MHP'li vekil Bakan'a sordu! Sorunun çözümü için 3.000.000 TL lazım!

MHP'li vekil Bakan'a 16 Mart'ta yazılı, 25 Mart'ta da sözlü mü iletti? Ödenek çıkacak mı?

MHP'li vekil Bakan'a sordu! Sorunun çözümü için 3.000.000 TL lazım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, çiçeği burnunda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye,  taşan dereleri sordu. Bünyan’da yağışın bol olduğu dönemlerde yaşanan taşmalar sonucu tarım alanları ile yerleşim yerlerinde sıkıntıların yaşandığını dile getiren Ersoy, sorunun çözümü için duvarlı kanal yapılması gerektiğini belirterek,“DSİ tarafından duvarlı kanal yapılması için 2022 Yılı Yatırım Programına 3.000.000 TL teklifte bulunulmuştur. İşin yatırım programına alınması ve ihale izninin verilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi ve Bakan’a sordu: Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için DSİ 12. Bölge Müdürlüğünün talep ettiği meblağ 2022 yılı yatırım programı çerçevesinde ödenek ayrılması planlanmakta mıdır?”

MHP'li vekil Bakan'a sordu! Sorunun çözümü için 3.000.000 TL lazım!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi sunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin Bünyan İlçesine bağlı Güllüce Mahallesi'nde bulunan Kaklıkboğazı ve Tavukçul Derelerinin özellikle de yağışın bol olduğu dönemlerde taştığını söyledi. 
“MADDİ MANEVİ MAĞDURİYETLER VAR”
Yaşanan bu sorun nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını ve  bölge halkının maddi manevi olarak durumdan olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren Ersoy, önergesinde şu ifadeleri kullandı:  Söz konusu bölgede tarım alanları ve yerleşim yeri bulunmasından dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğüne gerekli başvurular yapılmış ve başvuruların nihayetinde, Bölge Müdürlüğü tarafından, yapılması planlanan iş kapsamında 700 m dik duvarlı kanal yapılması için 2022 Yılı Yatırım Programına 3.000.000 TL teklifte bulunulmuştur. İşin yatırım programına alınması ve ihale izninin verilmesi büyük önem arz etmektedir.
BAKAN’DAN ŞU SORULARA YANIT İSTEDİ: ÖDENEK PLANLANMAKTA MIDIR?
MHP’li Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den şu sorulara yanıt vermesini istedi: Bakanlığınızın bahsi geçen bölgede daha önce yaşanan sel durumları ile ilgili hasar tespit çalışması olmuş mudur? Tespit edilmiş maddi kayıp var ise yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır?  Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için DSİ 12. Bölge Müdürlüğünün talep ettiği meblağ için 2022 yılı yatırım programı çerçevesinde ödenek ayrılması planlanmakta mıdır?

MHP'li vekil Bakan'a sordu! Sorunun çözümü için 3.000.000 TL lazım!
25 MART’TA “BAKANLA  GÖRÜŞTÜM” MESAJI PAYLAŞMIŞTI
Diğer yandan 16 Mart’ta yazılı olarak Bakan’a bu soruları yönelten MHP Milletvekili Ersoy, 25 Mart’ta da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanı  Vahit Kirişci’yi ziyaret ettiğini duyurmuştu. Ersoy, paylaşımında“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci’yi ziyaretimde, kendilerine Kayserili Çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için hazırlamış olduğumuz rapor ve ilgili çalışmalarımızı ileterek bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Bakanımıza misafirperverliği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.