Ersoy: Kilci'ye, Özışık'a pardon dediniz, yarın Nursaçan'a da mı diyeceksiniz?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Gazeteciler Cemiyeti'nde, OSB'de yaşanan tartışmalarla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ersoy'u, Ticaret Odası ve Şeker Fabrikası'nda yaşananlara atıfta bulunarak, verdiği örnek iste dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ersoy: Kilci'ye, Özışık'a pardon dediniz, yarın Nursaçan'a da mı diyeceksiniz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

OSB’de bazı eller tarafından organize işlerin olduğunu ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmadığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Herkes demokratik ortamlarda kozunu paylaşsın. Biz bundan yanayız. Birilerin kullandığı bir cümle var. ‘Siyaset, sanayiye karışmasın’ Bence de karışmasın, ama kendi durdukları noktada bize doğru söylediklerinde bir etrafınıza bakın, kendi içinizde sindirin, uygulayın sonra bize doğru bakın. Siyasetin elinin değmemesi gerektiğini zaten söylüyoruz” diye konuştu.
ERSOY’DAN DİKKAT ÇEKEN KİLCİ VE ÖZIŞIK ÖRNEĞİ!
Konuşmasında, “Her şeyi organize şekilde yapıp, adı da organize bu işte organize ondan sonra siyaset karışmasın. Biz karışmıyoruz” diyen MHP Milletvekili Ersoy, 12 Kasım’da yapılacak olan Mali Genel Kurulu işaret ederek, şu ifadeleri  kullandı:  12 Kasım’da Mali Genel Kurul var. Sanayici, daha önce irade ortaya koydu, mahkeme kararlara şerh koydu. 3 aylık uzaklaştırma söz konusu oldu. Seçilmiş bir başkanı görevden el çektirme yoluyla değil, genel kurullarla, sandıkla yerinde görmek istemiyorsanız ibra etmeyip, seçime götürme zorunluluğu gibi bu şekilde konuya bakılmasını isterdik. Bu gibi olaylar daha öncede bu şehirde yaşandı. Rahmetli Hasan Ali Kilci aramızda yok. Ticaret Odası’nda yaşandı. Sonuçlarını gördük, sonra biz mücadele verdik. Şeker Fabrikası durumu ortada. Vedat Ali Özışık’a pardon dendi. Yarın Tahir Nursaçan’a da mı pardon diyeceksiniz?”
“İRADENİZE SAHİP ÇIKIN VE MESAJ VERİN OSB’DEN”
Kayseri’de bazı ellerin devreye girdiğini savunan Ersoy, “İradeye saygı gösterilmesi gerekirken, belirli eller devreye giriyor. Bu elleri de Kayseri’de herkes biliyor” şeklinde konuştu. Ersoy, sanayicilere de çağrıda bulunarak, “İradenize sahip çıkın” dedi. Ersoy, “Sanayicilere sesleniyorum. Vicdanınızı dinleyin, iradenize sahip çıkın.  Bu şehre bir mesaj verin OSB’den” dedi.
“BAK BEN ONLARI NEYE BENZETECEĞİM”
Mali Genel Kurula katılacağını dile getiren Ersoy, “OSB’yi şimdi konuşmayacağım. Hani bir hadiseye benzetiyorlar ya! Bak ben onları neye benzeteceğim. Öyle yok. Başka eller var. Geçmişten gelen problemler var. ‘Bu şehirde biz olacağız sadece’ diyenler var. Biz olacağız öyle mi? Oyu olan bir Baki Ersoy olarak irademi beyan edeceğim, ama ayak oyunları ile değil” diye konuştu.
“YARIN ONLAR DA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK”
OSB’de platform kuran iş adamları ile ilgili de konuşan Ersoy, samimi  olanların hepsine saygı duyduğunu, ancak onların da yarın hayal kırıklığına uğrayacaklarını öne sürdü. Ersoy, şöyle konuştu: OSB’de niye sandığa güvenmiyor, el çektiriyorsunuz. Görev süresi doldurmadan, el çektirilmesine müsaade ediyorsunuz. Keşke bunu yapmasalardı. Bu tepkiler de yarın Mali Genel Kurula yansır. Bir yerde yolsuzluk varsa sonuna kadar gidilsin. Platform kuran samimi arkadaşların hepsine saygı duyuyorum. Yarın onlar da hayal kırıklığına uğrayacak. ‘Biz samimi olarak yola çıktı, ama öyle değilmiş’ diyecekler. 12 Kasım’da herkes gelsin.  Bütün sanayicilerimizi iradesini beyan etmeye devam ediyorum. Bakalım bu eller nasıl kalkacak?