Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Depremler, enkazlar, feryatlar, acılar, yardımlar, isyanlar, hatalar, vicdanlar, sesler, sessizler, mağdurlar, sorumlular, sorumsuzlar, atışanlar ve tartışanlar ile işte size haftaya damgasını vuranlar…

 

  

HABER: DEPREM! GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM

 

Elazığ ve Malatya’da bir kez daha gördük depremin ardından bıraktığı acı tabloyu. Ne yazık ki yine enkaz altında yok olan hayatlar, bekleyişler, acılar… Her deprem sonrası olduğu gibi hataları da bir süre konuşacağız. Peki ya sonra ne olacak? Unutacak mıyız yine? Bir annenin, bir çocuğun, bir yaşlı kadının enkaz altından yükselen feryadından üzerimize düşen payı alacak mıyız? Bu kez ders çıkaracak mıyız? Çöken evlerin hesabını birilerinden soracak mıyız? Kurallara uygun inşaat yapmayan, üç kuruş daha fazla kar etmek için malzemeden, insanın hayatından çalanlara göz yumacak mıyız? Geçmiş olsun ülkem…

 

OLAY: ELİTAŞ VE METİNER ARASINDA PENSİLVANYA KAVGASI

 

AK Parti’nin eski Grup Başkanvekili  ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili  Mustafa Elitaş ile partinin  eski Milletvekili Mehmet Metiner arasındaki FETÖ tartışması geçtiğimiz hafta gündeme damgasını vurdu. Elitaş, programda Metiner’i hedef alarak, “Mehmet Metiner haddini aşmıştır. İki tane bozuntu adam var onlardan bilgi alıyor. Kayseri’ye çamur atmak senin haddine değil” ifadelerini kullandı. Metiner de, Elitaş’a cevap vererek, “Başka kuyruk acın var senin. Kiminle düşüp kalktığına asıl sen dikkat et. Halktaki karşılığın belli. Her tarafından fitne fücur akıyor” dedi. Ortaya çıkan bu tablo hesaplaşan sadece Elitaş ve Metiner değil. Bu iki isim aynı zamanda kentteki başka hesaplaşmaların da tezahürü dedirtti.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI: MUSTAFA YALÇIN

 

Talas’ta, “icat çıkarma” diyenlere inat icat çıkaran ve bu çerçevede de mucitlere yönelik yarışma düzenleyen Talas Belediyesi, aynı haberlerin kısır döndü içerisinde ilerlediği süreçte, bu farklı çıkışla dikkat çekti. Hal böyle olunca eğitimci Başkan Mustafa Yalçın da haftanın belediye başkanı oldu.

 

 

PARTİ: MHP

FETÖ tartışmalarının tam gaz devam ettiği günlerde FETÖ çıkışı ile dikkat çekti MHP İl Başkanı Serkan Tok. “Hainlere mağduriyet kisvesini hiç kimse giydirmemelidir” diyen Tok, anlayan anladı dedirten üstü kapalı isyanı ile partisini bu alana taşıdı.

 

 

SİYASETÇİ: ŞABAN ÇOPUROĞLU

 

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, partisinin il kongresinde aday olmayacağını açıkladı. “İstemem yan cebime koy” yok bende diyen Çopuroğlu, 17 belediyeyi aldıklarını belirterek, misyonunu tamamladığını söyledi. Siyasette koltuğa oturanın, koltuğu bırakmadığı bir dönemde koltuğu zirvede bırakmanın hesabını yapan Çopuroğlu, bu eylem ve söylemi ile haftaya damgasını vuran siyasetçi oldu. Laf aramızda Başkanın bu çıkışının partide “Tek adayla olmaz bu işler artık. Aday çıksın, yarış olsun” söylemlerinin yükselmesine de vesile olduğu konuşuluyor, ama laf aramızda!

 

 

 

 

BÜROKRAT: ERÜ REKTÖRÜ MUSTAFA ÇALIŞ

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof Dr Mustafa Çalış, üniversiteli işsizlerin tavan yaptığı bir dönemde en azından dil bölümü mezunları için harekete geçti. Erciyes’te, üniversitenin dil bölümlerinden mezun olan öğrencilerin istihdamına yönelik, turistlere rehberlik yapılması konusunda protokol imzalayan Çalış, işsizliği önlemeye yönelik Erciyes AŞ destekli gayretiyle haftaya damgasını vurdu.

