Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Devrim yapanlar, devrime karşı duranlar, ayrılanlar, ayrışanlar, tepkileşenler, etkileşenler, icralaşanlar, nerde o eski günler diyenler ve her hafta olduğu gibi atışanlar, bakışanlar, çatışanlar, alkışlayanlar, susanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar.

 

 

HABER: AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER: SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK

 

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis’te sağlıkta her şeyin yolunda olduğunu iddia etti. Vatandaş memnuniyet oranının Şehir Hastaneleri konusunda yüzde 96’lara ulaştığını da belirten Tamer, bu açıklamasıyla vatandaşı kızdırdı. Tamer’in bu açıklamasının ardından sağlık mağdurları haber merkezimizi mail ve yorum yağmuruna tuttu. 5 ay sonrasına verilen randevu, kuyruk, bıçak parası iddiaları aldı başını gitti. Tamer’in açıklamaları ve sonrasında haberin yansımaları ile birlikte ortaya çıkan tablo da dedirttik ki, galiba bu devrim vatandaş cephesinde sözde devrim!

 

 

 

OLAY: “ÜZERİMİZDEN TÜFEK ATMAKTAN VAZGEÇİN”

 

İYİ Parti’den ayrıldı AK Parti’ye geçti. Geçtiğimiz haftaya da damgasını vuran olay oldu. Makam aracından fotoğrafa hatta baskı ve tehdide kadar değişik iddialarla gündeme gelen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek sessizliğini bozdu. “Siyasetin çöplüğünde kimlerin kaybolacağını zaman hepimize gösterecektir. Üzerimizden tüfek atmaktan vazgeçin” diyen İlmek’in ulusa seslenişi haftaya damgasını vuran olay oluyor. İtirazı olan, kabul edilmiştir. Geçiyoruz bir sonraki gündem maddesine…

 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI: MUSTAFA YALÇIN

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Belediye mahallemizde” projesiyle ödül aldıklarını duyurdu. Eee bu proje ve belediyeler dünyasında aynı haberlerin ısıtılıp ısıtılıp servis edildiği bu kıtlık zamanda “Yaşama değer katan belediyeler ödülü” alınca da haftaya damgasını vuran belediye başkanı oldu. Kıskanmayın yahu! Çalışın, üretin, yenilenin inanın sizin de bu alanda yeriniz olur.

 

 

 

 

PARTİ: AK PARTİ

Kayseri’de yerel seçim öncesi (ittifak kapsamında) 17:0 sloganı ile yola çıkan ve bu hedefinden vazgeçmeyip, İncesu Belediyesi’ni de parti bünyesine katan AK Parti, hayaldi gerçek oldu sloganını akıllara getiren hamlesiyle…

 

SİYASETÇİ: AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİS NE DEMEK İSTİYOR?

 

Aylardan Temmuz, haber merkezinde oturuyoruz arkadaşlarla. Gündem tam takır, haber yok herkes tatil havasında.

Bir de ne görelim AK Parti Melikgazi ilçe teşkilatının Danışma Meclisi toplantısında konuşuyor Milletvekili Hülya Nergis. Hemen kulak kabartıyoruz. Sayın vekil,  “Biz 17 yılda çok şeyler yaptık. İnsanlarımızı yüzde 70’inden fazlası şehirlerde yaşıyor. Neredeyse köylülüğü bitirdik” diyor. Şaşırıp, kalıyoruz ve anlamak için yeniden dinliyoruz. “Köylülüğü bitirmek başarı mı ki?” diye soruyoruz. Sonra aradan aylar geçiyor sayın vekil bu kez de Meclis’te konuşuyor ve diyor ki, “2018 yılında şehirli nüfusun artarak yüzde 92’lere yükseldi. Geleneksel aile yapımız çok büyük değişikliklere uğramış, şehir hayatının tabii bir sonucu olarak da aile bağları zayıflamıştır” diye konuştu. Benden bu kadar. Yorum sizin.

 

 

 

BÜROKRAT: SAĞLIK MÜDÜRÜ ALİ RAMAZAN BENLİ

 

Sigara denetimine çıkan Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, dumansız hava sahası eylemi ile “biz masa başında değil kardeşim sahada müdür istiyoruz” şeklindeki geleneksel talebe de cevap verdiği için haftanın müdürü oluverdi.

 

 

İŞ ADAMI: KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

 

“Asgari ücretle geçinmek zor” diyen ve ardından da “Güven testine tutulsa acaba kaç alır?” denilen TÜİK’in enflasyon rakamlarına sığınan  Kayseri Sanayi Odası Başkanı Büyüksimitci, asgari ücrete yüzde 10’luk zam önerisiyle geçtiğimiz hafta işçi camiasında adından  sıkça söz ettirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SESSİZ: AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÖZHASEKİ

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İncesu Belediye Başkanı  Mustafa İlmek’in parti değiştirme hamlesinin ardından AK Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını işaret etti. Parti değiştiren Başkanla ilgili olarak şok bir iddia ortaya atan Ataş, “Kaybettiği bu prestijini Kayseri, Yozgat ve başka illerde ahlaksız siyasi girişimlerle kazanmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı. Ataş’în bu tepkisine sessiz kalan ve gözlerin çevrildiği Özhaseki, haftanın sessizi.

