Şehrin Doğu ve Batı tarafına bakın ne yapılacak!

MHP'li Belediye Başkanı Halit Demir, bu konuda dert yandı ve tehlikeye dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehrin Doğu ve Batı tarafına bakın ne yapılacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında tehlike arz eden sokak köpekleri konusu gündeme geldi. MHP’li Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, sokak köpekleri nedeniyle vatandaşın sıkıntıda olduğunu söyledi. 
DEMİR: HERKES GETİRİP İNDİRİYOR! TEHLİKE ARZ EDEN BİR KONU!
Tehlike arz eden köpeklerin olduğunu ve bu köpeklere müdahale içi bir ekibin oluşturulması gerektiğini anlatan Başkan Demir, Meclis’te gündem dışı söz alarak, “Sokak hayvanları ile ilgili sıkıtılar var. Şehrin Doğu yakasındaki bölgelerde günlük değişik ilçelerden, 5-10 -20 tane getiriliyor, indiriliyor. Biz oradan alıp, başka yere indiriyoruz. Orada bölgeyi ikiye ayırarak, masraflarını da ilgili belediyelerin üstlenmesi şartıyla, bu hayvanların ıslah edilmesi, aşılanması, kısırlaştırılması gibi kapsamlı bir çalışma yapılmasını öneriyoruz” dedi.
BÜYÜKKILIÇ: MERKEZDE VAR, DOĞU VE BATIYA DA YAPALIM!
Demir’in bu yöndeki önerisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin merkezinde köpek barınağının olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda herkes duyarlı davranmalı” dedi. Büyükkılıç, “Biz bu konuda ikinci bir proje gündeme aldık, projelendirdik. Ancak aslında merkezde var, bir doğu bir batıya yapalım. Yani iki bölgeye ayırarak bir çalışma yapalım. Bu konuyu sahiplenelim bizler de” diye konuştu. 
Büyükkılıç’a daha sonra Meclis’te sokak hayvanları ile ilgili bir yasanın çıkmasının beklenildiğinin hatırlatılması üzerine, “Biz çalışmalarımıza başlayalım. Meclis’te çıkacak yasanın durumuna göre de eksiklerimizi, yapmamız gerekenleri tamamlarız” dedi.