 

İŞ ADAMI: İSTANBUL MOBİLYA FUARINA KATILANLAR

 

İstanbul Mobilya fuarına stant açıp, kentin markalarını tanıtıp, ihracatı artırmaya yönelik çaba içerisine giren tüm firmaların temsilcileri, haftaya damgasını vuruyor.

 

SESSİZ: MUSTAFA ELİTAŞ

FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik tartışmaların alevlendiği şu günlerde AK Partili Mehmet Metiner, dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Metiner, Darbe Komisyonu raporunun yayınlanmasını o dönem partisinin Grup Başkanvekili olan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın engellediğini öne sürdü. Metiner’in bu yönde iddiasına Elitaş cephesinden henüz yanıt gelmedi.

 

 

 

ODA: JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, son günlerde etkili olan depremlerle ilgili açıklama yaptı. “TBMM bazı özel kişilere rant aktarmayı amaçlayan kişiye özgü düzenlemeler yerine, toplumun gerçek sorunları ile ilgilenmelidir” denilen açıklamada, “Uyarıyoruz, aktif fay hatları veya zonları üzerine bina inşa edilmesi yasaklanmalı veya özel jeolojik araştırmalardan sonra bina inşa edilip edilmeyeceğine ilişkin yasal düzenlemeler acilen gerçekleştirilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

DERNEK: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

 

Başta Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan olmak üzere 24 Ocak’ta karanlığa ve karanlık odaklara karşı mücadele eden, hayatlarını kaybeden tüm demokrasi şehitlerine yönelik anma programları nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği haftanın derneği oluyor.

 

 

 

TARTIŞMA: BELEDİYE BAŞKAN TRANSFERLERİ

AK Parti’ye, muhalefet partilerinden başkan seçilen 5 ismin katılması siyasette transfer dönemi tartışmalarını da beraberinde getirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, AK Parti’ye yönelik, “Baskıyla, yıkılmadık ayaktayız mesajı vermek istiyorlar” eleştirisinde bulundu. AK Parti cephesi ise “Transferler yani katılımlar devam edecek” mesajı veriyor. Siyasette transfer tartışması haftaya damgasını vurdu.

 

SENDİKA: EĞİTİM SEN’DE 25’İNCİ YIL SEVİNCİ

 

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi, 25’inci yıl etkinliğini Diva Düğün salonunda yaptı. Etkinliğe Eğitim -Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'da katıldı. Başkan Aydoğan, “Baskılara rağmen Eğitim-Sen’i 25’inci yıla ulaştıranlara selam olsun” dedi.

 

CEZA TAHTASI: ACIYI BİLE FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEYENLER

 

Farklı düşünebiliriz, aynı yoldan gitmeyebiliriz ama söz konusu ülkeyse, insansa bütün farklılıkları yok etmeliyiz. Acıyı paylaşmalı, yardımlaşmalıyız. Her acı olaydan sonra kendine göre fırsatçılık türetmeye çalışanlar,  bu hafta ceza tahtasında.

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: KÖYE HELİKOPTER PİSTİ YAPILDI

 

Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu, Gürleğen Köyüne helikopter pisti yapıldığını ve baharda resmi açılışının yapılacağını açıkladı.

 

SPOR OLAYI: GAZETECİ TANER KARAMAN

 

“Kayserispor'a yaklaşık 1.5 milyon Euro'ya mâl olan Bilal Başacıkoğlu, Trabzonspor'a aylık 5 bin Euro'ya imza attı.”

 

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: DEPREM DUYARLILIĞI

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından elinden geldiğince seferber olan herkese selam olsun.

HAFTANIN SÖZÜ: MEHMET ÖZHASEKİ

 

“İktidara gelip de orada çevresini besleyecek, insanlardan asla değiliz. Bu dünyanın geçici olduğuna inanıyoruz”

SÖZÜN ÖZÜ: LORD ACTON

Güç insanı yoldan çıkartır; mutlak güç ise insanı tamamen sapıttırır.

Yazarın Diğer Yazıları