Vatandaş CHP'lilere böyle dert yandı: Her şey iyi diyen yalan söylüyor!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, İl Yönetim Kurulu ve Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte pazar yerlerini ziyaret ederek, vatandaşın dertlerini dinledi.

Vatandaş CHP'lilere böyle dert yandı: Her şey iyi diyen yalan söylüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asgari ücret ile ilgili CHP önerisinin yer aldığı broşürleri de dağıtan CHP’liler, vatandaşın nabzını tuttu. Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Özer, “Hükümet sadece asgari ücretlimize yapılan zam oranında değil, emeklimize ve memurumuza da yaptığı zam oranları ile sınıfta kaldı. AKP Hükümeti ve sarayı milletimizi açlığa, yoksulluğa mahkûm ederken kendi şatafatlı hayatlarından taviz vermedi” dedi.
Emekli Vatandaş: Pazar tezgâhlarına sadece bakıyoruz, alamıyoruz! Her şey iyi diyen yalan söyler. 
İl Başkanı Ümit Özer'e emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş ise geçinemediklerini, tezgâhlara sadece bakıp geçtiklerini, her şey yolunda diyenin ise yalan söylediğini belirtti.
Pazarcı Esnafı: Ödemelerimizi yapamıyoruz
Pazar tezgâhlarının dolu olduğunu belirten Özer’e pazar esnafı vatandaşın alım gücünün düşmesinin tezgâhlarına yansıdığını bu yüzden ödemelerini yapmakta zorlandıklarını belirtti. Esnafın isyanının haklı olduğunu belirten İl Başkanı Özer, “Vatandaş bir şey alamayınca pazar esnafı da dâhil olmak üzere bütün esnafımız etkilendi. Para akışının vatandaşlarımız ve esnaflarımız arasında sağlanabilmesi için ekonomik kaynakların yandaşlar için değil milletimiz için kullanılması gerekir” dedi.
“Hükümetin çizdiği pembe tablonun pazarcı Ahmet'in tezgâhına, asgari ücretle geçinen Yakup'un ay sonu elinde kalan paraya, emekli Hatice teyzenin pazar arabasına, memur Dilek'in faturalarına yansımıyor” diyen Özer, "Maaşlara yapılan zam oranları kimseyi mutlu etmedi. Geçtiğimiz günlerde Melikgazi ilçemizde fiyatı düşen karnabahar için oluşan kuyruğun resimleri ulusal basında yer aldı. Milletimizin alım gücünün ne kadar düştüğünü görmek için halk ekmek kuyruklarına, gündüz satılamayan pazar ürünlerinin içinden iyi olanları toplamak için akşam karanlığını bekleyen kadınlarımıza bakmak yeterli. Tabi siz bu gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, en güzel en verimli dönemlerini iş ararken kaybediyor. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımız borcunu kredi kartıyla, kredi kartı borcunu başka bir kredi kartıyla ödüyor. Milletimiz ekonomik dar boğaza girdiği için aile içi şiddet olayları ve intihar vakaları artıyor. Özellikle Kayserimizde intihar vakaları son zamanlarda iyice arttı. Konunun vahametinin farkına varmayan hükümete vatandaşımız gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.