Cafer ZENGİN

İŞTE HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Açlık, yoksulluk, sıkıntı, dert, keder, tartışma, atışma, kapışma, sataşma, bakışma, susma, görmedin, duymadım, bilmiyorumlarla işte size haftaya damgasını vuranlar.

 HABER: “İŞSİZİM! ÇOCUKLARIM AÇ…”

Hatay’da bir babanın feryadı vatandaşın ekonomik olarak içinde bulunduğu çıkmazı en acı şekilde kazıdı beyinlere. 2 çocuk babası Adem Yarıcı, Hatay Valiliği önünde “İşsizim, çocuklarım aç” diyerek yaşadıklarına isyan etti ve kendini yaktı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu olayı bazı gazeteler, ajanslar haber olarak bile değerlendirmedi. Görmediler. Oysa köpeğin insanı ısırması haberdi onlar için! İşte bu olay ülke gerçeğidir ve işsizlik artık önlenmelidir. Yazacak çok şey var, ama yazdıkça, cümle kurdukça da yıkılıyor insan bu fotoğrafa. Dayanmıyor vicdan bu yaşanana… Diğer yandan geride kalan çocuklara Valiliğin sahip çıktığını duyurdu duyarlı sanatçı Haluk Levent ve şu paylaşımı yaptı:

 OLAY: İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’IN İŞSİZLİKLE İLGİLİ  MECLİS’TEKİ KONUŞMASI

Hatay’da işsizlik isyanı ile yaşanan olay vicdanları yaralarken, bu olaydan  iki gün önce Meclis’te konuştu İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş. Bu acı olay öncesinde şu ifadeleri kullandı: “İşsizlik artık can alıyor. İntihar eden kişi sayısı sürekli artıyor. Türkiye’de antidepresan kullanan sayısı 5 kat artmış. Toplu intihar, cinnet gibi vakalarının pek çoğunun sebebini geçim sıkıntısı ve işsizlik oluşturuyor. İşsizlik her yönüyle sosyal, ekonomik yaşamımızı etkilemektedir. Bu nedenle işsizlik sorunu acilen çözülmelidir.” Başka söze gerek var mı? Eğer var diyorsanız, onu da siz yazın. Milletvekili Ataş, bu açıklaması ve dikkat çeken uyarısıyla haftaya damgasını vuruyor.

 BELEDİYE BAŞKANI: MUSTAFA PALANCIOĞLU

İnşaat sektörünün sorunlu mevzularına el atan, bu uğurda Ankara’ya çıkarma yapan, 1+1 konutları yakın takibe alan, vatandaşı mağdur eden yarım kalan inşaat sorununa yönelik olarak “inşaat sigortası zorunlu olsun” diyen ve bu yoğun mesaide Talas’ta kurduğu vazgeçilmez Serdar Tuncer hayranlığını Melikgazi’ye de taşıyan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, haftaya damgasını vuruyor.

PARTİ: MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu, parti binasında ağırlayan MHP İl Başkanı Serkan Tok, açıklamalarıyla dikkat çekti. Palancıoğlu’dan övgüyle bahseden Tok, “31 Mart’tan sonra oturduğunuz koltuğu göz doldurarak ve insanlar tarafından kabul edilerek çok sevildiniz. Çalışmalarınız karşılık bulmuştur. Cumhur ittifakının bir kanadı olarak bundan biz de memnunuz” parti binasındaki misafirperverliği ve açıklamasıyla geçtiğimiz hafta en çok okunan haberler liginde yer aldı.

SİYASETÇİ: ESKİ MİLLETVEKİLİ PELİN GÜNDEŞ BAKIR

 Suriyelilere yönelik yaptığı eleştirilerin ardından AK Parti’den ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, bu kez de eski partisine inşaat mühendisliğinden aldığı bilimsel destekle depreme yönelik eleştirilerde bulundu. Deprem alanında yaptığı çalışmalarla ödüllü olduğunu da hatırlatan Bakır, “İşten anlayan tek milletvekilinizi de ihraç ettiniz.Çok hoca bulursunuz ama onlar da siyasetten anlamaz, hukuk bilgisi yoktur, yasal değişiklikleri yapamaz…” göndermesiyle haftaya damgasını vurdu.

BÜROKRAT: İBRAHİM ESENKAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürü İbrahim Esenkar, kurumun yaptığı açıklamalarla belki de eleştirilmediği nokta olan nüfus rakamlarını açıkladı. “Kayseri’nin nüfusu kaç oldu?” diyenlerin merakını gideren Esenkar, bu yöndeki açıklamalarıyla geçtiğimiz haftaya damga vuran bürokrat oldu. Kentte kilometrekareye düşen kişi sayısı da 1 kişi artmış. Kentin nüfusu da 1.407.409 olmuş.

İŞ İNSANI: ERCAN SARIKAYA

Erciyes KSS Yapı Kooperatifi’nin yeni Başkanı Ercan Sarıkaya oldu.  Kooperatifin kuruluşundan beri 10 yıldır müdür olan Sarıkaya, müdürlükten Başkanlığa geçen başarı hikayesi ile birlikte haftaya damgasını vuran iş insanı oluyor.

