Hamdi Altuntaş

Ses verin ey yönetenler ve yönetilenler

Hamdi Altuntaş

Uzun zamandır yazılara ara verdim. 
Ne yazayım, niye yazayım?
Sesi duyan mı var, ses veren mi var?
Belediyelerden, siyasilerden, varlıklı insanlardan yardım isteyen insanlar, istemeyi geçin yalvaracak duruma geldilerse, ekonomi bu denli kötü bir haldeyken görmeyenler ben yazınca mı görecekler?   
Kamuya, en başta da belediyelere zerre liyakat aranmadan insanlar dolduruluyorsa, torpil en güçlü dönemini yaşıyorsa yazsam ne yazmasam ne…
Cemaat ve cemiyet yapılanması baştan aşağı sorunlu olan memleketimde herkes daha fazla güç elde etmek için bu yapıların içine giriyorsa, fikirler değil nüfuzlar çatışıyorsa yazınca ne değişecek?
Narin gibi pek çok çocuğumuz bu hayattan koparılırken sorunun üzerinde durmayıp, Kayseri’deki bir çocuğumuza istismar haberiyle sokaklara dökülenlerin daha büyük sorunlara yol açmasını hangi yazı, hangi yazar engelleyebilir?
Şehir hastanesinden randevu almak her geçen gün zorlaşıyorsa, randevu alabilenler 2 dakika doktorla görüşebilmek için saatlerce otoparkta park yeri arıyorsa, devlet hastanesinden randevu almak isteyenler sabah saat 5’te randevu sırasına giriyorsa ve bu sağlık sistemimiz Avrupa’ya örnek diye lanse ediliyorsa ne yazılır Allah aşkına?
Okullar açıldı, yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. 22 yıldır aynı iktidarla yönetilen ülkemde halen eğitim ve öğretim sistemi tartışmaları yaşanıyorsa, bu sistemden eğitimciler başta kimse memnun değilse yazarak kime ne anlatılabilir ki?
Düne kadar Darbeci dediğimiz ve tanımadığımız Sisi ile samimi olunurken (ki ben komşularla ve tüm ülkelerle sıfır sorun taraftarıyım, tabi Ahmet Davutoğlu’nun dile getirdiği sıfır sorun gibi değil), Esad ile tokalaşma formülleri aranırken 13 yıl ana muhalefet partisinin başında olan Kılıçdaroğlu ile tokalaşılmamışsa, genel başkan değişikliğinden sonra siyasette yumuşama mesajları verilirken mecliste yumruklaşma noktasına geliniyorsa, filler tepişirken çimenlerin ezildiğini hangi yazı anlatabilir ki?
Ülkemdeki siyasilerin çekişmesi yetmiyormuş gibi şehrimdeki siyasiler arasında da çekişme varsa, memleketimin ortak sorunu için bir araya gelinemiyorsa yazıyla çekişme biter mi? 
Örnekler maalesef ki sayfalar dolusu yazılabilir. 
Yaz derseniz yazayım, işine gücüne bak derseniz suya sabuna dokunmayayım…
 

Yazarın Diğer Yazıları