Hakan Çiftci

Erzurumspor'un Bakkal hesabı!

Hakan Çiftci

Dün Erzurumspor maçını değerlendirdik, bugün de Yaw Ackah üzerinden Kayserispor’a atılan iftiralara değinelim.
Yaw Ackah, Kayserispor karşısında öylesine motive olmuştu ki, adeta ‘Beni beğenmeyen siz misiniz?’ dercesine elinden gelen tüm hırs ve mücadeleyi sahaya yansıttı.
Ackah, dün de yazdım ‘Hırsının kurbanı oldu’ diye.
Ama, eve gittim, gece yarısı Erzurumspor camiasından Kayserispor’a karşı bir karalama kampanyası başlatılmış.
Hadlerini aşmış ve Kayserispor’a ‘Şike’ yakıştırması yaptılar.
Siz kimsiniz de, ağzınıza hiç bir belge ve kanıtınız yokken böylesine aşağılık yakıştırma yapıyorsunuz?
Neydi o tepkiler bir göz atalım…
Erzurumspor kulübünün resmi internet hesabından, “Süper Lig’de 2020-2021 sezonu devre arası transfer döneminde Kayserispor’dan kadromuza kiralık olarak dahil ettiğimiz Jaw Ackah isimli oyuncunun takımımız için oldukça önemli olan Kayserispor maçında 35. dakikada kırmızı kart görmesi sebebiyle oyuncu, süresiz kadro dışı bırakılmıştır. Ayriyeten oyuncu ile sözleşmede feshedilecektir. Türk futbolunda hala bu tür futbol dışı, her türlü şüpheyi içerisinde barındıracak gelişmelerin olması futbolumuzun bu halde olmasının en büyük sebebidir. Gerek Türkiye Futbol Federasyonu etik kurulu gerekse Türk mahkemelerine bugünkü maçta milyonlarca spor severin gözü önünde yaşanan şaibe sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız” ifadeleri kullanıldı.
Yahu kardeşim, biraz hakkaniyetli olun.
Böylesine bizim ‘Kardeş’ dediğimiz Erzurumspor camiasından yapılan açıklamanın adı: basrisetsizliktir. 
Kayserispor’a şike yakıştırması nedir yahu?
Yazıklar olsun, bir futbolcunun yaptığı dengesizliği nasıl şikeye bağladınız ya!
İftira Allah katında çok büyük bir günah!
Futbolcuyu size biz zorla mı verdik.
Bu futbolcu eğer Kayserispor’un işine yarasaydı zaten göndermezdi.
Eğer, çok kötü bir futbolcuyduda siz neden aldınız?
Ackah’ı, biz size önermedik, siz kendi isteğinizle aldınız?
Ackah’ın yaptığı anormal hareketleri, 55 yıllık tarihi olan adı şu ana kadar hiçbir şaibeye karışmamış Kayserispor’a nasıl bağladınız vallahi şaştım kaldım?
Erzurumspor yönetiminin bu kadar basiretsiz açıklaması sonrasında önce Kapalı Kale’den son derece yerinde bir açıklama geldi.
O açıklamaya da göz atalım: “Gün içerisinde Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile oynadığımız lig maçında, kiralık olarak tarafımızdan istenilerek transfer edilen 22 yaşındaki Yaw Ackah adlı futbolcunun, maç esnasında agresif bir şekilde faul yapması, üzerine de itirazlarıyla kırmızı kart görerek oyun dışına atılması, oyuncunun şahsi meselesidir. Takımımızda, şanlı Kayserispor formasıyla da birçok kez disiplinsiz ve fevri davranışı bulunan Yaw Ackah’ın geçmiş maçlarımızdaki bireysel hataları herkesin malumudur. Tüm Türkiye kamuoyu biliyor ki, bu ülkede yönetimsel ve hakemsel anlamda ağzı yanan baştaki kulüplerden bir tanesiyiz. Fakat biz bu meseleleri dillendirmekten usandık. Buna rağmen, rakip takımın içerisindeki problem, Kayserispor’un şerefli alnına bir leke olarak sürülmek istenmektedir. Şanlı Kayserispor camiası, tarihiyle ve dürüst futboluyla her zaman adından söz ettirmiştir. Biz Kapalı Kale grubu olarak, Kayserispor’un her alanda menfaatlerini göz etmekle yükümlüyken her daim şerefli bir futbolun yanında, futbolda şikenin ve siyasetin karşısında bulunduk. Birçok kez hakkımızla yenilmeyi bildiğimiz gibi, alt liglere düşerek dipleri de gördüğümüz oldu. Haklının ve hakkın yanında olarak yine yeniliriz, yine dipleri görürüz fakat şerefimizden taviz vermeyiz! Şanlı Kayserispor’un alnına çalınmak istenen kara lekeye asla müsamaha göstermeyeceğimiz gibi, kirli oyunları aydınlığımızla bozmasını da biliriz” cümleleri kuruldu.
Evet, bu açıklama Kayserispor adına biraz önce de belirttiğim gibi son derece yeterli bir açıklama.
Ardından da Kayserispor yönetiminden deErzurumspor’a cevap niteliğinde bir açıklama geldi.
Bugünkü gazete sayısında da bu açıklamaya yer vereceğim, çok uzun bir açıklama olduğundan ötürü, isteyen oradan da okuyabilir. 
Kapalı Kale, gece yarısına kadar, hatta sabaha kadar kulübün hakkını savunarak #tertemiz55yıl etiketiyle, adeta sosyal medyayı adeta salladı.
Burada daha önce Kayserispor teknik direktörlüğü yapan Mesut Bakkal’ın, çıkıp açıklama yapması gerekiyor.
Hocam, buranın ekmeğini yedin, suyunu içtin, ‘Ackah’ı neden aldın?’ bunu bir zahmet açıkla.
Futbolcunun agresif, hırsı ve savaşçı olduğunu bilmiyor muydun?
Uzun söze gerek yok, Kapalı Kale ve Kayserispor kulübünün yaptığı açıklama bence yeterli.
Kendi yaptıklarını ya da yapamadıklarını, günü kurtarmak adına Erzurumspor’u, Kayserispor’a leke çalmaktan, iftira atmaktan dolayı şiddetle kınıyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları