Hakan Çiftci

Aslolan Kayserispor, gerisi...

Hakan Çiftci

İşadamı Sedat Kılınç, İstikbal Mobilya Kayserispor’un sahipsiz kalmaması adına MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un da girişimiyle başkan adayı oldu.

Kendisi, Cumhurittifakı hassasiyetiyle adaylıktan çekildi.

Gelin, adaylık sürecini kısa bir şekilde hatırlayalım.

Sedat Kılınç, 26 Haziran Çarşamba günü basın toplantısı düzenledi ve gayet derecede bir hassasiyetle bilgi ve donanımıyla neden yola çıktıklarını birer birer anlattı.

Daha önce gerek Kayserispor, gerekse de Erciyesspor’a katkılarıyla sporun içinde olan Sedat Kılınç bey, tek bir hamle ile büyük değişimlere neden oldu.

‘Başkan adayıyım’ dedi, Kayseri’nin önde gelen siyasileri hareket geçti ve mevcut başkan Erol Bedir’in yeniden aday olmasına neden oldu.

Aynı gün Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kayserispor kulüp başkanı Erol Bedir’in de bulunduğu basın toplantısı düzenlendi.

Bu toplantıda daha önce verilen, fakat bir türlü gerçekleştirilmeyen sözlerin yerine getirileceği konuşuldu.

Burada Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak ve Kapalı Kale Taraftar Derneği Başkanı Ahmet Dirgenali de hazır bulundu. Volkan Çolak ve Ahmet Dirgenali’nin bu toplantıda neden katıldığını ayrıca birazdan detaylandıracağım.

Bu toplantının hemen akabinde ‘Kenetlen’ vurgusuyla yola çıkan, yola çıkma sebebini de yine mantık çerçevesinde hiç kimsenin aklında bir şüphe bırakmadan açıklayan Sedat Kılınç da basın toplantısı düzenledi.

Akıllarda tek bir soru vardı, o da Erol Bedir ile devam kararı alındı, Sedat Kılınç adaylıktan çekilecek mi sorusuydu.

Sedat bey, toplantıya başlar başlamaz, ‘Hayır, adaylıktan çekilmeyeceğim’ dedi.

Toplantıda Erol Bedir’in ‘Yeni dönemde aday değilim’ haberlerini ve videolarını anlatan slayt gösterileriyle yola çıktıklarını dile getirdi.

Sedat bey, Kayserispor’un, kurtuluş reçetesini, bilgi ve deneyimiyle tek tek anlattı.

Kısa, orta ve uzun vadede bu takımın bir daha aynı sıkıntıya düşmemesi için toplantıyı gerçekleştirdi.

Toplantıda bulunanlar, yeri geldi ısmarlama soru, yeri geldi sıkıştırmak için epey bir mücadele etti, ama başarılı olamadı.

Çünkü; Sedat Kılınç, hiç öyle kolay bir lokma değildi. Ne yaptığını bilen ve bu takımın başkanı olduğu zaman kulübe ayrı bir vizyon getirebileceğini herkese gösterdi.

Hani derler ya aynası iştir kişinin…

Her neyse, sadede gelelim,

Sayın Kılınç, Kayseri’de bir ilke imza attı.

Sayın Baki Ersoy’un da içinde bulunduğu oluşum ile her altı ayda bir kongre yapılmasının önünü kesti.

Şehri harekete geçirdi.

Mevcut yönetimin devam etmesini sağladı.

Kayserispor’u, kaosa sürüklemeden kurtardı.

Birlik ve beraberliği sağladı.

Kayserispor’un sahipsiz olmadığını kanıtladı.

Bilgi, beceri, donanım, tecrübe ve beyefendi kişiliği ile üstün bir cesaret örneği gösterdi.

Sedat bey, tek bir şeyi başaramadı o da Kayseri’de ilk kez gerçekleşecek olan iki liste ile genel kurula gitmekti.

Ama, en azından bir daha olağanüstü genel kurul kararı alındığı taktirde yeni başkanın kendisinin olacağını tüm spor severlere göstermiş oldu.

