Şimdi Görev Zamanı!

Şimdi Görev Zamanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mayıs ayı başında Ankara’da Kayseri buluşması gerçekleştirildi. Oda Başkanlarının ev sahipliğinde Milletvekilleri siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Kayseri için bir araya geldi. Toplantıda kentin sorunlarının çözümü için iş birliği yapma mesajları verildi. Peki, toplantı sonrasında ne olacak? Söylenenler lafta mı kalacak? Örneğin taraflar bir daha ne zaman bir araya gelecek ve kim bu kez ev sahipliği yapacak? Buna gör,  Kayseri için iş birliği toplantı Ramazan sonrası yapılacak. Taraflar ikinci kez bir araya gelip, yol haritasını netleştirecek. Bunun yanında kim, ne görev alacak? Bu konuda yapılacak ikinci toplantıda belirlenecek.

 

24 Haziran seçimleri sonrasında İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, kentin tüm unsurlarına çağrı yaparak,  “Kayseri için ortak paydada buluşalım” açıklaması yapmıştı.  Ataş, “Kayseri’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları var. Ötelenen sorunları var. Yılan hikayesine dönen konuları var. Bu konuda vatandaş bizden tartışma değil, hizmet bekliyor. Artık bu şehrin ve vatandaşın kaybedecek zamanı yok. Bu nedenle Kayseri için parti ayrımı yapmaksızın bir araya gelelim, sorunların çözümü için birlikte mücadele edelim. Şehrimiz hak ettiği hizmetleri alsın”  ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Baki Ersoy da daha sonra benzer bir açıklama yaparak,  şunları söyledi, “Tüm milletvekilleri, STK başkanları, bürokratlar toplansın ve aylık toplantılar yapalım. Kayseri için kol kola girelim, parti rozetlerini bir kenara bırakalım, iş birliği yapalım. Bakanlık yapmış isimler var, onlar öncülük etsin Bakanlıklardan Kayseri için talepte bulunalım”  Yapılan bu yöndeki çağrıların ardından Kayseri’de Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yetkililer harekete geçti ve “Kayseri için işbirliği” toplantısının ilki 1 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da yapıldı.  Akşam yemeğinde bir araya gelen AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili milletvekilleri, oda başkanlar Kayseri için işbirliği yapma ve birlikte çalışma kararı aldı.

“HASSASİYETLERİMİZİ DİLE GETİRDİK”

MHP Milletvekili Baki Ersoy, toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kayseri Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ve Organize Sanayi Oda Başkanlarımızın organize ettiği, ‘Kayseri Milletvekilleri Buluşmasına’ katılarak Kayserimizle ilgili hassasiyetlerimizi dile getirdik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sevdamız Kayseri” dedi.

“KAYSERİ İÇİN BULUŞTUK”

CHP Milletvekili Çetin Arık ise, “Kayserimizin hak ettiği hizmetleri alması için Sanayi Odası, Ticaret Odası, OSB, Ticaret Borsası başkanları, sanayicilerimiz, Milletvekili arkadaşlarımızla bir masa etrafında buluştuk. Kayseri bizim sevdamız.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ KAYGILAR GÖZETMEDİK”

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş da, “Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıkları tarafından düzenlenen toplantıya katıldım. Kişisel çıkar ve siyasi kaygılar gözetmeksizin, bütün gayemizin ‘Kayseri’mizi hak ettiği yere getirmek’ olması gerektiğini belirttim. Emeği geçenlere teşekkür ederken, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.”  dedi.

İLK TOPLANTIYA KİMLER KATILMIŞTI?

Diğer yandan Ankara’da gerçekleştirilen Kayseri buluşmasına, AK Parti Milletvekilleri, Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis Atçı, MHP Milletvekilleri; Baki Ersoy, İsmail Özdemir, CHP Milletvekili Çetin Arık ve İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş katıldı. AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ın da işleri nedeniyle ilk toplantıya katılamadığı belirtildi.

Buluşmaya ayrıca OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Borsa Başkanı Recep Bağlamış ile oda ve borsa yöneticileri, üyeleri ile çalışanları da katıldı.

BİR DAHA NE ZAMAN TOPLANACAKLAR VE KİMLER NE GÖREV ALACAK?

İlk adımın ardından kamuoyu ikinci toplantının ne zaman, nerede ve kimin ev sahipliğinde yapılacağını merak ediyor. Bu konuda edindiğimiz bilgiye göre, bir sonraki toplantı Ramazan ayı sonrasında yapılacak. Ev sahibi ise aksilik yaşanmazsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Başkanı Tahir Nursaçan olacak. Toplantıda görevlendirme de yapılacak.Yani herkes aldığı görevin ardından o alanda çalışma yapacak, şehir için iş peşinde koşacak. Özellikle Ankara’da, Kayseri için güç birliği yapılacak ve kentin çözüm bekleyen sorunları, yıllardır beklenen yatırımların hayata geçirilmesi, teşviklerin sağlanması, hızlı tren, milli savunma sanayi yatırımlarının hayata geçirilmesi gibi konularda mücadele edilecek ve ortak paydada bir araya gelinecek. Haber: Cafer ZENGİN