Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Eski defterleri açanlar, davalık olanlar, hesap soranlar, gizemli pankart asanlar, virüsler, uyarılar, önlemler, tartışmalar, panikleyenler, fırsatçılık yapanlar ve her zaman olduğu gibi yine bakanlar, tutanlar, konuşanlar, susanlar, çıkışanlar ve çıkışmak için yol arayanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar…

 

HABER: KAYSERİSPOR’DA ESKİ DEFTERLER AÇILIYOR!

Geçen haftaya damgasını vuran haber hiç kuşkusuz MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, Kayserispor hamlesi oldu. Ersoy, önceki dönemlerde görev yapan bazı yöneticiler hakkında ‘kulübü zarara uğratmak, zimmet ve görevi kötüye kullanma’ iddialarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Peki, bu süreçte yıllardır şehirde konuşulan olaylar, karanlıkta kalan durumlar, yangınlar vs. açığa kavuşacak mı? Çünkü şehirde sorsanız, herkes bu konuların, iddiaların farkında ama “Hiçbir şey çıkmaz” kafasında. Sahi öyle mi olacak? 400 Milyon TL borcun nasıl olduğu ortaya mı çıkacak? Sen, ben, bizim oğlan saltanatı yıkılacak mı? İddialarının ardından “Milletin vekili olarak sizlerden hesap sormak benim için şereftir” diyen Ersoy’un, mücadelesinden ortaya çıkacak sonuç herkesin merakla beklediği konu olurken, eski Başkanlardan Erol Bedir ise  “Bu müracaat ‘show’ amaçlı değil ise, bir anlamı bulunmamaktadır ve suçtur” açıklaması yaptı.  Bakalım, şov mu, yoksa yaşananlar suç mu?

 OLAY: KORONA VİRÜS

Çin’den başlayıp, daha sonra Avrupa’da yayılan ve insan sağlığını tehdit eden illet Korona virüsü ülkemize de sıçradı. Bu yöndeki haberlerin duyulmasının ardından ise insanlıktan nasibini almamış fırsatçılara gün doğdu. Bazı vatandaşlar ise kıtlık korkusuyla makarna, un ve kolonyaya akın etti. Yetkililer, “Paniğe gerek yok, virüsten korunmak için yapılacak en önemli şey, 20 saniye boyunca ellerimizi sabunla yıkamak” derken korku havası, basit tedbirin de önüne geçti. Hal böyle olunca marketlerde, toptancılar da istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi “sorun küresel ama mücadele ulusal” Bu yüzden herkese iş düşüyor. Herkes öncelikle kendi sağlığını, sonra toplum sağlığını koruyacak ve ardından inşallah bu kötü günler de son bulacak.

BELEDİYE BAŞKANI: AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR

Eskiden Belediye Başkanları brifingler düzenler çalışmalarını anlatırdı. Şimdiler de bu gelenek tarihe karıştı. Şimdiki Başkanlar sunumlarla yetiniyor. Nerde o eski günler… Neyse, bir ara yine geçmişe özlem duyarız! 5 yıllık çalışmalarını sunumla kamuoyuna anlatan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, teknoloji, bilim, kültür ve spor vurgulu açıklamalarıyla dikkat çekti. “Milletin kaynaklarını millete harcıyoruz” diyen Çolakbayrakdar, 5 yıllık muhasebesiyle haftanın belediye başkanı oluyor.

PARTİ: CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Parti Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladılar ve aynı zamanda iş dünyası ile merkez sağın temsilcileri ile buluşturdular. Bunun yanında Kadınlar Günü’nde diğer partiler bu yıl pek sessiz kaldılar. Meydan’da da gözükmediler. Bu konuda Meydana çıkan ve kadınların sorunları başta olmak üzere diğer toplumsal konularda yaşanan sıkıntıları da gündeme taşıyan CHP, bu alandaki yerini alıyor. İl Başkanı Ümit Özer, geçtiğimiz hafta art arda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

SİYASETÇİ: MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY

 39 yaşında, ama dersin uzun yıllardır Kayseri Milletvekili. Açıklamalarıyla, eylemleriyle ‘Sevdamız Kayseri’ye’ inat ‘sevdamız sen, ben, bizim oğlan’ diyenlerin düzenine ittifak çerçevesinden kopmadan ve mevsimsel koşullar elverdikçe çomak sokak MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, haftaya damgasını vuran siyasetçi oldu. Sanki Ersoy, konuşunca şehre bir hareket geliyor, hareketle birlikte yerlisi-köylüsünü düşünceler sarıyor.

BÜROKRAT: SAĞLIK MÜDÜRÜ ALİ RAMAZAN BENLİ

Korona virüs konusunda geçtiğimiz hafta yoğun mesai yaptı. Hem asılsız iddialara yanıt verdi, hem de kamuoyunu bilgilendirdi. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftaya da damgasını vuran Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’yi, diğer bürokratların da anlayışla karşılayacağını düşünüyor ve bu alanda ağırlıyoruz.

İŞ İNSANI: MUSTAFA NEVZAT ÖZHAMURKAR

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, hasta kabulüne başladı. Hastanenin Mütevelli Heyeti Başkanı  olan İş İnsanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, “Milletin azı dişini sökelim de para kazanalım diye bir derdimiz yok” açıklamasıyla insan sağlığını sadece para olarak görenlere verdiği ve ‘anlayana’ dedirten kısa ve net cevapla bu alandaki yerini aldı.