SESSİZ: MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK

CHP Milletvekili Çetin Arık’ın geçtiğimiz hafta önceki haftaların aksine sosyal medya paylaşımları dışında pek sesi çıkmadı. Oysa en aktif vekillerden biriydi. İl kongresi de tamamlandığına göre Arık, bu hafta sessizliğini nasıl bozacak? Evet, mevzu merak konusu.

ODA: SANAYİ ODASI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ekonomideki sıkıntıları görmezden gelenlere inat geçtiğimiz hafta “Ekonomik Krizden Korunma Semineri”  ile dikkat çekti. Oda yönetimi bu konuda firmaları uyardı. KAYSO, korunma konusunda yol gösteren etkinliği ile haftanın odası oluveriyor.

DERNEK: GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ

Kayseri Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mehmet Gülsoy, işsizliğin kanayan yara olduğu bir dönemde İşsiz kadınlara yönelik AB projesi hazırladıklarını açıkladı. Hal böyle olunca bu girişimleri ile haftanın derneği alanındaki yerlerini aldılar.

TARTIŞMA: AK PARTİLİ ELİTAŞ: HEPİMİZ FETÖ’CÜMÜYÜZ?”

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 26 Haziran 2009’da Türk Ceza Kanunu’nda bazı değişiklikler öngören değişikliği gündeme getirdi. Başbuğ, “Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili. Bu araştırılsın” dedi. Söz konusu tasarıda AK Partili Mustafa Elitaş’ın da imzası bulunuyordu. Elitaş, söz konusu yasanın 4 partinin mutabakatı sonucu TBMM’den geçtiğini öne sürdü ve Başbuğ’a, “Hepimiz FETÖcü müyüz?” diye sordu. Elitaş’ın bu açıklamaları o dönem CHP’de ve MHP’de Grup Başkanvekili olan isimleri kızdırdı. Söz konusu isimler, düzenlemeye “karşı çıktıklarını, uzlaşmadıklarını” belirterek, Elitaş’ı yalanladı. Konu geçtiğimiz hafta da tarafların açıklamaları ve tartışmalarıyla çok konuşuldu.

SENDİKA: TÜRK EĞİTİM SEN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Şahindoğan ile Fuat Yiğit Kayseri’de bazı ziyaretler gerçekleştirip, toplantılar yaptı. Şahindoğan’ın,  “Siyaset üstü, partiler üstü bir eğitim politikası tespit edilmeli” açıklamasıyla Türk Eğitim Sen haftaya damgasını vurdu.

CEZA TAHTASI: UYUŞTURUCU KABUSU

“Kayseri’de durum ciddi, önlem alınmalı. Merkez değil, bir hastane şart”  diyen İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Kazım Yücel’in de bu yöndeki isyanı ile birlikte uyuşturucu konusunda ihtiyaç olan ve yetersizliğinden dert yanılan sağlık alanlarına yönelik duyarsızlık ve duyarsızlıktan yana ısrar edenler ceza tahtasında.

HAFTANIN FOTOĞRAFI: KAYSERİ TREN BEKLİYOR

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’de yılan hikayesine dönen hızlı tren işinin hızlanması için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün kapısını çaldı.

SPOR OLAYI: BAŞKAN BERNA GÖZBAŞI

Daha önce yaptığı “Kayserispor’a engel olan yerli hainleri açıklayacağım” sözleriyle hafızalara kazınan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, geçtiğimiz hafta da Galatasaray maçında verilmeyen penaltı ile ilgili olarak, “ Dahili ve harici bedhahlar artık çekin elinizi bu takımın üzerinden” ifadelerini kullandı. Hal böyle olunca açıklanması gereken “hain, dahili ve harici bedhah” sayısı arttı.  Bu arada merak edenler için “bedhah” Başkasının kötülüğünü isteyen, kötü yürekli demek’miş.

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: HAYIR PANAYIRI

Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın gerçekleştirdiği eğitim semineri bir taşla iki kuş vurulan anlamlı bir etkinlik oldu. Seminerde aynı zamanda deprem bölgesindeki vatandaşlara destek için “Hayır panayırı” düzenlendi. Yani olay başka bir  konu için de hayırlara vesile oldu.

HAFTANIN SÖZÜ: BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

“Kayseri, kamu kaynaklarından yararlanamıyor” eleştirilerine yanıt veren ve art arda yaptığı Ankara ziyaretlerinin başarıyla sonuçlandığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Ankara’dan, Kayseri yatırımları için 1 Milyar TL gelecek” açıklamasıyla bu alandaki heyecan çıtasını yükseltti. Hadi hayırlısı…

 SÖZÜN ÖZÜ: HZ. ALİ

 “Bir köyde bir insan açlıktan ölürse bütün köy katildir”

Yazarın Diğer Yazıları