Perkotek cam kapı kilidi

Cam kapı kilidi iş yerlerinde, kamu kurum kuruluşları, spor salonu gibi birçok noktada karşınıza çıkacak kendisi ufak ama işlevi büyük ve bulunduğu yer itibariyle önemi çok yüksek cihazlardır.

Perkotek cam kapı kilidi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 

 

Cam kapı kilitleri güvenlik gerektiren tüm kapılarda kullanılmaktadır. Örneğin; Personel giriş çıkış kapıları, tuvalet, kafeterya, petrol ofisleri, yangın merdiven giriş çıkış kapılarında, hastanelerde birçok alanlarda karşılaşabilirsiniz.

Cam kapı kilidi çalışma prensibi;

Mıknatıs sistemi ile birbirini tutan iki parçadan oluşmasıdır. Elektromanyetik mıknatıs kilitler bir adet sabit metal plaka bir adet içinde bobin bulunan manyetik panelden oluşur.

Cam kapı kilitlerine 12v enerji uygulandığında manyetik panel mıknatıs özelliği kazanır ve karşısındaki metal plakayı kendine yapıştırır. Enerji kesildiğinde mıknatıs özelliği yok olur ve metal plaka ayrılır. Cam kapı kilitleri enerji verildiğinde kilitli durumda enerji kesildiğinde açık durumdadır. Cam kapı kilidi UPS hattına bağlayarak elektrik kesintisinde kapının açık kalmasına engel olabiliriz. Cam kapı kilidini yangın alarmına bağlayarak olası bir yangın durumunda kapının otomatik olarak açık kalmasını sağlayabiliriz.

Cam kapı kilidi monte edilmeden önce dikkat edilmesi gereken hususlar;

Kapıyı oymadan montaj edilebilmesi nedeniyle daha çok cam kapılarda tercih edilmekle birlikte Ahşap, Metal ve PVC kapılarda kullanılabilir. Kurulum işlemi sırasında, montaj yerini işaretlemek, vida çapı için bir delik açmak ve kapının dışından burç çapı için bir delik açmak gerekir.

Manyetik kilitler direk kapıya vidalama yöntemi ile veya ihtiyaç halinde kapı kilitlerine göre LZ ve U aparatları ile cam veya diğer kapılara rahatlıkla monte edilebilir. Kapıya üstten takılır dayanıklı ve sessiz çalışamaya sahiptir. Cam kapı kilitlerinin bazılarının üzerinde led gösterge bulunmaktadır. Böylelikle kapıda elektrik olup olmadığını üzerindeki ledden anlayabiliriz.

Cam kapı kilidi alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar;

Kapının ağırlığına ve uygulanabilecek kuvvete göre uygun cam kapı kilitleri alınması gereklidir. Ürünün şekli modeli göz önünde bulundurulur.

Akıllı kapı kilidi modellerine göre değişiklik göstermektedir. Tutuş gücü 60 kg, 180 kg, 280 kg, 350 kg, 500 kg, 750 kg ve 1000 kg a kadar desteklenebilir. Cam kapı kilidi tutuş gücü örnek verilecek olursa; 350Kg tutma kuvvetine sahip bir elektromanyetik kilit aldınız. Ürünü 12V ile beslediniz. Elektromanyetik kilidinizin karşılığında bulunan aparata 350Kg baskıya kadar dayanabilen bir çekme kuvveti uygulayacaktır. Buda kapıya uygulanan kuvvetlerde (omuz atma, tekme atma gibi) açılmayacağı anlamına gelir.

Cam kapı kilitleri ve BOLD pimli kilitleri yüz okuma, kart okuma, parmak okuma ve şifreli cihazların tetiklemesi vasıtasıyla çalışır.

Cam kapı kilitleri uzaktan kumanda, kart okuyucular, şifreli geçiş üniteleri, yüz okuma, kapalı devre butonlar gibi birçok cihaz ile kontrol edilebilmektedir.

Cihazlar cam kapı kilitlerine tetik vererek ve programda kontrolü personel devam takip sistemi ile raporlanabilir.

Cam kapı kilidine sadece personel devam takip sistemi bağlı cihazlar değil Access panelli sistemlerine bağlı cihazlarda kullanılabilir ve programda yetkilendirme yapılarak güvenli geçişleri sağlar. Programda içerde bulunan personeli ve kaç saat içerde bulunduğunu raporlar alınarak kontrol edilebilir.

Manyetik kilit sistemi programa bağlı olmayan cihazlar da bağlanarak kart şifre tanımlama yapılarak güvenli geçişi sağlar.

Cam kapı kilitleri modelleri;

Strike mn60, strike mn280, strike mn500u, strike mn180, strike mn350, strike mn500 u pimli kilit, strike YB 800 BOLT pimli kilit, strike YB 2000 C selenoid BOLT pimli kilit strike YB 1000C selenid BOLT pimli kilitler.

PERKOTEK olarak sizlere en iyi ürün ve çözüm için alanında deneyimli satış ve sistem destek personellerimizle yıllardır en iyi hizmeti vermekteyiz. Detaylı bilgi için 0850 811 80 00 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilir veya perkotek.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.