Güler Ruhsar AKTAŞ

SUSMAYIN

Güler Ruhsar AKTAŞ

Çoğunlukla  gördüğümüz yanlışlıklara, alçaklıklara, zalimliklere, haksızlıklara , vicdansızlıklarına  ses çıkarmak bu yanlış demek yerine, ama fakat lakin gibi  haklılık yükleme çabasıyla açıklamalar getirildiğini gördüğümüz günlerden geçmekteyiz.

“Maalesef eskilerde hayat daha çekilir ,dünya daha güzel, insanlar çiçek gibiymiş” Dediğinizi duyar gibiyim. İyi, güzel ,hoş, güzel insanlar atlara binip gittiler de bizim suçumuz ne?

Çocukları taciz ,istismar edenlerle, kadınlara zulmedenlerle yetinmeyip onları öldürenlerle, onlara af isteyenlerle, kundaktaki bebeklere acımayıp kurşun sıkıp , terörün alasını yapıp ,insan hakları diye ağızdan salyalar akıtanlarla ,diyorum aynı dönemi yaşamak için, ne suç işlemiş olabiliriz Ey Okur?

Bunlara bahane bulanlara ,haklı çıkarmaya çalışanlara ne demeli ?

Mesela empatiden uzak ,yaşamadığı şeyleri küstahça yorumlayanlara?

 Korumasız hayvanlara ,Allah’ın mazlumlarına ,ayaklarını kesmek su vermemek, tekmelemek  tecavüz etmek suretiyle, zulmedenlere ne desek az geliyor, bu çirkinleştirdikleri dünyada…

Hayvanı sevmeyen, insanı nasıl sevsin ki zaten…

 Şiddete, tacize, istismara,  haksızlıklara, size yapılmasa bile susmayın diyorum yani…

İnsan olmanın gereği olarak susmayın önce.

Çocukların, masumların hayallerine kirli ellerini uzatanlara, hayallerini çalanlara, kadınların ruhunu bedenini ,aklını ,kalbini cehennem edenlere ses verin sesinizi yükseltin.

Bahanesiz, amasız fakatsız lakinsiz çocukları döven, taciz eden, onların hayallerini yerle bir edenlere...

Bunları o da şöyle demeseydi, giyinmeseydi, yapmasaydı gibi kalıplara sokmayın…

Kabalığa, saygısızlığa, insanlık dışılığa, adaletsizliğe, haksızlığa  fakat diye başlayan cümlelerle yaklaşmayın.

Özgürlüğünüze edilen müdahaleye ,rıza göstermeyin, sadece size olması şart değil ,başkasına da haksızlık yapılıyorsa, susmayın dilsiz şeytanlığın lüzumu yok.

Bunları yapmayın ,şeytan olmayın ki herkes hak ettiği cezayı bulsun, o yılan sizi de gelip zehirlemesin.

Sebepler, nedenler, çünkülerle süsleme; süsleme ki, cezaları kesilsin.

Kaybetmekten, hedef 12’ye koyulmaktan, ötelenmekten, yaftalanmaktan, iftiraya uğramaktan çekinmeyin, bütün bunlar duruşsuz, korkak ,silik , kişiliksiz olmaktan daha değerlidir emin olun.

Gördüklerinizi görmemiş, duyduklarınızı  duymamış gibi yapmayın, alttan da almayın, idare etmek sanat falan değil bunları anlayın.

Tavrınız , duruşunuz olsun insanlık için ,sizden sonraki nesiller için, onlara güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için.

Gelebileceğimiz en güzel makam ,iyi insan olmak haksızlığa susmamak , zulme karşı durmaktır öldükten sonra bunu anlayın.

Bu duygularla mümkünse ,mutlu günler dilerim Ey Okur!

Yazarın Diğer Yazıları