Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Acılar, feryatlar, tepkiler, tartışmalar, hesaplar, bakanlar, tutanlar, konuşanlar, çatanlar, susanlar, çıkışanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar…

HABER: CANIMIZLA MALIMIZLA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ!

Suriye’nin İdlip kentinde askerlerimize yönelik alçak hava saldırısının ardından Kayseri’de siyasi partiler, Belediye Meclisleri, sanayiciler, esnaflar ve STK’lar, yaşananlara tepki gösterdi. “Canımızla malımızla devletimizin yanındayız” çağrılarının yapıldığı ortak tepki geçtiğimiz haftaya damga vuran gelişmeler arasında yer aldı.

 

OLAY: SAĞLIK EL YAKIYOR!

TÜİK, şubat enflasyonunu açıkladı. Kayseri’de fiyatı en fazla artan alan sağlık olarak ifade edildi. Özel hastanelerin artık önünden dahi geçemeyen vatandaş, soluğu  devlet hastanelerinde alıp, oluşan yoğunluk nedeniyle uzun süre kuyrukta bekliyor. Bu sırada vatandaşın cebinden değişik kalemler altında para çıkıyor. Eczanede zamlanan ilaca para ödeyen vatandaş, ayrıca ödediği muayene ücretleri ile de bütçesini zorluyor. El yakan sağlığın TUİK’ destekli Kayseri tablosu haftaya damgasını vuruyor.

BELEDİYE BAŞKANI: MUSTAFA PALANCIOĞLU

Son günlerde belediye başkanından çok parti il başkanını anımsatan çıkışlarıyla dikkat çekti Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu… Ülke gündemine ilişkin siyasal ve sosyal mesajlarıyla kamuoyunun karşısına çıkan Palancıoğlu, son olarak da partisinin kongre sürecine yönelik değerlendirme yaparak, “Şimdi teşkilatlarda yenilenme zamanı” çağrısı yaptı ve değişim talebini dile getirdi.

PARTİ: İYİ PARTİ

İYİ Parti özellikle Milletvekili Dursun Ataş ve bazı meclis üyelerinin açıklamalarıyla geçtiğimiz hafta en çok konuşulan konulara imza attı. Milletvekili Ataş, Suriyeliler başta olmak üzere mülteciler için sınır kapılarına ücretsiz otobüs kaldıran belediyelere eski günleri hatırlattı ve “Nereden nereye” dedi. Ataş, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğum süreçte Suriyelileri göndereceğim dediğimde beni ırkçılıkla suçlayan Kayseri belediye başkanları ve bazı milletvekillerine soruyorum, ne değişti? Suriyelileri sınıra taşımak için bedava otobüs kaldırıma yarışına girdiniz. Nereden nereye” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİ: CHP MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK

26/4 zulmü başta olmak üzere aylardır bu konuda diğer vekiller gibi her ne kadar tek kelime etmese de basın sektörüne destek için “KDV sıfırlaması” talep eden CHP Milletvekili Çetin Arık, tükenme noktasına gelen “yerel basına can suyu olsun” girişimiyle haftanın siyasetçisi oluyor. Bu arada yeri gelmişken yerel basına sahip çıkılmalı, çünkü sizin yol, su, elektrik, kaldırım ve diğer birçok dertlerinize ses olacak dar gün dostu yerel basındır. 

BÜROKRAT: SAĞLIK MÜDÜRÜ ALİ RAMAZAN BENLİ

 

Madde bağımlılığı ve zararları konusunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “Geri dönüşümsüz hale gelmeden bu işi çözmemiz gerekiyor” açıklamasıyla gün geçtikte artan toplumsal tehlikeye dikkat çekti.

 

İŞ İNSANI: OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN

Fırsatını bulduğu an lafı ilgililere gönderiyor. Üstü kapalı sözlerin efsanesi, akıllarda soru işaretleri bırakmanın eline su dökülmeyeni, düşmanlarını çatlatan, dostlarını rahatlatan çıkışı ile Organize Sanayi Başkanı Tahir Nursaçan, geçtiğimiz hafta yaptığı “Bulunduğu makamları kendisinin gibi gören zihniyetin değişmesi lazım” çıkışı ile siz ne düşünürsünüz bilmem, ama milyonların sesi oldu.

