Konu ekmek zammı: Oyunu kuralına göre oynamak diye bir boyut var

Başkan Büyükkılıç, kent ekmeğe yeni yılla birlikte yapılacak zam ile ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Maliyetlerdeki artışa dikkat çekti.

Konu ekmek zammı: Oyunu kuralına göre oynamak diye bir boyut var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri'de ekmeğe bir süre önce 25 kuruş zam yapıldı ve ekmek 1 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı. Hal böyle olunca gözler kent ekmeğe çevrildi. Ekmeğin 80 kuruşa satıldığı kent ekmek büfelerinde oluşan yoğunluğun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  yeni yılda fiyat ayarlamasının yapılacağını söyledi. 

"Bana kalsa zam yapmak istemem, ancak maliyet diye bir unsur var. Bir sürü fırın var, onların ister istemez beklentileri var. Ekmeğin fiyat ayarlanmasına yönelik beklenti var. Piyasada 1 lira 50 kuruş iken  80 kuruşa satıyorsunuz. Bu şık olmaz" ifadelerini kullandı. 
ESNAFIN ZARAR ETMESİNİ SAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL
"Dengeyi gözetecen, gözardı etmeyeceksin" diyen Başkan Büyükkılıç, kent ekmekte zarar ettiklerine de dikkat çekti. Esnafı korumaya yönelik de önlemler aldıklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, "Esnafımız da bize lazım. Şu an kent ekmekte zarar ediyoruz, ancak süspanse ederek hizmet vermeye çalışıyoruz. Zarar edecek ekmek üretip, aynı zamanda ekmek üreten esnafımızın da zarar etmesini sağlamak doğru değil. Bu bizim onlara yanlış yapmamız anlamına gelir" dedi. 
MERHAMET AYRI DOĞRULARI SÖYLEMEK AYRI
Yılbaşından sonra kent ekmekte fiyat konusunun değerlendirileceğine de dikkat çeken Başkan Memduh Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı: Girdileri değerlendireceğiz. 200 gram bir ekmeğin maliyeti 1200 civarında ve biz 80 kuruşa satıyoruz. Bu doğru değil. Ekmek ihtiyacı olanlara da belediyeler olarak tabiki destek sağlıyoruz. Sektörü de korumak, gözardı etmemek lazım. Vicdanen söylemek istiyorum; popülist yaklaşmak doğru değil. Merhamet ayrı doğruları söylemek ayrı. Bir oyunu kuralı ile oynamak diye boyut var.