Elitaş: Kayseri'de bizim imzalarımız, katkılarımız var, hiçbiri göz ardı edilemez!

AK Partili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kayseri'nin hak ettiği yatırımları alamadığına yönelik eleştirilerine yanıt verdi...

Elitaş:  Kayseri'de bizim imzalarımız, katkılarımız var, hiçbiri göz ardı edilemez!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te, muhalefet Milletvekillerinin Kayseri’nin geri kaldığını ve hak ettiği yatırımları alamadığına dair eleştirilere cevap verdi. Elitaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ile üniversitelerden örnekler verdi. Elitaş, “Bugün 40 milyon metrekareye ulaşan Kayseri’deki organize sanayi bölgelerinde bizim imzalarımız, bizim katkılarımız var, bunların hiçbiri göz ardı edilemez” dedi.

İLK YATIRIM YAPAN 5 SANAYİCİDEN BİRİYİM
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın, Kayseri’nin hak ettiği yatırımları alamadığına yönelik eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Değerli hemşehrimiz, Milletvekilimiz Sayın Ataş’ın söylediğini kısa geçmeye çalışacağım. ‘Kayseri yatırımlardan en az pay alan bir ildir. On iki yıldır hâlâ hızlı tren konusundaki söylentiler devam ediyor’ diye ifade etmiştir. Bakın, 2002 yılına gelene kadar Kayseri'de 8 milyon metrekarelik organize sanayi bölgesi vardı. 348 tane parsel vardı. Bu 348 tane parselin hemen hemen yüzde 20’lik kısmı doluydu. Ben de oradaki OSB’nin katılımcılarından biriyim. 1984 yılında ilk yatırım yapan 5 sanayiciden biriyim Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde. 2004 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 101 diye temel atmaya başladığımız 141 tane fabrikanın açılışını gerçekleştirdiğimiz OSB’yi kurduk. Bugün Kayseri’de 24 milyon 500 metrekarelik 1 OSB, 7 milyon metrekarelik İncesu Organize Sanayi Bölgesi ve 7 milyon metrekarelik de Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi faaliyette; yaklaşık 3 bin civarında sanayicinin, üretim yapan sanayicinin var olduğu bir yer. Yine, bizim iktidarımız döneminde Türkiye'nin en büyük serbest bölgelerinden biri Kayseri’de gerçekleştirilmiştir. 7 milyon metrekarelik serbest bölge, lojistik köyüyle birlikte limanlara en çok yakınlaştırılan bir il pozisyonundan devam etmektedir. Kayseri’de Allah rahmet eylesin, rahmetli Turhan Feyzioğlu’na hep dua ederiz; Kayseri Üniversitesinin kurulmasına çok büyük katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı. 

NİYAZİ BAHÇECİOĞLU'NA DUA ET! ÇOK EMEĞİ VAR
Bu arada araya giren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niyazi Bahçecioğlu’na dua et Başkan, onun da çok emeği var” dedi. Bunun üzerine Elitaş, “Allah rahmet eylesin, iyi bir dostumuzdu Belediye Başkanımız Niyazi Bahçecioğlu” şeklinde konuştu. 

ALTINDA BENİM VE MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMIZIN İMZASININ OLMASINDAN GURUR DUYUYORUZ
Daha sonra konuşmasına üniversitelerle devam eden AK Partili Elitaş, “Adı daha sonra Erciyes Üniversitesi hâline gelmiş ve bugün dünya sıralamasında çok önemli bir noktaya ulaşmış Erciyes Üniversitemiz, 2021 yılında Turkovac aşısını yani Covid-19’la mücadele etme aşısını gerçekleştirme başarısını göstermiş, bugün gurur duyduğumuz bir noktaya gelmiş. Bizim iktidarımız döneminde 3 üniversite kurulmuş, bunlardan 2’si devlet üniversitesi. Kurulan 3 üniversitenin de altında benim ve milletvekili arkadaşlarımızın imzasının olmasından gurur duyuyoruz. Kayseri’de geçmiş tarihler içerisinde -ki yine rahmetle anıyorum- Sayın Turhan Feyzioğlu zamanında yapılan üniversitenin ve arkasından Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında yine Sayın Turhan Feyzioğlu’nun çok büyük katkıları var.
“BİZİM İMZALARIMIZ, BİZİM KATKILARIMIZ VAR, BUNLARIN HİÇBİRİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”
Bugün 40 milyon metrekareye ulaşan Kayseri’deki organize sanayi bölgelerinde bizim imzalarımız, bizim katkılarımız var, bunların hiçbiri göz ardı edilemez” diyen Elitaş, “2021 yılının sonunda 142 kilometrelik Yerköy-Kayseri arasındaki hızlı trenin ihalesi yapılmış, Ulaştırma Bakanlığının programında 2026 yılında bitirileceği planlanmış” dedi.
ARIK'TAN HIZLI TREN GÖNDERMESİ...
Elitaş’ın hızlı trenle ilgili açıklamasına CHP Milletvekili Çetin Arık ise daha önce verilen sözlere atıfta bulunarak, “2019’da bitiyordu” karşılığını verid.

1.200 DE SURİYELİ İŞ YERİ ESNAF OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞ, DÜZELTMEK İÇİN ARADIM
Kayseri’de kapanan ve açılan firmalarla ilgili de yapılan eleştirilere yanıt veren Elitaş, şunları söyledi: Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanını aradım, dedim ki: Ya, Bana verilen bilgiler ile burada söylenenler arasında fark var, nedir? diye. Az önce konuştuğum Ticaret Odası Başkanınındı. 1.769’a açılan, 535 kapanan. Sayın Ataş dedi ki: “Ben esnaflarla ilgili söyledim.” Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini aradım. 2021 yılında kapanan işletme sayısı 1.285, esnaf sayısı; açılan 4.548. Yani burada rakamlara müracaat yerlerimizde bir farklılık var, ne olduğunu bilmiyorum ama Esnaf ve Sanatkârlar Odası bunu söylüyor. 1.200 de Suriyeli iş yeri esnaf olarak kayıtlara geçmiş, düzeltmek için aradım.

ATAŞ: BUGÜN, GİTTİKÇE ORGANİZE SANAYİLERİNDE ESNAFIMIZ, TİCARET ERBABIMIZ KAYSERİ’Yİ TERK EDİYOR
Elitaş’ın yaptığı açıklamalara yanıt veren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da,  TÜİK’in resmi verilerini paylaştığını belirterek, “Şimdi, Sayın Elitaş Kayseri’yle ilgili 2002 yılından bu yana organize sanayilerin, üniversitenin ne zaman kurulduğunu, bunları anlattı. Bunlar güzel, Kayseri’de olan şeyler, onlara katılıyoruz, orada sıkıntı yok ama söylediği şuydu: Benim yanılttığım veya yanlış bilgiler verdiğimdi ki bu bilgilerin tamamı, benim, TÜİK’in sayfalarından -girerseniz çok rahat görürsünüz. Sosyal Güvenlik Kurumu sayfalarından ve Ticaret Odası, Esnaf Odasının sayfalarından alarak kullandığım veriler. Siz  şirketlerden bahsettiniz; bense 1.138 tane esnafın kepenk kapattığı esnaf odasının sayfasında mevcut, 1.200 tane de Suriyeli’nin iş yeri açtığı yine orada mevcut… Organize sanayi bölgelerine gelince Kayseri’nin 2002 yılında Türkiye’deki durumuyla bugün Kayseri’nin Türkiye’deki durumunu karşılaştırdığınızda görürsünüz. O gün için Konya, Gaziantep bizimle aynı seviyedeydi. Yine, organize sanayi bölgelerindeki yüz ölçümlerden bahsettik ama bugün, gittikçe organize sanayilerinde esnafımız, ticaret erbabımız Kayseri’yi terk ediyor dedim. Sayın Elitaş da biliyor ki Kayseri’ye hiçbir destek yok, ulaşımda gerçekten çok geride. Bugün, Niğde Bor’da bir organize sanayi bölgesi yapıldı, bütün Kayserili sanayiciler şu anda Niğde’den arsa almaya gidiyor ve birçok sanayicimiz oradan arsa aldı çünkü orada teşvik var, bunu kendisi de biliyor. Ben bunları dile getirdim” dedi.