Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Löpleşenler, löptürenler, höptürenler, höptürtetenler, atanlar, tutanlar, kaçanlar, turlayanlar, gezenler, tozanlar, saklananlar, bakışanlar, atışanlar, çatanlar, çatmaya yer arayanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar.

 HABER: LÖP DİYE KIYAK KİME ÇEKİLİYOR?

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Şehir Hastanesi’ne yakın bölgede arsası bulunan vatandaşlar imar plan değişikliği ile mağdur ediliyor iddiası ortalığı karıştırdı. İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve “Kişiye özel arsa temizleme yapılıyor” dedi. Yücel’in bu çıkışı sonrası akıllara şu soru geldi: Löp diye kıyak hani aileye çekiliyor? “Kayseri’ye çivi çakmayanlar korunuyor, çevresindeki insanlar, köylü vatandaş mağdur ediliyor. Kişiye özel temizleme yapılıyor ve löp diye bir arsa çıkartılıyor”  şeklindeki löp isyanı ile Kazım Yücel haftaya damgasını vuran habere imza atıyor.

 OLAY: BAKAN BERAT ALBAYRAK’IN “10 NUMARA PASTIRMA!” AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özhaseki’ye Kastamonu pastırmasını beğendiğini söyledi. Sonra iki il arasında tartışmalar alevlendi. Cumhurbaşkanının Damadı da olan Bakan Berat Albayrak geçtiğimiz hafta Kayseri’ye geldi. Bakan Albayrak da her Bakanın tadacağı gibi pastırma turuna dahil oldu. Pastırma doğradı, yedi, ikram etti. Sonra herkes Bakan’ın pastırma açıklamasına odaklandı ki, Kayseri açısından beklenen olmadı. Bakan hem Kayseri’ye hem de Kastamonu’ya  mavi boncuk dağıttı ve  “İkisi de 10 numara” dedi. Gözler şimdi bu düelloda başka isimlere çevrildi. Yok mu bu işin anavatanı Kayseri diyecek bir ünlü isim?

BELEDİYE BAŞKANI: İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK

İncesu Beleye Başkanı Mustafa İlmek geçen haftaya damgasını vurdu. İlmek, bir anda AK Parti cephesiyle pozlar verdi, istişare toplantıları yaptı. Sonra AK Parti’ye geçmek için gün saydığı ortaya çıktı. Millet İttifakının adayı olarak seçilen, ancak daha sonra Cumhur İttifakına kendi isteği ile geçen Mustafa İlmek, tartışmaların ışığında haftanın eylemi ve telefonları açmadığı ifade edilen tavrıyla haftanın belediye başkanı…

 PARTİ: CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP Milletvekilleri, bir süre önce Kayseri’de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, sorunları dinledi. Sanayi Odası’ndan Mimarlar Odasına, Makina Mühendisleri Odasından Damızlık Sığır Üreticileri Birliği’ne ve Mazlumder’e kadar farklı STK’ları ziyaret eden vekiller, görüş alışverişinde de bulundu. Milletvekilleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine ilin sorunlarını masaya yatırıp, aynı zamanda vatandaş dertlerine yönelik çözüm önerilerini de derleyerek, rapor hazırlayacak. Kayseri mesaisi ile CHP bu alanda yer alıyor.

SİYASETÇİ: MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY

MHP’nin sivri dilli vekili Baki Ersoy, açıklamalarıyla gündeme damgasını vurdu.  Ekonomiyi değerlendiren Ersoy, “Kendimde piyasada iş adamı olarak gördüğüm Türkiye iyi yolda. Ben 2020’den umutluyum.” diye konuştu. Diğer yandan “Af konusunda MHP’nin geri adım attığı” yönündeki tartışmalara yönelik de açıklama yapan Ersoy, “Vermiş olduğumuz sözlerimizin arkasındayız ve caymış değiliz. Bu konu üzerinden toplumu germemek adına AK Parti’nin elini rahatlatmak adına genel başkanımız böyle bir karar almıştır. Ayrıca AK Parti’nin bu konuda yeterli sayısı da mevcut” dedi ve topu ittifakın diğer ortağına attı. “AK Parti’yi rahatlattık” açıklaması ile Ersoy, haftaya damgasını vuran siyasetçi.

 BÜROKRAT: İŞKUR İL MÜDÜR VEKİLİ AYŞE AK

Kentte 112 bin kişi İŞKUR’dan iş talebinde bulunduğunu açıklayan İŞKUR Kayseri Müdür vekili Ayşe Ak, bu başvurulardan 23 bin 931 kişinin işe yerleştiğini açıkladı. İşsizliğin arttığı ve her 5 kişiden birinin işsiz olduğu bu zamanda iş bulup, zorluklar içinde ay sonunu getirenlere selam olsun…

İŞ ADAMI: VARDI DA YAZMADIK MI? BULUNAMADI!

Bu hafta başarı hikâyesi yazan ya da memleket sorunlarına karşı harekete geçen bir iş adamı bulunamadığı için geçici süreyle bu alan hizmet verememektedir.

