Sendika Başkanından şok açıklama: Ambulanslarla hastane hastane dolaştırıldılar!

Türkiye Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Olay Türk TV'de yayınlanan 'Ramazan Özel' programına konuk oldu. Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını anlatan Ünal, Kayseri'deki hastanelerde doluluk oranları ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sendika Başkanından şok açıklama: Ambulanslarla hastane hastane dolaştırıldılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sahadaki sağlık çalışanlarından vaka sayıları hakkında sürekli bilgi aldığını söyleyen Türkiye Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, geçtiğimiz hafta ilçelerden ve merkezlerden ambulans ile taşınan Covid-19 pozitif olan hastaların hastanelerde yeteri kadar yer olmadığı için hastane hastane dolaştırıldığını belirtti.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR
Ünal, şu ifadeleri kullandı: Ben her zaman sahada gezip edindiğim bilgi ve gözlemlerimden yola çıkarım. Ben vaka sayılarını arkadaşlarımın 'her taraf hasta doldu taştı' 'hasta yatıracak yer bulamıyoruz' söylemlerinden biliyorum. Geçen hafta gerek ilçelerden gerekse merkezden ambulanslı hasta sevk eden arkadaşlarımız 'korona pozitif hastayı evinden alıyoruz hastane hastane dolaştırıyoruz' diyorlar. Hastanelerde yer yok doluluk oranı yüzde yüze yakın. Bu problemleri idarecilerimizle paylaştığımızda bize 'Kamil bey vaka sayısı o kadar değişken ve sirkülasyon o kadar çok ki günlük aldığımız veriler neredeyse saatlik veriler' diyorlar. Bu kapanma döneminden bizi yönetenlerden başlamak üzere tüm vatandaşlarımızın buna sıkı sıkıya uymalarını rica ediyorum."