CHP'li Meclis Üyesi: Kayseri'de villa parselinden pahalı mezarlık satılıyor! Vicdan yahu!

CHP'li isim mezar sıkıntısına böyle isyan etti: 20 kat villa parselinden pahalı mezar satılıyor...

CHP'li Meclis Üyesi: Kayseri'de villa parselinden pahalı mezarlık satılıyor! Vicdan yahu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, arkadaşının kayın validesinin Koronavirüs  nedeniyle vefat ettiğini ve sonrasında cenaze işlemlerinde dikkat çeken olaylar yaşadıklarını açıkladı. Kayseri’de mezar yeri sıkıntısının yaşandığını dile getiren Karakoçluoğlu, Asri mezarlıkta mezar yerinin villa parsellerinden daha pahalı olduğunu söyledi.

40 BİN TL'YE MEZAR OLUR MU? İNSAF!

Karakoçluoğlu, Şehir mezarlığı yani asri mezarlıktaki mezar yerinin 40 Bin TL olduğunu belirterek, bu duruma isyan etti. Kayseri’de şu an iki yerde defin işleminin yapıldığını diğer mezarlıkların dolu olduğunun kendilerine söylendiğini kaydeden Karakoçluoğlu, 'Villa parsellerini, mezarlık çevresine yakın bölgelerde biraz araştırdım, metrekaresini 1000 lira pazarlık yaparsanız 900 lira alırsınız. Mezarlıkta ise 40 bin TL fiyat ile metrekaresi 20 bin lira. Yani 20 kat daha fazla satılıyor. Mezar yeri pahalı olması, astronomik olması vicdani değil. 20 kat villa parselinden pahalı mezar satılıyor. İnsaf diyoruz' dedi.

BELEDİYE KEFEN VERECEK DURUMDA BİLE DEĞİL

Diğer yandan CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, cenaze hizmetlerinin bir belediyenin rutin işi olduğunu da belirterek, belediyenin kefen hizmeti bile verecek durumda olmadığını söyledi. Karakoçluoğlu, 'Ben Büyükşehir Belediyesi'nin borçlu olduğunu biliyordum, ama kefen hizmeti veremeyecek halde olduğunu da bilmiyordum' diye konuştu. 

ÖLÜM RAPORU NEDEN KORONAVİRÜS DEĞİL?

Karakoçluoğlu, ayrıca hastanede 20 gün Koronavirüs nedeniyle entübe olarak yatan ve tedavi gören sonrasında hayatını kaybeden vatandaşın ölüm raporunda “Bulaşıcı hastalık,doğal ölüm” ifadelerinin yer aldığını da belirterek, 'Hasta Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ölüm raporunda entübe yatmış hastaya bulaşıcı hastalık doğal ölüm tanısı konmuş. Yani ölüm Koronavirüs olarak kayıtlara geçmiyor. Ben bu konuda şaibeler olduğunu biliyordum, ama ilk kez bu kadar net gördüm. Demek ki, bu yöndeki açılanan veriler de gerçeği yansıtmıyor' şeklinde konuştu.