SESSİZ: PASTIRMA ÜRETİCİLERİ NEREDESİNİZ?

Nerede bu made in Kayseri’ciler… Ortalık karıştı, düzen bozuldu, yetiş ya pastırmacı abi dedik, ama ortalarda görünen yok. Başkan Memduh Büyükkılıç da olmasa sahip çıkan yok. Bu Kayserili ünlü firmalar neredeler? Doğa boşluk kabul etmez ona göre. Çıkın ortaya artık, bir şeyler yapın. Pastırma dilimi duvara yapıştı bir kere siz de meydan okuyanlara kapak yapın… Bu sessizlik niye pastırmacı ağabeyler…

ODA: KAYSERİ TİCARET ODASI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, asgari ücret çıkışı ile dikkat çekti geçtiğimiz hafta. “Bu asgari ücretle geçinmek zor” diyen ve “Vergi yükü azaltılsın” diye de ekleyen Gülsoy, sözüm ona yetkili sendikaların yetkisiz ve etkisiz kaldığı bu zamanda sendikacılara taş çıkartan kısa ve öz açıklamasıyla odasını haftanın odası yapıyor. Darısı diğer odalara inşallah…

DERNEK: DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜNE KARŞI İÇİN HAREKETE GEÇENLER

Zulüm nerede olursa olsun, kim yaparsa yapsın kayıtsız ve şartsız lanetlenmelidir. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Çin zulmüne karşı meydana çıkan ve Doğu Türkistan’a destek için harekete geçen, eylem yapan, çağrı yapan tüm dernekler, anlamlı duruşlarıyla bu alanda yer alıyor.

 TARTIŞMA: ÖZHASEKİ SİYASETİ BIRAKIYOR MU?

AK Parti’de veda içeren konuşmalar geçtiğimiz hafta çok konuşuldu. Partinin iki ağır ismi  Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptıkları açıklamalarla akıllarda soru işaretleri bıraktı. Önce Özhaseki, partili gençlere seslendi ve “62 yaşındayım, yavaş yavaş siyasete Allah’a ısmalardık elveda diyen bir abiniz olarak…” ifadelerini kullandı. Daha sonra da “Araştırmacı gazetecilik bitti” diyen ve bu duruma isyan eden Bakan Soylu, neden bittiğini açıklamadı, ama “Her şeyi bırakıp Gazetecilik yapmak istiyorum” diye konuştu. Bu ‘Veda’laşma  tartışmaları haftaya damgasını vurdu.

SENDİKA: BİRLİK HABER SEN

PTT çalışanlarının mesai ve iş yoğunluğu sorunları ile ilgili basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Kayseri Şube Başkanı Mehmet Taş, “PTT personelleri çözüm beklemekten bıktı” dedi.

CEZA TAHTASI: FETÖ BORSASI

Herkesin dilinde bu “FETÖ Borsası” İyi de bu borsanın mensupları kimler? Bu borsada inişe ve çıkışa geçenler kimler? Bu borsayı kuranlar kimler? Bu borsadan nemalananlar kimler? Sonuç olarak ne zaman kapanacak bu ibretlik borsa dosyası.

 HAFTANIN FOTOĞRAFI: YÜZ İFADELERİ NE ANLATIYOR?

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Kayseri ziyaretleri sırasında ortaya çıkan fotoğraflar düşündürdü. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un paylaştığı fotoğraflarda, AK Parti cephesinin yüz ifadeleri dikkat çekti. Keyifli olduğu gözlemlenen MHP’li Ersoy’un aksine AK Parti cephesi fotoğraf diline göre keyifsizdi. Fotoğraflar, sosyal medyada gündem oldu. Bazı vatandaşlar, AK Partili isimlerin neden gülmediğini sorguladı.

 SPOR OLAYI: TAKIM SONDA OLMASAYDI BU İŞİ BANA BIRAKMAZLARDI

 Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın katıldığı bir televizyon programında, “Takım sonda olmasaydı bu işi bana bırakmazlardı” sözü akıllarda soru, ünlem ve üç nokta işaretleri bıraktı. Süper ligin ve Kayserispor’un ilk kadın Başkanı bu sözleri ile kimi ya da kimleri hedef aldı? Her şeyi benden beklemeyin, sanki bilmiyorsunuz!

 HAFTANIN ETKİNLİĞİ: HUZUREVİ ZİYARETLERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Ticaret Odası yönetici ve çalışanlarının huzurevi ziyareti haftaya damgasını vuran etkinlik oluyor. Yaşlılarla sohbetler eden ziyaretçiler, bu örnek davranışlarıyla alkış alıyor.

HAFTANIN SÖZÜ: MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK

“İnşallah operasyonlar biter ve Suriyeliler yavaş yavaş evlerine dönerler de metabolizmamız farklı işlemeye başlamaz" diyen MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Suriyeli çıkışı ile haftaya damgasını vurdu. Tok: Hava kirliliği ve hastalıklar arttı.

 SÖZÜN ÖZÜ: HACI BEKTAŞİ VELİ

 İlmi ve bilgiyi yüce tutan kimse hiçbir zaman küçülmez, alçalmaz.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları