Hakan Çiftci

Ya tutarsa

Hakan Çiftci

Hikmet Karaman, önceki gün istifasını verdi ve bu haber gündeme oturdu.

Haberi doğrulatmak için aramadığım kalmadı, ben de sürekli olarak Kayserispor’un resmi internet sitesinden açıklama yapılır diye bekledim, ama nafile.

Dün akşam Karaman ile yollar ayrıldı diye haber yaptım.

Yönetimden herhangi bir yalanlama gelmedi.

Kayserispor’un resmi sitesinden açıklama gelir mi diye saatlerce beklemeye devam ettim.

Evet, haber geçte olsa geldi ve Karaman ile devam kararı alındığı açıklandı.

Şahsen, Karaman’a emekleri için teşekkür edileceğini beklerken “Hoca değişikliği alışkanlığına itibar etmemiş olup, yapılacak istişareler sonucu Kayserispor için en doğru kararı verecektir” açıklamasıyla birlikte yönetim devam kararını verdi.

Devam kararına inanamadım.

Yazımın başında da belirttiğim gibi, neresinden bakarsan bak tutarsızlık.

Kayserispor’un kurumsal bir yapıda olmadığını defalarca yazdım, çizdim. İstifa var, ama açıklama yok.

Var mı böyle bir şey?

Diğer bir konu Karaman’ın istifası sonrasında başka teknik direktörler ile görüşüldü mü?

Eğer görüşüldü ise yazıklar olsun, görüşülmedi ise de neden gece yarısı beklendi?

İstifa edildiği kesin, zaten açıklamada da var, adam bulamadılar, hocaya bir şans daha verildi, bunun Türkçesi bu, kimseyi kandırmayın.

Geçen yıl 12 puanlı bir takımı alıp, 40 puanla sezonu tamamlayan bir hoca var, buna kimse itiraz edemez, lakin, bu sezon da 6 maçtır galip gelemeyen, rakip takımlara karşı son derece etkisiz bir Kayserispor’u izledik.

Konya maçını kazansaydık ya da berabere kalsaydık aynı şeyi söyleyecektim. Geleceğe dair bir umut yok. Çok kötü oynuyoruz. Maskara olduk, 6 aydır evinde kazanamayan Konyaspor’a adeta teslim olduk. Her 3 dakikada bir futbolcu uzaktan şut çekerek şansını deniyor. Hikmet hoca da buna seyirci kalıyor. Bu mu futbol bilgisi!

Yok Adebayor ve Abdennour çıkmak istemişte Karaman, erkenden oyundan almak zorunda kalmış, geçin bunları, sorun çok başka. Futbolcular, Karaman’ı istemiyor, daha açık nasıl anlatılabilir ki?

Para sorunu illa ki var, ama en büyük etken Karaman’ın futbolcular tarafından istenmiyor olması.

Sosyal medyada Karaman’ın istifa  etmesini olumlu bulanlar ve bulmayanlar vardı. Çoğunluk Karaman’ın gitmesinin mantıklı olduğunu savunurken; azınlıkta ise kalması yönünde yorumlar yapıldı. Karaman, 3 aydır söylediğim bizi uzun maratonda etkisiz bir teknik direktör. Zorlamanın mantığı yok. Allah korusun, olası bir Göztepe yenilgisi sonrasında ne tür bir açıklama gelir bilemem. 22 oyuncu alıyorsun, 14 futbolcu gönderiyorsun ve Hasan gibi canını dişine takan oyuncuyu kadro dışı bırakıyorsun. Dedim ya neresinden bakarsan bak tutarsızlık.

Yazarın Diğer Yazıları