 SESSİZ: VATANDAŞIN SESİ OLUN

Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları görevleri olmasına rağmen gündeme getirmeyen, bu konuda üzerlerine ölü toprağı serpen kişiler, sözde kamu yararı iş yapanlar ve benzeri oluşumlar, bu haftanın sessizleri olarak bu alandaki haklı yerlerini alıyorlar.

 

ODA: BU HAFTA SERVİS DIŞI

İdlip tepkisiyle dikkat çeken odaların örnek olacak haklı ve ortak tavırları nedeniyle bu alan, bu hafta servis dışıdır.

DERNEK: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Kemal Ceylan, İdlip’teki alçak saldırının ardından tepkisiyle gündeme geldi. İktidara tepki gösteren Ceylan, “Kınıyoruz. Neden milli yas ilan edilmedi?” diye sordu.

 

TARTIŞMA: İŞTE MUHALEFETLİK BUDUR!

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, bir süre önce Kocasinan ilçesi Yakut Mahallesi’ndeki okul sorununu Büyükşehir Meclisi’nde gündeme getirmişti. Konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Bakan Selçuk’un kendisine “Bu işi çözeceğiz” dediği belirtildi. Bu konuda konuştukları için iktidar cephesinden kendilerine tepki gösterenlere seslenen Yücel, “Muhalefet ne yapıyor diyenlere. İşte muhalefet budur. Muhalefet bu konuları gündeme getirerek, çözüme katkı sunuyor” dedi. Bu sözlerin ardından iktidar cephesinden çıt çıkmadı. Demek ki, muhalefetlik gerçekten buymuş zaar!

 

SENDİKA: EĞİTİM-SEN

Olağan genel kurul yapan Eğitim Sen’de başkanlık için iki aday yarıştı. Seçimi eski Başkanlardan Sedat Ünsal önde tamamladı. Laik, bilimsel eğitim çağrısı yapılan ve demokrasi şenliği yaşayan Eğitim-Sen haftaya damgasını vuran sendika oluyor.

CEZA TAHTASI: YUNAN KAFASI!

Hatırlarsınız bu ülke, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen zihniyeti ve o zihniyetin destekçilerini de ne yazık ki gördü, yaşadı. İşte o karanlık zihniyetin övdüğü Yunanı, sınırda mülteci sınavında gördük. Çaresiz insanlara yönelik, insanlık dışı uygulamalarıyla ortaya çıkan görüntüler ve bu görüntülere sebep olan insanlıktan nasbini almamış Yunan kafa vicdansızlar ceza tahtasında.

HAFTANIN FOTOĞRAFI: UMUT FAKİRİN EKMEĞİ

Binlerce insan TOKİ’den ev sahibi olmak için umutla bekledi. Kimi sevindi, kimi üzüldü. Keşke herkesin sevindiği bir dünya düzeni olsa. Aslında herkese yetecek kadar ekmek de toprak da var, ama para düzeni işte! Dar gelirlilerin TOKİ’de kura umudu haftaya damgasını vuran fotoğraf oluyor…

SPOR OLAYI: KASIMPAŞA ŞOKU!

Kayserispor, ligde kalma yolunda yine yara aldı. Ateş hattındaki rakibi Kasımpaşa deplasmanından eli boş döndü. “Güzel günler gelecek” umuduyla mücadeleye devam. 

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

Kayseri'de kadın dernekleri, siyasi partiler ve STK’lar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle seslerini duyurmaya çalışan kadınlar, eşitlik, özgürlük ve adalet talepleriyle haftaya damgasını vuran etkinliğe imza attı.

HAFTANIN SÖZÜ: AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

AK Parti Kayseri İl Başkanlığında nöbetçi vekil olan Taner Yıldız: “İnsanlık dramını çözmek için Ruslarla masaya oturduk”

 

SÖZÜN ÖZÜ: GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK:

“Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah’ın emrettiği şey erkek ve kadın Müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyet’indedir.”

Yazarın Diğer Yazıları