Talas'ta o mahalleye esnaflar için bakın ne sitesi yapılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

Talas'ta o mahalleye esnaflar için bakın ne sitesi yapılacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi'nde Başkanvekili Mehmet Savruk başkanlığında yapılan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündemde bulunan konuları, görüşülüp karara bağlandı.

BAŞAKPINAR MAHALLESİ'NE MERMERCİLER SİTESİ YAPILACAK

Toplantıda “Talas Belediyesinin, Talas İlçesi, Başakpınar Mahallesi sınırları içerisinde kalan 25,42 hektar büyüklüğündeki alanın, 5393 sayılı Belediye Kanunun 73. Maddesi gereğince “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” şeklindeki 13’üncü gündem maddesi de görüşüldü.  Bu konuda söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel, gündem maddesinin içeriği ile ilgili bilgi istedi.
BAŞKAN YALÇIN: KAYSERİ’NİN TAMAMIYLA ALAKALI, KAMU MENFAATİ OLAN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bu soru üzerine Meclis’i bilgilendirdi. Yalçın, bölgeye mermer ve taş üzerine iş yapan esnafı bir araya toplamak için Mermerciler Sitesi yapılacağını söyledi.  “O bölge Mermerciler sitesi olacak” diyen Başkan Yalçın, “Mermerciler bir araya gelecek. O alan için hazineye başvurup,  belediye sınırları içinde olduğu için Valimizin de işaretiyle burayı belediye olarak temin ettik. Bir kentsel dönüşüm olması mümkün görülmüyor, ama asıl kentsel dönüşüm burada şehrin her tarafına serpilmiş olan mermercileri, taşçıları bir araya getirmek üzere planladığımız bir yer. Kayseri’nin tamamıyla alakalı, kamu menfaati olan bir kentsel dönüşüm olacak. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın yaptığı açıklamanın ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.