Cafer ZENGİN

OLAY HATTI

Cafer ZENGİN

Olay Hattı, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları, talepleri, düşüncelerini Kayseri Olay’a iletiyor. Olay da vatandaşın sesini duysunlar diye dertleri, sözleri yetkililere iletiyor. Sizler de sorunları gündeme getirmek, çözüm bulunması için yetkililerin dikkatini çekmek istiyorsanız Kayseri Olay’a ulaşabilirsiniz.

 

İşte Olay Hattı’na yansıyan bazı vatandaş dertleri…

KÖYLERE HİÇ ACIMADINIZ

Köyler, mahalle oldu ama dertler yine bitmedi. Mikail Çakmak isimli vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a sesledi:  Başkanım vallahi köylere hiç acımadınız. Yazık. Kimse bir şey ekmesin!

NEDEN DİLLERİNİ YUTUYORLAR?

Murat Kahraman ise su zammına tepki göstererek,  “Şehir merkezinde % 20, çevre mahallelerde % 55 zam yaptınız, el insaf. İBB ulaşıma % 30 zam yaptı diye ayağa kalkanlar, KASKİ suya yüzde 55 zam yapınca neden dillerini yutuyorlar?” diye soruyor.

 

KAYSERİ’DE 10 AYDIR İŞ ARIYORUM

TUİK işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik yine arttı. Resmi işsizlik sayısı 4 milyon 394 bine ulaştı. Bu resmi hali. Ya kayıtsız işçiler! İşte bu denince sayının 6 milyona yaklaştığından bahsediliyor.

İşsizlerden biri olan Musa Sekman da bu konuda dert yanarak, içini döküyor, belki bir yetkili duyar ve harekete geçer diye: Ben Kayseri’de 10 aydır iş arıyorum. Buluyorum, ama beni almıyorlar. Ağır işlerde çalışamaz raporum var diye. Her fabrikaya başvurdum form doldurdum, hiç bir yer almadı. Nasıl bir güne geldik, şaştım kaldım”

MAVAL OKUMAYIN, HANİ NERDE İŞ?

Yine işsizlikten yana dert yanan Şaban Çifçi ise “İş var, ancak iş beğenmezlik var” diyenlere seslendi:  Varsa,  iş beğenmemezlik yapmam. Emekli olmak istiyorum. Nereye varsam yaşı sorun ediyorlar. 20 yaşındaki insanin iki kati iş yaparım, maval okumayın”

Yazarın Diğer Yazıları