Develili doktor, Konya'da öldürüldü!

Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, aslen Kayseri Develili olan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek öldürüp, intihar etti. Saldırganın, başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Develili doktor, Konya'da öldürüldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti.

Olay, Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Hacı Mehmet Akçay'ın annesi, 7 Haziran'da Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın hastasıydı. Hasta, ertesi gün hayatını kaybetti. Olaydan bir ay sonra Hacı Mehmet Akçay, doktorun yanına gidip tartışmaya başladı. Saldırgan, Karakaya'nın başına tabancayla ateş etti daha sonra aynı silahla kendini vurdu ve hayatını kaybetti. 

SAĞLIK BAKANI KOCA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya ilişkin adli makamların araştırmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Bakan Koca, ''Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi. 
BENLİ: BOĞAZIN DÜĞÜMLENDİĞİ AN...KADER...
Kayseri Sağlık eski Müdürü Ali Ramazan Benli ise, saldırıda hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya'nın fotoğrafını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: Başımız sağolsun... Boğazın düğümlendiği an. Develi Erciyes Üniversitesi Karabük Tıp Fakültesi.. Kader...
KARAOĞLU: DAHA KAÇ CANIMIZIN KATLEDİLMESİ GEREK!
KİGDER Başkanı Dr Sema Karaoğlu da yaşanan acı olayın ardından şu ifadeleri kullandı: Bir meslektaşımızı daha kaybettik. Sağlık camiasının başı sağolsun. Sağlıkta şiddet yasasının çıkması ve hakim dokunulmazlığnın hekimlere verilmesi için daha kaç canımızın katledilmesi gerek. Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı silahla başına ateş ederek yaraladı. Saldırgan, olayın hemen ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip intihar girişiminde bulundu. Hem meslektaşım hem saldırgan hayatını kaybetti.
ARIK: MESLEKTAŞIM KATLEDİLDİ...
CHP Kayseri Milletvekili Çeitn Arık da olayla ilgili şunları söyledi: Konya Şehir Hastanesi'nde Doktor Ekrem Karakaya, silahıyla elini kolunu sallayarak hastaneye giren bir şahıs tarafından katledildi. Meslektaşıma Allah'tan rahmet, ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. 
TAMER: MEKANI CENNET OLSUN
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: Konya’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşım Dr.Ekrem Karakaya’ya Allah’ta rahmet diliyorum. Mekanı Cennet Olsun.
ATAŞ: ŞİDDETLE KINIYORUM
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: Konya Şehir Hastanesi'nde görevli kardiyolog doktor, Kayserili hemşehrimiz Ekrem Karakaya hasta yakını tarafından vurularak öldürüldü.Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyor, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve tıp camiasına sabırlar diliyorum.
CHP LİDERİNDEN SERT TEPKİ: GİDERLERSE GİTSİNLER DEMENİZİN BEDELİDİR BU YAŞANLAR!CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da acı haberi paylaşarak, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!
HAYATINI KAYBEDEN DOKTOR DEVELİ'DESON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK
Diğer yandan hayatını kaybeden doktorun yarın öğlen Develi Çarşı Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı ifade edildi.