Sedat bey, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok’un da istişaresiyle adaylıktan çekildi.

Yazımın başında belirttiğim gibi Cumhurittifakı hassasiyetiyle geri adım attı.

Hem aday olarak, hem de başkanlıktan çekilerek, bu şehirde büyük bir farkındalık oluşturdu.

Özellikle sosyal medyadan Sedat Kılınç’ın adaylıktan çekilmesi çok farklı yorumlara neden oldu, ama işin aslı “Kayserispor’du”!

Sedat bey de, bu hassasiyetle ötekileştirmedi ve birlik ve beraberlik mesajı vererek, herhangi bir polemiğe girmedi.

Cesareti ve özgüveniyle Kayserispor’a aday olan Sedat Kılınç ve Baki Ersoy, taraftarın büyük sevgisini kazandı. Bu gerçekten de takdire şayan bir durum.

İşin özeti, Baki Ersoy ve Sedat Kılınç, bu şehirde birilerinin olduğunu tüm Kayseri’ye gösterdi.

Mevcut başkan Erol Bedir ve yönetiminden de bahsetmek istiyorum.

Yönetim zaten, biraz önce de belirttiğim gibi ‘Aynası iştir kişinin’ atasözüyle bu işi başarıyla yerine getirdi.

İlk dönem 12 puanla ligin dibine çakılmış, kayyım tehlikesi yaşayan, yönetimi ve futbolcuları, adeta kaçmış bir pozisyondan 38 puana çıkararak, adeta mucizevari bir şekilde kümede kalmayı başardı.

Ardından ikinci senesinde ilk yarı itibariyle 30 puana ulaşarak Avrupa kupalarını kovalamış, sezon sonunda da 44 puanla ligi 9. Basamakta tamamlamayı başarmıştı. Malum, bu sezon da 12 futbolcusu sakat, kendilerinden gelen yönetimin enkazı içinde transfer yasağına rağmen, Hikmet Karaman’ın gelmesiyle birlikte yine mucizevari bir şekilde 41 puanla sezonu 10. basamakta bitirmeyi başardı.

Daha ne olsun, 3 sezonda da kümede kaldık, onca imkansızlıklar içinde.

Gelelim Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak ve Kapalı Kale Taraftar Derneği Başkanı Ahmet Dirgenali’nin toplantıda bulunma sebebine.

Öncelikle şunu iyi bilmek gerekir.

Kayserispor’un asıl sahibi taraftardır.

Burada bir anlaşalım.

Yöneticiler, bugün var, yarın yok.

Ama, taraftar geçmişte de vardı, gelecekte de var olacak.

Bu tarz eleştirileri yapmak için Kayserili olmamak ve futboldan anlamamak gibi büyük bir zafiyetin olduğunu düşünüyorum.

Gecesini gündüzünü Kayserispor için veren içirde-dışarda bu takımın başarılı olmasını isteyen Kayserispor’un asıl sahibi olan taraftarı toplantıda bulundurmamak en büyük yanlış olurdu. Taraftarı bu işin dışında tutmak gibi bir lüks olamazdı, zaten de olmadı.

Gelelim Volkan Çolak beye, o da bu şehirde yaşayan Kayserispor sevdalısı; genç, pozitif ve kulübün kaosa sürüklenmemesi için sessiz kalmayan bir insan. Kendisi zaten, toplantıda bulunma sebebini bir taraftar olarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

Velhasıl kelam ‘Kazanan Kayserispor olsun’ burada kişilerin hiç önemi yok.

Bu süreçte Mehmet Özhaseki, Erol Bedir ve yönetimi, Memduh Büyükkılıç, belediye başkanları, Alparslan Baki Ertekin, Baki Ersoy, Serkan Tok, Sedat Kılınç ve Ahmet Dirgenali ve büyük Kayserispor taraftarına şahsım adına teşekkür ediyorum.

Son olarak, bugün genel kurula gidelim ve Kayserispor’a sahip çıkalım…

 

Yazarın Diğer Yazıları