 SESSİZ: GÜL’ÜN KAYSERİ CEPHESİ

AK Parti’den ayrılan Ali Babacan da partiyi kurdu, ancak Kayseri’den beklenen etki henüz belirmedi. Oysa eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Babacan’ı desteklediğini açık açık belli etti. Belki ilerleyen günlerde bir şeyler olmasa da, Gül ve çevresinde elbet bir şeyler olacaktır, diyor ve şu an için çevrim dışı olan Gül’ün Kayseri cephesini haftanın sessizi alanında ağırlıyoruz. Söz ilerde hareketlenme olursa, haftanın başka alanında da ağırlarız.

 ODA:  KAYSERİ TABİP ODASI

14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık alanında şiddet başta olmak üzere yaşanan sorunları gündeme taşıyan Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, “Hekimlik mesleğinin bir fiyatı yoktur. Hekimlik mesleğinin onuru, değeri tartışmaya açılamaz” açıklaması ile Oda’sını bu alana taşıyor.

 DERNEK: HASENE DERNEĞİ

Almanya'da kurulan insani ve sosyal yardımlaşma kuruluşu olarak tanıtılan HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Kayseri İl Temsilciliği açıldı. Açılışta “Afrika’da 6 binin üzerinde su kuyusu açtık ve 8 binin üzerinde de yetim bakıyoruz” dendi.  

TARTIŞMA: BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE “BASKI” TARTIŞMASI

İYİ Partili Kazım Yücel ile Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın tartışması haftaya damgasını vurdu. Rutin geçen Belediye Meclis toplantılarında konuşan 3-5 kişi den biri Kazım Yücel. İşte Yücel, bu 3 bilemedin 5 kişi arasında sıkça yer alınca Başkan Özdoğan’ı kızdırdı zaar. Özdoğan, beklenmedik bir çıkış yaparak Yücel’e tepki gösterdi ve üstelik hızını alamayıp, üstü açık basına da yüklendi. “Beni baskı altına alamazsınız” diyerek el kaldır-indir hareketi isyanı ile “Bizim derdimiz Kayseri” diyen İYİ Partili Kazım Yücel öncülüğündeki tartışma haftanın en dikkat çeken gelişmelerinden biri olarak bu alanda.

SENDİKA: TÜRK EMEKLİ-SEN

Kayseri’de bir dönem yaptıkları ilginç eylemlerle dikkat çeken Türk Diyanet-Sen’in eski Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, sendika başkanlığına geri döndü. Emekli olduktan sonra bir süre aktif sendikacılığı bırakan Çavuşoğulları, yine Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli-Sen’in şube başkanı olarak görevlendirildi.

 CEZA TAHTASI: FIRSATÇILAR

Doymadılar, kara gün olunca yine ortaya çıktılar. Onlar için yaşam, sağlık, hak, hukuk, adalet önemli değil. Gördükleri, odaklandıkları tek konu para ve sömürü. Son virüs salgınında da kendilerince rant elde etme yolundan şaşmayan fırsatçı çetesi ceza tahtasında.

 HAFTANIN FOTOĞRAFI: KORONADAN ÖNCE-KORONADAN SONRA

9 ay önce “Sektörümüz zayıfladı, mesleği ayakta tutmak için uğraşıyoruz. Önümüzdeki yılların ne getireceğini bilemeyiz” diyen Kayseri’nin 3. Kuşak kolonyacısı Hazım Büyüksimitçi, korona virüsünün Türkiye’de de görülmesinin ardından bir günde 6,5 ton kolonya satınca, “50 yıllık ömrü hayatımda bu kadar kolonya sattığımı hatırlamıyorum. Telefonlarım susmuyor” dedi.

 

SPOR OLAYI: KAYSERİ BUNU KONUŞUYOR!

Kayserispor’un içinde bulunduğu borç çıkmazı ile ilgili olarak tartışmalar sürerken, kentte bazı çevreler dikkat çeken bir eyleme imza attı. Şehrin farklı noktalarında bulunan üst geçitlere eski Başkan Erol Bedir başta olmak üzere bir kısım eski yöneticilerle ilgili düşündüren afişler asıldı. Sahi bu afişleri kim astı?

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: DAĞCILARDAN ANLAMLI TIRMANIŞ

Kayseri’de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  “Kadına, çocuğa şiddete hayır” sloganıyla Erciyes Dağı tırmanışı gerçekleştirildi. Etkinliğe Kayseri’nin yanı sıra Ankara, Sivas ve Kırşehir’den 70 kişi katıldı. Zirvede “Kadına şiddet insanlık suçudur’ , ‘Kadınlara, çocuklara dokunma’ , ‘Susma’ , ‘Dünyada her şey kadının eseridir’  şeklinde dövizler açıldı.

HAFTANIN SÖZÜ: GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI VELİ ALTINKAYA:

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, bir süre önce yapılan kongrenin ardından CHP İl Başkanlığına yeniden seçilen Ümit Özer’i, ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti ve şu açıklamayı yaptı: Biz gazeteciler olarak her partiye destek vermemiz ve eşit mesafede durmamız lazım. Muhalefet güçlü olursa iktidar kendisine daha fazla çeki düzen verir.

 SÖZÜN ÖZÜ: MEVLANA

“Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Mühim olan, çamurlaşmamak.”

 

 

Yazarın Diğer Yazıları