Özer: Borç ve faiz sarmalınızı sağır sultan duydu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapılan 'Yatırım gideri performansıyla 30 Büyükşehir Belediyesi arasında birinci olduk. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı kesin hesap rakamlarına göre cari bütçe yılında faiz gideri olmayan tek büyükşehir belediyesi olarak da kayıtlara geçti' açıklamasına CHP İl Başkanı Ümit Özer'den tepki geldi. Özer, bu konuda eski Başkan Mustafa Çelik, ve mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç arasındaki borç tartışmalarını da örnek gösterdi.

Özer: Borç ve faiz sarmalınızı sağır sultan duydu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Belediyenin "Faiz ödemesi yoktur" açıklamasını “algı” olarak değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, Sayıştay raporlarına atıfta bulunarak, söz konusu raporda da belediyenin yıllık yaklaşık 100 milyon TL faiz ödemesinin yer aldığını söyledi. Özer, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabında da, belediyenin bir yılda faize 87 milyon 943 bin 583 lira ödediğinin Meclis toplantısında da görüşüldüğünü belirterek, “Faiz ödemezi yoktur” açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
“BORÇSUZ BELEDİYE MASALI BİTTİ, ŞİMDİ DE FAİZSİZ BELEDİYE MASALI BAŞLADI”
Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sayıştay raporlarında yıllık ödediğiniz faizin yaklaşık 100 milyon TL olduğu yazsın... Sonra AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Mecliste de görüşülen 2020 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabında da, belediyenin bir yılda faize 87 milyon 943 bin 583  lira ödediği de yazsın. Sonra çıkın "faize para ödemiyoruz" diye algı yapın, gerçekleri saklayın, vatandaşı aldatacağınızı sanın. Yıllardır "Borçsuz belediye" yalanı ile millete masal anlatanlar, anlaşılan yeni masal hazırlığında. Kılıf bulunamayınca "Borçsuz belediye" masalı bitti, şimdi de "faizsiz Belediye" masalı başladı. Oysa sağır sultan duydu, kamuoyu hayretler içinde izledi, kendi aranızdaki borç ve faiz tartışmalarınızı, atışmalarınızı, koltuk kavgalarınızı..Mevcut, eski Başkanı, eski daha eskiyi suçladı. Görünen Belediye tablonuz kılavuz istemez, ballı işleriniz de ortada gerçekler artık gizlenemez. Yıllardır oynadığınız, "Masallarla Belediye" gösteriniz de ülke yönetiminiz gibi sabır taşırdı, artık tutmuyor, tutmayacak...Bu halk  günü geldiğinde "borç, faiz sarmalının " ve  "ballı işlerin" hesabını faiziyle soracak.
 

Yücel: Büyükşehir Belediyesinin 'faiz ödemiyoruz' açıklaması gerçeği yansıtmıyor

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN