'Ekmeğe zam yaparsak kuyruklar biter! Bu Başkanın yeni yıl şakası mı?'

Yeni yılla birlikte kent ekmek de zamlandı. Kent Ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı. Buna göre daha önce 80 kuruşa satılan ekmek 1 TL oldu. Bu duruma açıklanan enflasyon rakamları üzerinden tepki gösteren CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, 'Enflasyon 14.6 ise madem bu enflasyon rakamı varsa o zaman zammı da enflasyonun altında yapın' dedi.

'Ekmeğe zam yaparsak kuyruklar biter! Bu Başkanın yeni yıl şakası mı?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehri Belediye Grup Başkanvekili Özgür Özer, Kent Ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zamma tepki gösterdi. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı örnek gösteren Özer, “Enflasyon yüzde 14,6 ise siz neden ekmeğe yüzde 25 zam yapıyorsunuz? Neden enflasyon oranının altında bir rakam değil de iki katına varan oranda zam yapılıyor?” diye sordu.
BÜYÜKKILIÇ’IN O AÇIKLAMALARINA TEPKİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Kent Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklara yönelik olarak bir süre önce yaptığı, “Fiyat düzenlemesi yaparsak bu yoğunluk da ortadan kalkar” yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Özer, “Halkın aklı ile dalga geçiyorlar. Yüzde 25 zamla kuyrukları bitirmeye çalışması Belediye Başkanının yeni yıl şakası galiba” ifadelerini kullandı.
“O ZAMAN NEDEN ZAM ORANI ENFLASYON SEVİYESİNDE DEĞİL DE İKİ KATI?”
Yeni yılla birlikte kent ekmek de zamlandı. Kent Ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı. Buna göre daha önce 80 kuruşa satılan ekmek 1 TL oldu. Bu duruma açıklanan enflasyon rakamları üzerinden tepki gösteren CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Enflasyon  14.6 ise  madem bu enflasyon rakamı  varsa o zaman zammı da enflasyonun altında yapın. Neden yüksek yapıyorsunuz? Memur, işçi emeklilerine yapılacak zam oranları da açıklandı. Yüzde 7-8 küsur arasında zam yapıldı maaşlara. Emekliye yüzde 8’i reva görürken, nasıl ekmeğe yüzde 25 zam yapabiliyorsunuz? Bu insanların aklı ile dalga geçmektir” şeklinde konuştu.


“KAYSERİLİ VATANDAŞLARIMIZ BUNU HAK ETMİYOR”
AK Partili Belediyelerin vatandaşa hak ettiği hizmeti sunamadığını savunan CHP’li Özgür Özer, Kayseri’de vatandaşın hak ettiğinin altında yönetim anlayışı var. Kayseri bu durumu hak etmiyor. Vatadaşımız hak etmediği bir yönetim ile karşı karşıya. Enflasyonun iki katı zam yapmak insanların aklı ile dalga geçmektir. Çünkü ekmek temek gıda maddesi haline dönüşmüş durumda. Ekonomik tablo ortada. Maaşlara düşük zam yapılırken, zam oranları çok yüksek” dedi.
“ZAMLA KUYRUKLARI BİTİRMEK YENİ YIL ŞAKASI MI?”
Kent Ekmek büfelerinde özellikle öğleden sonra  ortaya çıkan kuyruklar nedeniyle vatandaşın ekmek bulma sıkıntısı yaşadığına dikkat  çeken CHP Meclis Üyesi Özgür Özer, Meclis’te konuyu gündeme getirdiğinde Büyükkılıç’ın, “fiyat ayarlaması sonrası durumun normale  dönecektir” yönünde açıklama yaptığını da hatırlatarak, “ Yüzde 25 zamla kuyrukları bitirmemeye çalışması belediye başkanının yeni yıl şakası galiba” diye konuştu. 

Başkan: Ayarlama gerekiyor…

Ayrıntılar için TIKLAYIN