 

 

 

ODA: LOKANTACILAR VE PASTACILAR ODASI

 

Yeme, içme konusunda otorite kabul edilen ve sağlıklı beslenme konusunda herkesi bilgilendiren ve sürekli her nedense süper star Ajda ablamızla kıyaslanan Prof. Canan Karatay, fakirin çift ekmekli bol marullu, arada da parasına göre etli, tavuk dürümüne laf etti. O lafa cevap veren Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Genelleme yapmasaydın iyiydi be hoca” dediği dostlar AVM’de görsün tepkisiyle odasını haftanın odası yapıyor. He bu alan karın acıktırdı değil mi?

 

 

DERNEK:  SİMİTÇİLER DERNEĞİ

 

Kayseri’de simitçilerle zabıtalar arasındaki kovalamaca sürüyor. Yazılan cezalar ve satış izni verilmemesi üzerine ekonomik olarak zor günler geçiren sokak simitçileri, çözüm istiyor. Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behçet Kılıç da üyelerinin mağdur olduğunu ve eve ekmez götüremez hale geldiklerini söyledi. Kılıç, “Bir çok arkadaşımız yazılan cezalar nedeniyle haciz ve hapis tehlikesi ile karşı karşıya” isyanı ile bu alanda yer alıyor.

 

 

 

TARTIŞMA: PASTIRMA VE SUCUK FESTİVALİ

 

Pastırma tartışmaları geçtiğimiz haftaya yine damgasını vurdu. Oda başkanları, siyasiler, belediye başkanları katıldıkları programlarda inceden inceye göndermeler yapmaya devam etti. Hal böyle olunca da akla “Kayseri’de neden Pastırma ve Sucuk festivali yapılmıyor?” sorusu geldi ve tartışma alevlendi? Sahi neden yapılmıyor?

 

 

 

 

 

SENDİKA: DİSK

 

Yel değirmenlerine karşı! “Hiçbir şey yapamıyorsan, haksızlığı duyur” düsturu ile hareket eden ve “Asgari ücret en az 3 bin 200 TL olmalıdır” diyen DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali  Sağlam, işverenlere söylettiği “şimdi uzaklardasın” şarkısı eşliğinde DİSK’i haftanın sendikası yapıyor.

 

 

CEZA TAHTASI: İŞSİZLİK

 

İşsizlik rakamları açıklandı. Resmi rakamlara göre işsizlik yüzde 13.8 seviyesinde. Türkiye’de kayıtlı ve kayıtsız işsiz sayısı ile ortaya çıkan rakamın 95 ülkenin nüfusundan fazla olduğu belirtiliyor. Bu kanayan yaraya kafa yormayan ilgili ve yetkililer bu hafta ceza tahtasında.

 

 

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: 17 ARALIK ŞEHİTLERİ ANILDI

 

Hain terör saldırısı sonrasında şehit olan kahramanlar Kayseri’de anıldı. Saldırının gerçekleştirdiği durakta bir araya gelen vatandaşlar, 17 Aralık Şehitlerini saygıyla andı ve “Unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı paylaştı.

 

 

 

SPOR OLAYI: KAYSERİSPOR’A İCRA ŞOKU

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, (paraya kıyıp ya da kıymayıp her neyse) billboard ilanları verip, ardından Kayserispor için birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, bu zor günlerde takıma sahip çıkın mesajı paylaşırken takıma icra takibi gönderenler oldu mu şimdi. Hem o icraların altındaki sen, ben, bizim oğlanlar kim?

 

 

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: ATATÜRK’ÜN KAYSERİ’YE GELİŞİ

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri’ye gelişi ve 100 yıl öce kurtuluşa giden yolun hatırlanması ve gelecek kuşaklara anlatılması, milli ve manevi duyguların pekişmesi adına Atatürk Kayseri’de etkinlikler haftaya damgasını vurdu.

 

 

 

HAFTANIN SÖZÜ: MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY:

 

“Kayseri’nin FETÖ ile anılmasından rahatsızım”

 

(Peki kim bu Kayseri’yi FETÖ ile ananlar ya da sürekli anılmasını isteyenler?)

 

 

SÖZÜN ÖZÜ: 19 ARALIK 1919 CUMA GÜNÜ ATATÜRK’Ü KARŞILAYAN KAYSERİ HALKI:

 “Yolunda ölmeye hazırız paşam”

Yazarın Diğer Yazıları