Dikkat elektrik sıkıntısı! Camiler ve çevresinde de ışıklar kapatılacak!

Elektrik sıkıntısı nedeniyle alarma geçildi. 3 gün süreyle elektrik kısıtlamasına gidilecek. OSB'lerde 3 gün süreyle üretim duracak.

Dikkat elektrik sıkıntısı! Camiler ve çevresinde de ışıklar kapatılacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde 3 gün süreyle elektrik kesintisi yaşanacak. Kesinti bölgelerde sırayla uygulanacak. İran'ın "arıza bildirimi" sonrası doğalgaz kesintisi yapması ve sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Kayseri'de OSB'lerde 3 gün süreyle çarklar dönmeyecek. Bu nedenle OSB'de olağanüstü enerji zirvesi yapıldı. Zirvede de tasarruf kararı çıktı. Buna göre, eylem planı hazırlanacak ve aynı zamanda tasarruf tedbirleri kapsamında OSB içinde başta camilerde olmak üzere çevre ışıklandırmaları dahi 10 gün süreyle kapatılacak. 
İŞTE KONUYLA İLGİLİ OSB'DE YAPILAN AÇIKLAMA

HaberSanayicilerimiz için doğal gazdan sonra elektrikle ilgili de kısıtlama uyarısı yapıldı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan şifahi açıklamada, Ağrı ili Gürbulak ilçesi doğalgaz boru hattı arızası nedeniyle Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerekse dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve TEİAŞ tarafından bilgilendirme yapılacağı kaydedildi.

Bu uyarıdan hareketle sanayicilerimizin kendi içlerinde elektrik kullanımının azaltılmasına ilişkin gerekli tedbirleri alması ve bu konuyla ilgili eylem planı yapması tavsiye edildi.

Haber

OSB’DE ELEKTRİK ZİRVESİ

Elektrikle ilgili gelişmeler nedeniyle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürü ve Elektrik İşletme Müdürü katıldı. Toplantıda, elektrikle ilgili alınan karar değerlendirildi ve bu konuda yapılması gereken çalışmalar ele alındı. Yapılan görüşmeler sonucu, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Bölge içerisindeki ışıklandırmalarda da tasarrufa gidilmesine ve kısıtlama uyarısının yapıldığı 10 gün süre zarfında başta OSB içindeki camilerimiz ve çevresinde olmak üzere dekor amaçlı ışıklandırmaların kapatılmasına karar verildi.  

SANAYİCİLERE DİKKAT ÇEKEN KISA MESAJLI UYARI

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK BİLDİRİMİ
TEİAŞ BÖLGE Müd.'den yapılan kesinleşmiş değişiklik bildirimine göre; Sanayimize PAZARTESİ, SALI VE ÇARŞAMBA günleri 00:00-23:59 saatleri arasında elektrik kısıntısı/kesintisi uygulanacaktır. Konunun önemini tekrar vurgulayan TEİAŞ, OSB sanayicilerimizin mutlak surette uyması gerektiğini tarafımıza bildirmişlerdir.