Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Trene bakanlar, trenden kaçanlar, ayıp yapanlar, ayıplayanlar, türkü çığıranlar, Türkiye eşlik edenler, iyileşenler, duyarsızlaşanlar, bakanlar, atanlar, tutanlar, susanlar ve tartışanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar…

 

 

HABER: HIZLI TREN YİNE YOK!

 

Geçtiğimiz hafta önce İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ardından da MHP Milletvekili Baki Ersoy, 2020 bütçesini değerlendirerek, Kayseri’nin hak ettiği payı yine alamadığından yana dert yandı. İki vekil aynı zamanda yıllardır yılan hikayesine dönen hızlı tren ile ilgili de açıklama yaparak “Tren yine bütçede yok” dedi. İYİ Partili Ataş, “AK Parti Milletvekilleri bunu Kayseri’ye nasıl anlatacak?” diye sorarken, MHP’li Ersoy da ittifak ortakları AK  Parti’ye seslenerek, “Kayseri halkına söz verdiniz, sözünüzü tutun” çağrısı yaptı. Hedefte olan AK Partili vekillerin ise hızlı konu hakkındaki ağır tavırları sürüyor. İşin özü,  hızlı tren gecikir belki hiç gelmez, zalım tre bir türlü halimizi görmez.

 

 

 

OLAY: CHP’YE İKİNCİ ‘AYIP!’

 

Daha önce Kayseri Mobilya Fuarı’nda davetli olmalarına rağmen protokol ayıbı ile karşı karşıya kalmıştı CHP İl Başkanı Ümit Özer. O günlerde fuarı düzenleyenler daha sonra İl Başkanlığına özür ziyareti gerçekleştirmişti. Ancak benzer tablo bu bu kez de Tarım Fuarı’nda yaşandı ve yine davete rağmen CHP il başkanına yer ayrılmadı.  “Ne yazık ki zihniyet hala aynı zihniyet” diyen Özer, “Çiftçinin hali ortada, ne yazık ki ilimizde düzenlenen Tarım Fuarı maalesef birilerinin şovuna dönüştürülmüştür. Bize yer verilmemesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek ve CHP’ çiftçinin, köylünün yanında yer almaya devam edecek”” diye konuştu.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

 

Tarım Bakanının ziyaretinde Beydeğirmeni Projesine destek isteyen Başkan Büyükkılıç’ı hem bu haklı talebinin hem de Ulu Çınarlar ziyaretindeki türkü performansından dolayı haftanın belediye başkanı ilan ediyoruz. “Yeşil ördek gibi daldım göllere, sen düşürdün beni dilden dillere…” türküsünü Ulu Çınarlar korosu ile birlikte içten ve yanık yanık söyleyen Başkan Büyükkılıç, acep Büyükşehir koltuğuna oturduğu günden bu yana yoğun mesaisine mi atıfta bulundu bilinmez ama, sık sık Kayseri için Ankara’nın kapısına dayanan ve yine türküdeki “Başım alıp gidem gurbet ellere, Ne sen beni unut ne de ben seni…” sözlerini hatırlatan hafta görünümüyle bu alandaki yerini aldı.

 

 

PARTİ: SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi Kocasinan Gençlik Kolları üyeleri, “Siftah Genç Saadet’ten, bereket Allah’tan” diyerek, sabahın erken saatlerinde Elagöz, Argıncık ve Yakut Mahalleleri’nde bulunan esnafların kapılarına bir mektup ve 1 TL bıraktı. Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Şimşek,  yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "Gün içinde hiç siftah açmayan esnafı düşünerek bir farkındalık oluşturmak istedik” dedi.

 

SİYASETÇİ: MEHMET ÖZHASEKİ

 

Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmayınca hayatın tadı yok. Geçirdiği kazanın ardından ilk kez Cuma günü ortaya çıkan ve ziyaretçilerini kabul eden AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletip, moral olsun diye bu alanda ağırlıyoruz. Bakalım Özhaseki, siyasi arenadaki sessizliğini hangi konu ve konuklarla bozacak.

 

 

BÜROKRAT: MUSTAFA ŞAHİN

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ziyareti ve Tarım Fuarı nedeniyle yoğun bir hafta geçirdi. Tarım Fuarında yaptığı “Kayseri olarak tarımın başkenti olmaya adayız” sözleri ile de heyecanlandırdı. Bakalım bu yolda neler olacak, müdür adaylık sınavında ne yapacak? Tarım ve hayvancılıkta milli ve yerli düşünmekten başka çaremiz yok diyor Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’i, haftanın bürokratı olarak bu alanda ağırlıyoruz.

 

İŞ İNSANI: CEO ALPASLAN BAKİ ERTEKİN

 

Erciyes Anadolu Holding’in 2019 rakamlarını açıklayan ve “Rekor kırdık, yüzde 75,5 oranında kar ettik, büyüdük” diyen ve ayrıca açıkladığı rakamlarla ilgili “Makyaj yok, hile yok” uyarısında da bulunan Holdingin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, yok hormonlu rakam, hem kolay değil bu makam, çalışmak lazım o zaman dedirten tepkisiyle haftanın iş insanı oldu. Şikayetçiyseniz, sizi müşteri temsilcimize bağlıyorum… Alo ben Banu nasıl yardımcı olabilirim… (Not: Burası kurumsal bir köşe alanı. Biz inovasyona her daim değer veririz. Bu kalite politikamızın olmazsa olmaz bakışıdır. Bu köşede hile olmaz hele makyaj hiç olmaz. Fotoğraflar olduğu gibidir.”

