Nesli tükenmekte olan o canlı bakın nerede görüldü!

Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir vaşak, bu kez Kayseri'nin Bünyan ilçesinde görüldü. Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü yetkilileri de bölgede inceleme başlattı. Avcılar Derneği de harekete geçerek, vaşakın korunması uyarısında bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Nesli tükenmekte olan o canlı bakın nerede görüldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin(IUCN) kırmızı listede koruma altında bulunan hayvanlardan vaşak,  Kayseri’nin Bünyan ilçesinde görüldü. 
İlçede Koramaz etekleri ve aynı zamanda Mercimek dağı olarak da bilinen bölgede görülen vaşak çevredeki avcılarca görüntülendi. Köpeklerinin fark etmesinin ardından saklandığı kayalığın altından bir anda fırlayan vaşak, uzaklaşarak gözden kayboldu.

‘DURUMU YETKİLİLERE BİLDİRDİK’

Diğer yandan Bünyan Avcılar Derneği Başkanı Ömer  Özcan, durumun kendilerine iletilmesinin ardından harekete geçtiklerini ve yetkililere haber verdiklerini söyledi.

AVCILAR DERNEĞİNDEN ÜYELERİNE KORUYALIM MESAJI

Özcan’ın dernek üyelerine gönderdiği uyarı mesaj ise şu şekilde, “Değerli avcı dostlarımız Bünyan Koramaz dağı eteklerinde, Mercimek mevkiinde Vaşak hayvanı görülmüş olup, rahatsız edilmemesi ve koruma yapmanızı rica ederim. Nesli tükenmek üzere olan bu hayvanı koruyalı.'  

EKİPLER KONUYLA İLGİLİ İNCELEME  BAŞLATTI

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü yetkilileri de bölgede görülen vaşak nedeniyle inceleme başlattıklarını açıkladı. Kendilerine bu konuda farklı ihbarın yapılmasının ardından harekete geçtiklerini dile getiren yetkililer, bölgede vaşakın görülmesinin mutluluk verici bir durum olduğunu ifade ederek, gerekli incelemelerin sürdüğünü ve aynı zamanda çevrede gerekli bilgilendirilmelerin de yapıldığını söyledi.