'Dezenfektan skandalı' sonrası görevden alınan Bakan Pekcan'ın Kayserili ortağı kim?

Görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili iddialar dikkat çekiyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Dezenfektan skandalı' sonrası görevden alınan Bakan Pekcan'ın Kayserili ortağı kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir programda Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan sattığı ortaya çıkmasının ardından Bakanlık görevinden alınan Ruhsar Pekcan'a ilişkin akıllarda soru işaretleri bırakan açıklamalar yaptı. Saymaz, Ruhsar Pekcan'ın dezenfektan şirketini bakan olduktan sonra kurduğunu ve Kayserili bir ortağının da olduğunu ifade etti. Dezenfektan firmasının 2016 yılında Kayseri’de geliştirildiğini, ama kuruluşunun 2019 olduğunu belirten Saymaz, şirketin üç ortağın olduğunu ve bu ortaklardan birinin de Kayserili şirket olduğunu söyledi.
Saymaz "Ruhsar Hanım, Bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor. İkincisi Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor. Üçüncüsü THY ortağı olduğu kuruma yapıyor. Şimdi bu bildiklerimiz. Muhtemelen belediyelere de satmıştır" dedi.
“KOLTUĞA 400 BİN TL HARCAMIŞ”
Pekcan'a devlet tarafından verilen koltuğa, masrafı için Pekcan'ın 400 bin TL harcadığını da  belirten Saymaz, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliği eleştirdi:  "Giderek daha sınıfsal bir vaziyet ortaya çıkıyor. En alttakiler daha da eziliyor. Ruhsar Pekcan, devletin ona verdiği koltuğa masrafı için 400 bin TL harcamış. Dünyanın diğer ucunda Boris Johnson'ın kampanya parasıyla evini onarması soruşturma nedeni. Ve soruşturma açılıyor. Burada Ticaret Bakanı'na konut veriyorsunuz fakat emekli ikramiyesine 100 lira zammı fazla görüyorsunuz."