Hakan Çiftci

Kayserispor'u bekleyen tehlike!

Hakan Çiftci

Bu kulübün yokluğa sürüklenmemesi için hiç vakit kaybetmeden bir yol haritasının çizilmesi şart.

Erol Bedir başkanlığındaki yönetimin de aynı şekilde desteklenmesi lazım.

Bu şehri yönetenler, bu takımın başarılı olmasını ve Avrupa arenasında yer almasını isteyen her kim ise, Kayserispor’a sahip çıkması şart.

Öncelik olarak Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sanayiciler, STK’Lar, Odalar, Dernekler, işadamları aklınıza kim geliyorsa, bir an önce atı alan Üsküdar’ı geçmeden kolları sıvamalı ve şehrimizin en büyük değeri olan Kayserispor için adım atmalı.

86 yıllık koskoca Erciyesspor, birilerinin vurdumduymazlığı ile amatöre düşürüldü, bari Kayserispor, aynı akıbeti yaşamasın.

Bakıyorum da Kayserispor, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve taraftar dışında hiç kimsenin umurunda değil.

Bu takım ligde mi kalmış, transfer yapmış mı, hocasını bulmuş mu, önümüzdeki sezon ne yapar, kimsenin umurunda değil.

Dedim ya sadece Baki Ersoy ve taraftar haricinde herkes sus pus olmuş.

Başka da belirttiğim gibi Erol Bedir ve yönetimi desteklenmeli.

Erol Bedir’i sev ya da sevme adam çıkmış bu takımı 2.5 yıl önce kaosa sürüklenmekten kurtarmış, bununla da kalmamış bi dünya borç ödeyerek, 3 sezondur süper ligde mücadele ettirmiş.

Başkan Bedir, her daim daha önce kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediği vurgusu yaparak, şehrin dinamiklerini harekete geçirmeye gayret ediyor, ama dedim ya herkes lal olmuş…

Bu mesele, tüm Kayseri’nin meselesidir…

Basın mensupları olarak bizler de Kayserispor’un sahipsiz kalmaması adına elimizden gelen ne varsa yapmalıyız.

Erciyesspor’un kapatılmasına göz yumanlar; şimdi de Kayserispor’a duyarsız kalmamalı. Herkes gücü nispetinde kişisel ve kurumsal olarak destek olmak zorunda.

Birinin elinden kombine almak gelir, birisi loca kiralar, diğeri maça gelir, bir diğeri de sponsor olur ve hakeza.

Mevcut yönetim, önce devam edeceğini, ardından da devam etmeyeceği yönünde açıklamalar yapması taraftarı kara kara düşündürüyor.

Emin olun bu takımın derdini düşünen, sadece yineliyorum Baki Ersoy ve Kapalı Kale…

Nüfusu 1.5 Milyona ulaşan Kayseri şehrinde, adı gündeme gelince sanayi şehri olan memleketimizde, sadece Erol Bedir yok!

Bütün yük, sadece onun omuzlarında kalmamalı.

Yönetim desteklenmeli, yeni isimler girmeli, yeni sponsorlar bulunmalı.

Yeri gelmişken söyleyeyim, Allah razı olsun İstikbal Mobilya’dan.

BOYDAK Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin olmasa idi halimiz nice olurdu.

Geçtiğimiz yıl, 9 futbolcu notere giderek ihtar çekmiş, serbest kalma hakkını kullanacak durumdayken; isim sponsorluğu olmasaydı, şu an kesin 1. Lige düşen bir konumda olurduk.

Her zaman için böylesine büyük firmaların Kayserispor’u desteklemesi gerekiyor.

Eğer, bu şehirde yaşıyorsanız ve ekmek yiyorsanız; az öncede belirttiğim gibi gücünüz nispetinde bir şeyler yapmak zorundasınız.

Borç batağında olan, transfer için bütçesi bulunmayan, geçmişe yönelik bi dünya alacaklısı olan Kayserispor’a, Erol Bedir, adeta göğsünü siper etti ve sahip çıktı.

Adama da yazık.

Ya destek verin ya da bundan sonra Kayserispor’un adını ağzınıza almayın. Bu lafım şehri yönetenlere…

2.5 yıl önce Erol Bedir ve yönetimi taşın altına elini koydu. Her 6 ayda bir maddi imkansızlıklardan ötürü genel kurul yapmak durumunda kalıyorlar.

diğer yandan onların açısından çok doğru bir karar, ama bu şehirde bu göreve talip olabilecek başka hiç mi kimse yok?

Ya Erol Bedir yönetimi desteklenmezse o zaman ne olacak?

İşin en büyük sıkıntılı kısmı da bu zaten!

170 milyon TL borcu olan bir kulübün başına kim geçmek ister?

İllaki Kayserispor sahipsiz kalmaz; ama ligi 10 sırada tamamlayan, düşmekten son anda kurtulan bir takım, nereye kadar dayanabilir.

Taşıma suyuyla ne kadar döner bu çark?   

Bedir, 10 Kasım’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul öncesinde, “Devam edeceksem 3-5 ay sonra bir genel kurul kararı daha almadan, görevimin sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam edecek ortam sağlanmalı. Hesabın altını sağlam çizmeliyiz. Temenni, iyi niyet dolu sözler Kayserispor gemisini yürütmez. Kayserispor’da hiçbir şey güllük gülistanlık değil. Durumu düzeltmek adına birçok denemelerimiz oldu ancak gelinen noktada genel kurula gitmekten başka çare kalmadı. Yoksa bu kararı bir gecede almadık” ifadelerini kullanmıştı.

Ama, yine destek gelmedi ve Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı. Yani başa döndük. Nasıl olacak bu iş?

Diyelim ki, Kayserispor’un başına başka bir isim geldi ve ona da denilecek ‘Destek vereceğiz’ gelen kişi de aynı şekilde bu ağır yükün altında ne kadar dayanabilecek?

Ona da verilen sözler tutulacak mı?

Mevzu anlaşıldı umarım.

Birazda Kayserispor’un asıl sahibi olan Kapalı Kale’den bahsetmek lazım gelir.

Fedakar, cefakar, gecesini, gündüzünü, yazını, kışını, her bir anını Kayserispor için geçiren taraftar, elinden geleni yaparak, sahipsiz konuma düşme tehlikesi yaşayan kulüp için duyarsız kalmıyor. Taraftar, her daim Kayserispor’un yanında.

Gerek sosyal medya, gerekse de basın yoluyla şehri yönetenleri ve şehrin ileri gelenlerini harekete geçirmek için var güçleriyle mücadele ediyorlar.

Allah razı olsun onlardan.

İnşallah, bu bunalım dönemi kısa sürer, Kayserispor’a destek verilir ve önümüzdeki sezon güçlü bir kadro yapısı ile rahat bir nefes alırız.. 

Allah korusun, bu takım düşürse, herkes küme düşer, diyerek, yazıma son veriyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları