Kayseri'deki Rektörlerle ilgili dikkat çeken ayrıntı!

'Sıfırcı rektörler' tartışması dikkat çekerken Kayseri'deki Rektörler uluslararası atıf listesinde ilk 6.000'nde yer aldı.

Kayseri'deki Rektörlerle ilgili dikkat çeken ayrıntı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Uluslararası makaleleri olmayan rektörler konusu bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. “Scopus & Web Of Science Veri Tabanı Atıflar” istatistiğine göre bazı rektörlerin uluslararası akademik yayını bulunmadığı açıklanmıştı. Kamuoyunda “Sıfırcı Rektörler” şeklinde ortaya çıkan tartışmalar gözleri Kayseri’ye çevirdi.  Türkiye'de devlet ve vakıf olmak üzere 206 üniversite rektöründen 71 tanesinin uluslararası alanda yapılan bilimsel çalışmalarda atıf olacak bir bilimsel makaleye imza atmadıkları, bunların 68'nin ise hiç bir uluslararası yayını bulunmadığı ifade edilmişti. Peki Kayseri’de durum nasıl? Kentteki üniversitelerin rektörleri sıralamanın içinde mi, dışında mı kaldı?

KAYSERİLİ AKADEMİSYEN ARAŞTIRDI
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Kayseri İncesu Kızılörenli olan Prof.Dr. Murat Alper, yayınladığı "Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen" başlıklı çalışma ile Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenleri mercek altına aldı.   Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H index'ine sahip ilk 6000 kişi belli oldu. Kayseri’de  Erciyes Üniversitesi-Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinden olmak üzere 135 akademisyen listede yer aldı.
İŞTE KAYSERİ’DEKİ REKTÖRLERİN DURUMU
Kayseri’deki Rektörler Uluslararası makale konusunda “sıfırcı rektörler” listesinde yer almadı.  Bilim çevrelerinin önem verdiği listede Kayseri’de görev yapan rektörlerin başarısı dikkat çekti. 
Araştırmada Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü İhsan Sabuncuoğlu 428, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış 5133 ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa 5369’uncu sırada yani ilk 6 bin içerisinde yer aldı.

Araştırmayı Kayseri İncesulu olan ve Ankara’da görev yapan Prof Dr Murat Alper yaptı.