 

 

SESSİZ: DUYAR’SIZLAR!

 

Ülkemiz son günlerde art arda yaşanan intihar vakaları ile sarsılıyor. Geride yetim kalan çocuklar, ateş düşen ocaklar…Kayseri’de dahil olmak üzere geçtiğimiz hafta bir çok acı olayı gördük, okuduk, duyduk. Çoğunun öncelikli nedeni yaşanan ekonomik sıkıntılar, borçlar... Bu olayları görmezden gelenler, sosyal medyada bile sürekli kılıf arayışı içerisine girenler, gerçekleri halının dibine süpürmekten belki vazgeçerler ve çözüme yönelik gayret gösteriler diye bu hafta ceza tahtasında.

 

 

ODA: PİYASALAR CANLANACAK

 

Merkez Bankasının faiz indirimi açıklamaları ve her ekonomik paket duyurusunun ardından umutlu açıklamalarıyla kamuoyuna moral veren ve “Piyasalar canlanacak” diyen tüm odaları bu alanda ağırlıyoruz.

 

 

DERNEK: KADIN İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME DERNEĞİ

 

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) kitap kampanyası ile dikkat çekti. Talas Kuruköprü için başlatılan kampanyada kitaplar öğrencilere ulaştırıldı. Aydınlık Türkiye için üretmekten, okumaktan ve araştırmaktan başka çaremiz yok dedikten sonra KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu başta olmak üzere dernek üyelerini, kampanyaya destek verenleri bu alana taşıyoruz. Taşıyoruz ki, artsın bu yöndeki örnek eylemler, söylemler, projeler ve kitaplarla hayata yelken açan, farklı pencereden bakan minik yürekler.

 

TARTIŞMA: ‘PATLAYANA KADAR SUCUK YEME’ YARIŞMASI!

İşsizliğin en acı fotoğrafları hafızalara kazıdığı şu günlerde Erciyes’te “Patlayana kadar sucuk ye” yarışması tepkileri de beraberinde getirdi. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, bu duruma tepki göstererek, “İşsizlik nedeniyle intiharların ve acı olayların yaşandığı şu günlerde bütün değerleri patlayıncaya kadar yemeyin. Bu durumu ahlaki bulmuyorum” dedi. Ortaya çıkan bu ve benzeri diğer tablolar da düşündürdü, bakıştırdı ve tartıştırdı. Takdir kamuoyunun…

SENDİKA: YÜKLENİYOR…

 Mevsimsel koşulların da etkisi olduğunu düşündüğümüz bu alanda bu hafta hizmet veremediğimiz için özür dileriz. Geçici olarak servis dışı.

 

CEZA TAHTASI: “PAZARA AKŞAM ÇIKIN, UCUZ OLUR”

 

Vatandaşın geçim derdine kendince çare olarak “Akşam pazara çıkın, akşam pazarda fiyatlar daha ucuz olur” çağrısı yapan Diyanet’teki anlayış bu hafta ceza tahtasında. Allah herkese dev bütçe nasip etsin…

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: AMERİKALILARIN KAYSERİ’DE NE İŞİ VAR

 

Kayseri’ye gelerek siyasi partileri ve STK’ları ziyaret eden ABD Büyükelçilik görevlilerinin, Kayseri merakı geçtiğimiz haftanın en dikkat çeken gelişmelerinden biri oldu. Amerikalı “yeni yüzlerin” Kayseri’ye özel ziyaretleri ve sohbetleri haftanın fotoğrafı!

 

 

SPOR OLAYI: KONYA’YI YENEYDİK İYİDİ

 

Kayserispor kendi sahasında puan kaybetmeye devam ediyor. O güzel puanlar üç üç uçup gitmeye devam ediyor. Bu hafta da Konyaspor ile berabere kalan Kayserispor, haftalardır kımıldıyamadığı ateş hattındaki yerine bu hafta da demir attı. Ne diyelim? Pes etmek yok, sonuna kadar mücadeleye devam, ancak insanın diyesi geliyor işte; Konya’yı da yeneydik iyiydi..!

 

 

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: KOCASİNAN’IN GÖNÜL YOLCULARI PROJESİ

 

Kocasinan Belediyesi, ilçede yaşayan özel eğitim gerektiren çocukları mutlu edecek yeni bir projeye imza attı. Özel eğitim gerektiren çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması için başlatılan ’Kocasinan’ın Gönül Yolcuları Projesi’ ile çocukların mutlu olduğu, özel günlerinin kutlandığı ve keyifli anların yaşandığı anlamlı bir çalışma ortaya çıktı.

 

 

 

HAFTANIN SÖZÜ: ABDULLAH GÜL

 

Aktif siyasette yer almayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belki bizzat resmi görev almadı ama bu kez net açıklamalarıyla Ali Babacan cephesinde siyaseti aktifleştirdi:

“Cumhurbaşkanı iken de parlamenter sistemin Türkiye için daha doğru olduğunu söyledim. Türk tipi başkanlık sistemini istemedim. Benim tercihim tam demokratik parlamenter sistemden yana. Ali Babacan'ın partisini destekliyorum”

 

 

SÖZÜN ÖZÜ: MAHATMA GANDHİ

“İnsanlığa olan inancını yitirmemelisin. İnsanlık bir okyanustur. Bazı damlalar kirli diye okyanus kirlenir mi hiç.”

Yazarın Diğer Yazıları