Ahmet Çınar

SORMLULUK ŞİMDİ YÖNETİMDE..

Ahmet Çınar

Hatırlayacaksınız, Kayserispor Teknik direktörü Hikmet Karaman Konyaspor mağlubiyetinden sonra pazartesi günü yönetimle görüşmüş ve istafasını vermişti.

Yönetimin de bu istifayı kabul ettiği ve hatta yeni bir teknik direktör arayışına girdiği hatta birkaç teknik adamla da irtibata geçtiği sosyal medyada yer almıştı.

Aynı gün, yine sosyal medyada Kayserispordan verilen bilgi olarak paylaşılan, Hikmet Karaman’ın istifasının kabul edilmediği deklare edilmiş ve ‘’Hikmet Karaman yönetimin istifayı kabul etmemesi nedeniyle görevine devam edecek’’ denmişti.

Bu arada Kayserisporun en büyün sponsoru olan İstikbal mobilya Bellonanın CEO’su  Alparslan  Baki Ertekin Kayserispor Teknik direktörü Hikmet Karmana destek çıkarak arkasında olduğu açıklamış ve bir bakıma yönetimin dikkatini bu yöne çekerek sanki ‘’ hocayla devam  edin’’mesajı vermişti.

Bu düşünce bir varsayım olarak değerlendirilse bile, gerçeklik payının da olabileceğini kulak ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Bir bakıma, mantıklı düşündüğümüzde hocanın göreve devamının,hem Kayserisporun geleceği açısından, hem de hocamıza gösterilecek vefa borcu nedeniyle doğru olduğu düşüncesindeyim.

Hem yönetim kurulu , hem de  teknik direktör Hikmet Karaman, Kayserisporun geleceği adına  olumlu bir adım atmış ve olası bir olumsuzluğu çözmüş görünüyorlar.

Bana göre şimdi futbolcularla teke tek görüşme zamanıdır diye düşünüyorum.

Sıkıntıları nedir, hocayla aralarında bir problem mi var, ya da futbolcuların kendi aralarında su yüzüne çıkmamış, gizli kalmış çekişmeleri mi var? Varsa, bunların çözümünü bir şekilde konuşarak halletme zamanıdır.

Henüz daha işin başındayız, 6 maç oynadık ama daha 28 maçlık bir maraton bizi bekliyor.

Sayın Erol Bedir , maç sonu konuşmasında ‘’Tamam, şu anda klasmanda yerimiz iyi değil ama, ben bu takıma güveniyorum,yukarılarda yerimizi alacağız’’ derken, geçen yıllardaki konuşmaları aklıma geldi ve sayın Bedir bu düşüncelerinde de hep haklı çıkmıştı.

Şimdi yeni bir başlangıçtayız. Geçen sezon daha zor dönemlerden geçtik. İlk yarıyı 12 puan gibi çok düşük bir seviyede tamamlamış ve herkesin bu takım düşer dediği bir sırada ligi 10. Olarak tamamlamıştık. Şimdi zamanımız daha geniş. Bu zamanı iyi kullanıp, öncelikle en az birkaç galibiyetle üzerimizdeki kara bulutları atmalıyız.

Yönetim kurulunun aldığı hocayla devam kararıyla, yönetim aslında üzerine büyük bir sorumluluk da almış oluyor.

Bundan sonra ,hocanın ortaya koyacağı performansa paralel olarak yönetim ya rahat bir nefes alacak, ya da sıkıntıyı omuzlarında hissedecek.

Dileğimiz ve beklentimiz, Kayserisporun  17. Sıra krizinden biran önce kurtulup klasmanda daha yukarılarda bir yerde kendisine tehlikeden uzakta bir yer edinmesidir.

Yazarın Diğer Yazıları