O kooperatifin genel kurulu öncesinde kılıçlar çekildi!

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, genel kurula gidiyor. Genel kurul öncesi dikkat çeken açıklama...

O kooperatifin genel kurulu öncesinde kılıçlar çekildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük karma projesi olarak ifade edilen KUMSMALL AVM'yi yapan Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, genel kurula gidiyor. 31 Mart 2022 Perşembe günü Ommer Otel’de gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde iki aday  çalışmalarını sürdürüyor. Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası (KMMDO) Başkanı  Ercan Sarıkaya kooperatifin mevcut Başkanı. Sarıkaya, yeniden aday.  KUMSMALL AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla da Mart ayı sonunda yapılacak olan genel kurulda adaylığını açıkladı. 

Diğer yandan genel kurul öncesi kılıçlar çekildi. Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Mehmet Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden Ercan Sarıkaya’ya tepki gösterdi. Bazı iddiaları da gündeme taşıyan Yalçın, “Sayın Ercan bey adama sorarlar, sen kooperatif kurulduğundan bugüne, bu projelerin mimarı olduğunu ve kooperatifte olduğunu söylüyorsun, şimdide başkan ve müdürsün kimi kime şikayet ediyorsun?” ifadeleriyle dikkat çekti.

HELE ÖNCE BİR BUNLARA CEVAP VER. SORULACAK SORU BİZDE ÇOK
Sarıkaya’nın seçime yönelik hazırlattığı adaylık görselini de paylaşan KAYMOS Başkanı Yalçın, şu ifadeleri kullandı. Prefesyonel yöneticiden bahsediyorsun, enişten Nihat bey Mobitek'in fabrika müdürü değil miydi? Sen de kooperatifte yönetici değil miydin? Üyeye hizmet edecek diyorsun, hangi üyeye? Kendi firman Mobildekodan mı bahsediyorsun? 2019 yılındaki 7.000.000’dan fazla zarar ettirdiğin Mobitek işletmesi kime hizmet etti, zararı kim ödedi? Boya fabrikasından bahsediyorsun, buranın zararı Mobitekte edilen zarara benzemez. Bu fabrikanın inşaatı bitmemiş halen, stok alanı stok deposu yok ve buranın 5 yıl zarar edeceğini öngörüyorsun. Bu tesisler hangi üyeye hizmet edecek? Mali genel kurulda söylediğin 100 bin kapak boyatacak firma halen gelmedi. Projeyi biz yazdık diyorsun. Kooperatifte maaşlı çalışırken, 9,6 milyon euroluk projeyi ben yazdım deyip kooperatifi mahkemeye veren Yusuf Orhan'ın açtığı davaya neden defalarca rapor alarak gitmedin?  Kooperatifin kasasından, üyelerin cebinden çıkacak bedel 9,6 milyon euronun % 10 mu? Kooperatifi ve üyelerin hakkını bu şekilde mi savunuyorsun? Hele önce bir bunlara cevap ver. Sorulacak soru bizde çok.

İŞTE KAYMOS BAŞKANI YALÇIN'IN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI O PAYLAŞIM

O kooperatif genel kurula gidiyor! Peki, 250 milyonluk arsa ne olacak?
Haberin detayları için TIKLAYIN