Cafer ZENGİN

OLAY HATTI

Cafer ZENGİN

Olay Hattı, vatandaşın sesi oluyor. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları, talepleri, düşüncelerini  yine Kayseri Olay aracılığıyla yetkililere duyuruyor ve çözüm bekliyor. Sizlerde sorunları gündeme getirmek, çözüm bulunması için yetkililerin dikkatini çekmek istiyorsanız Kayseri Olay’a yazabilirsiniz.

İşte Olay Hattı’na yansıyan düşünceler, dertler, talepler…

“BİSİKLET SÜRECEK YOL YAPIN”

Yavuzşah Karatoprak isimli vatandaşımız bisiklet yollarının olmamasından yana dertli. Bu konuda Büyükehir Belediyesi’ne hem övgüsü hem de eleştirisi var:  Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayserimize son 15 yılda büyük yatırımlar yaptı. Bu yatırımların arasında olmazsa olmazımız kara ulaşım ağını genişletti, ama gelin görün ki yeni yapılan yolların yanına bisiklet yolları yapılmadı. Hem KAYBİS uygulamalarıyla kişileri bisiklete teşvik edeceksiniz, hem de bisikleti sürecek bir yol yapmayacaksınız. Yapılan yaya yolları da herkesin kullanabileceği yollar değil...”

“VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN”

Buse Öcal ise ceza indirimi, EYT gibi sözler veren siyasilere bu sözlerini hatırlatarak, “Verdiğiniz sözleri tutun” çağrısı yaptı.

“İNTİHARLAR VE İŞSİZLİK! ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Burhaneddin Karaman isimli vatandaşımız da işsizlik ve intihar olaylarına dikkat çekerek, yönetenleri uyarıyor: Artık nüfusun yarısı sadece karnını doyurabildiğine bakıyor . Hemen hemen her gün bir intihar vakası yaşıyoruz. Acil önlem alınmalı”

“MAHALLEMİZ SURİYELİ MAHALLESİ OLDU”

Çiğdem Şahin de Eskişehir Osmanlı Mahallesinden yana dert yanarak, “Mahalle artık Suriyeli mahallesi gibi oldu. Dükkânlar, fırınlar ruhsatsız işletmeler ayyuka çıktı. En son bir evin de kreş olarak işletilmeye başladığını öğrendim. Biz vergimizi son kuruşumuza kadar veriyoruz, ama bu ruhsatsız işler nasıl kolay oluyor. İnşallah yetkililere bu konularda bir işlem yaparlar.

BAŞKAN BU SESİ DUYAR MI?

Ali Peltek de Melikgazi Belediyesine seslendi ve mahallelerine semt pazarı istediklerini  şu ifadelerle duyurdu: Melikgazi/Köşk mahallesine kapalı semt pazarı istiyoruz. Aktif olan semt pazarımız küçük ve yetersiz mahallemize yakışır semt pazarı istiyoruz. Sayın Melikgazi Belediyesi Başkanımıza duyurulur. Kayseri Olay Gazetesine sesimize kulak vermesini istiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları