Nejdet KALA

3838 bileti başka kim dağıtacak?

Nejdet KALA

Kayserispor hafta sonu sahasında muhteşem bir galibiyete imza attı. 
Kayseri’de Pazar günü sadece galibiyet değil, galibiyette payı olan tribünleri dolduran on binler de muhteşemdi. 
Geçmiş yıllarda çekirdek çitlemekle suçlanan seyirciler, bu kez tribünde bambaşka bir kimlikle yer aldı. 
Kapalı Kale yine bildiğimiz gibi 90 dakika susmadı, takımı da taraftarı da ateşledi. 
Diğer tribünler 90 dakikanın belirli bölümlerinde yine ‘seyirci’ olsalar da genel anlamda çok iyilerdi. 
Kayserispor tribünleri, top rakibe geçtiğinde kulakları sağır eden ıslıklarıyla; Kayserispor’un her atağında sergiledikleri coşkuyla, sahaya yansıttıkları heyecanla seyirciden taraftara evrildiklerini kanıtladı. 
(Böyle bir atmosferde maç izlemek gerçekten başka bir keyifli oluyor) 
Fenerbahçe deplasmanı öncesi kartlar ve sakatlıklar bir nebze can sıksa da geriye kalan her şey muhteşemdi.
Evet, 10 kişi ile muhteşem bir zafer kazanıldı ama henüz hiçbir şey bitmedi. 
Daha önümüzde 7 maç var ve bunlardan 3’ünü sahamızda oynayacağız. 
Ve hiçbir maç kolay değil. 
Fenerbahçe deplasmanının ardından 27 Nisan tarihinde bir final niteliğindeki karşılaşmada Çaykur Rizespor’u konuk edeceğiz. 
Sarı-kırmızılıların 36 puanı var, Çaykur Rizespor’un ise 34… 
Hani derler ya 6 puanlık maç, işte bu maç tam 6 puanlık maçlardan biri… 
Sonraki hafta yine 6 puanlık bir maçta Alanyaspor’a konuk olacak Kayserispor; sonrasında sırayla Antalyaspor ile evinde; Galatasaray ile deplasmanda; Bodrum ile evinde oynadıktan sonra Samsun deplasmanı ile sezonu kapatacak. 
Bu maçlardan hiçbiri için bugünden ne kazandık ne de kaybettik diyemeyiz. 
Ama hepsinin zorlu olduğunu söyleyebiliriz. 
Özellikle içerde oynayacağımız Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Bodrumspor karşılaşmalarından çıkartılacak en az 6 puan Kayserispor’u ligde tutar. 
Bunun için bu saatten sonra Kayserispor’un sahasında oynayacağı her karşılaşmada tribünler en az Kasımpaşa karşılaşmasındaki kadar dolu, en az Kasımpaşa maçındaki kadar coşkulu olmak zorunda. 
Bunun için gerekirse biletler sponsorları bulunmalı. 
Mesela MHP Milletvekili Baki Ersoy bazı karşılaşmalar öncesinde bilet alarak taraftarlara dağıtıyor. 
Son Kasımpaşa karşılaşmasında da 3838 bilet dağıttı. 
Ama bu şehrin tek milletvekili Ersoy değil. 
Çaykur Rizespor karşılaşması içinde de diğer milletvekilleri, belediye başkanları, ticaret odası, sanayi odası bu işin içine dahil olmalı.
Dahil olmalı ki sonrasında ‘Çorbada benim de tuzum var’ diye bilmeli. 
Bakalım 3838 bileti başka kim dağıtacak?
 

Yazarın Diğer Yazıları