Ahmet Çınar

SEVGİ ÜZERİNE...

Ahmet Çınar

-Sevgi, dünyadaki yaşamın aktığı nehirdir.

-Seviyorsan bugün sor, bugün ara,
 Yarına kim öle, kim kala.
-Biz başka severdik, o yüzden başka sevemedik. (Nazım Hikmet)
-Sevgi doğanın ikinci güneşidir.
 
 Sevgi üzerine söylenecek çok sözler var aslında;
-Sevgisiz insan, yapraksız ağaç gibidir. Ne insanı serinleten gölgesi, ne de meyvesi olur.
-Sevgi, insanın içindeki en kutsal bir duygu çeşididir.
 
 Bugün, ne yazık ki sevgisizlik içerisinde yaşamını sürdüren bir topluluk haline geldik. Hoşgörüyü yan cebimize koyduk, bakışlarımızı, sevgisizlik pınarına çevirdik. İçtiğimiz sudan,   soluduğumuz havadan, tat alamaz olduk. Kardeşliği bırakıp sen-ben olduk. Üzücü ama, bugün bu hale geldik. Oysa dünya, sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur.
 Sevmede zaman yoktur. Hemen şimdi sev. Belki de sevmeye zaman kalmayacak, ömrün sonu gelecek.
 
 İşte size, uzun yıllar evli olan iki sevgilinin hikayesi:
 Adam her evlilik yıl dönümünde eşine bir buket kırmızı gül gönderir. Bu taa ki, adam ölünceye kadar devam eder. Ve bir gün adam ölür. cenaze töreni yapılır, taziyeler dilenir ve kadın bir     başına yıllardır hayatı paylaştığı arkadaşı, eşi, sevgilisi olmadan evine döner. Neredeyse her gün ağlamakta ve onu düşünmektedir. Gel zaman, git zaman yine bir evlilik yıl dönümünde   kadın eşine özlem duyarken kapısı çalınır. Gider ve kapıyı açar,ama kimsecikler yoktur. Sadece yerde bir buket kırmızı gül demeti durmaktadır. Kadın heyecandan titremeye başlar ve   demeti  alır, artık bayılmak üzeredir. Ve demette bir not görür.Korkarak okumaya başlar..
 
 ''Karıcığım, biliyorum bu senin için büyük ve şaşkınlık veren bir sürpriz oldu, ama, bilmeni isterim ki, sen her zaman benim en yakın arkadaşım, dert ortağım ve aşığım oldun. Ölmekle seni     sevmekten vazgeçmiş değilim. Sevgiler ve mutlu bir hayat dilerim  sana. Lütfen hayatı mutlu olarak yala ve beni çok fazla düşünme. Bu güller sana, sen kabul ettiğin müddetçe gelecek. Taa   ki çiçekçi seni evde bulamayana kadar. O gün beş kez gelecek ve eğer sen hala yoksan anlayacak ki sen de benimle berabersin. SENİ HALA ÇOK SEVEN EŞİN''
 
 Kadın bunun kötü bir şaka olacağını düşünerek, hemen çiçekçiye telefon eder ve durumu öğrenmek ister. Çiçekçi ona her şeyi anlatır.
 
 Hanımefendi, eşiniz size her sene bu güllerden gönderirdi. Ve o bana, eğer bir gün ölürsem, bu gülleri her sene  aynı vakitte yine götürmemi söyledi ve bunların ücretini de  taa o zaman   fazlasıyla ödedi.
 Kadın, telefonu neredeyse elinden düşürürcesine kapattı ve gözyaşları içinde güllere sarıldı.
 
 Şunu bilelim ki; Gerçek sevgide son yoktur, sonsuzluk vardır. 

Yazarın Diğer Yazıları