Ahmet Çınar

SUÇLU AYAĞA KALK!

Ahmet Çınar

Futbol masasında bugün suçluyu arıyoruz.

Umutların taban yaptığı, beklentilerin gerçekleşmediği, futbol adına ortaya herhangi bir şeyin konmadığı  Süper Lligdeki 6. Haftayı hüsranla  geride bıraktık.

Oynadığımız 6 maç sonunda  3 puanla hiç galibiyetsiz, klasmanda 17. Sıradayız.

‘Neden                bu duruma düştük?’Bugün için  sorulan soru bu.

İsterseniz gelin, bu sorunun cevabını hep birlikte bulmaya çalışalım!

-Sen,  Sn. yönetici, görevini bir tamam olarak yerine getirdin mi?

Futbolcularına alacaklarını verdin mi? Verdin de futbolcundan randıman alamıyorsan, masaya yumruğunu vuracak mısın? Seni hem iç sahada ve hem de deplasmanda yalnız bırakmayan taraftarının sesine kulak verecek misin? Onların isyanını nasıl karşılayacaksın? Ne dediler Konyada ?

-Hikmet Karaman istifa..Hikmet Karaman istifa..

Sen sevgili hocam, maç sonu yaptığın açıklamada,

‘’Ne olduğunu biliyorum. Taraftar istifamı istiyor. Gerekeni yaparım. Kimse merak etmesin. Nasıl başladığımı da, neler olduğunu da çok iyi biliyorum’’diyorsun.

Peki; İstifa edecek misin, yoksa gönderilmeyi mi bekleyeceksin?

Bu imalı açıklamalarında topu bir yerlere  attığın belli! Verilen sözler vardı da yerine mi getirilmedi?  Öyle bir şey varsa yönetimle oturur konuşursun, baktın olmuyor, ‘’Arkadaş ben bu işte yokum’’ der, şartlara uygun olarak ayrılırsın. Yönetimle aranda bir sıkıntın yoksa, imalı şekilde de konuşma hakkın yok. Bunu böyle bilesin!

Gelelim sahaya sürdüğün kadroya!

Geçen hafta Denizlispor karşısında başarısız olmuş bir kadroyu olduğu gibi Konyada  sahaya sürüyorsun.Bu futbolseverlerle dalga geçmekten başka bir şey değil bana göre. Tavares’i, Ntep’i ne için aldın?

Bakıyorum geçen sezon ikinci yarıda harika maçlar çıkartan Hasan Hüseyin 21 kişilik kadroda bile yok.

Maç öncesi yapmış olduğumuz canlı yayında sayın Erol Bedir’e: Hasan Hüseyin’i kadroda ve yedekler arasında göremedik, sakatlığı mı var dedim. Sayın Bedir, ‘’ Hafta içi idmanlara göre hocamız takımı belirliyor’’ dedi. Doğrudur, saygı duyarım sayın Bedir’e.

Ancak, gel gör ki Denizli maçında sahada dolaşan, takıma bir katkısı olmayan Bilal üzerindeki ısrarı da kabul edemem.En azından bir kaç rotasyonla bazı değişikliklere gidebilirdin. Taraftarın Konyadaki tepkilerinin başında hocanın aynı kadro üzerindeki ısrarı vardı.

Sevgili hocam, Kayseriden gitmek isteyebilirsin. O senin doğal hakkın. Ama, bir takımı da kadro yapısıyla sabote etmeye ve bir yerlere imalı şekilde mesaj göndererek bunu yapmaya hakkın yok.

Belirli bir kariyere sahipsin, umduklarını bulamamış olabilirsin, yönetimle aranda sıkıntın da olabilir. Bunları konuşarak çözmek en doğrusu.

‘’Nasıl başladığımı da, neler olduğunu da çok iyi biliyorum’’ diyerek bir yere varamazsın. Çıkar, neler oluyorsa anlatır ve helalleşerek Kayseriden ayrılırsın.

Yönetimin de hocanın bu şifreli konuşmaları karşısında neler söyleyeceği  merak konusu doğrusu.

Sen futbolcu kardeşim! Sıkıntın ne, binlerce insanın gönül verdiği takımı üzmeye hakkın var mı? Yeteneksiz olsanız burada olamazdınız. Çıkın futbolunuzu oynayın . Yoksa yönetimle ya da hoca ile bir sorununuz mu var?

Biz ne savcıyız, ne de hakimiz. Yalnız, suçluyu arıyoruz.

Öyleyse, SUÇLU AYAĞA KALK.

Yazarın Diğer Yazıları