Kayseri'de bir haftada Koronavirüs vaka sayısında dikkat çeken artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Kayseri'de dikkat çeken vaka artışı...İşte o haritanın ayrıntıları..

Kayseri'de bir haftada Koronavirüs vaka sayısında dikkat çeken artış
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15-21 Şubat illere göre Koronavirüs haftalık vaka tablosunu açıkladı. 
KAYSERİ’DE VAKA ARTIŞI VAR 
Kayseri'deki vaka artışı dikkat çekti. 8-14 Şubat vaka tablosunda 100 binde 56. 71 seviyesinde olan Kayseri'deki vaka ortalaması  74.08'e çıktı. Yani kentte vaka sayısı yüksek seviyede.
KAYSERİ'DE KAÇ VAKA VAR? İŞTE HAFTALIK VE GÜNLÜK VAKA SAYISI... 
Açıklanan son rakam ile Kayseri'nin haftalık vaka ortalaması 1051 kişi. Bu da günlük kentte 150 kişinin Koronavirüs pozitif olduğu anlamına geliyor. 

GEÇEN HAFTA TABLO NASILDI? 

Kayseri'deki geçen hafta ortalama vaka sayısı 805 kişiydi.Buna göre kentte günlük pozitif vaka sayısı ortalaması ise 115 olarak ortaya çıkmıştı. 
SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARMIŞTI! 
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, geçtiğimiz hafta vaka sayılarında yaşanan artışa dikkat çekerek, vatandaşları uyarmıştı. Benli, özellikle cenaze ve akraba ziyaretlerinin artışın nedeni olduğuna işaret etmişti. 

BAKAN KOCA: BELİRGİN ARTIŞ VAR
Bakan Fahrettin Koca da, tabloyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız.