CHP'den, 'Büyükşehir Belediyesi'nde adrese teslim ihale' iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaya alt ve üst geçitlerinde bulunan özürlü asansörlerin, yürüyen merdivenlerin arızalarının uzaktan tespiti ve 7/24 izlenmesi için uzaktan kontrol sistemi kurulması işinin önce yaptırıldığını sonra ihalesinin yapıldığını ifade etti. Arık, 'Kayseri'de bu işi yapacak firma yok mu?' diye de sordu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den, 'Büyükşehir Belediyesi'nde adrese teslim ihale' iddiası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Ümit Özer ve partililerle Büyükşehir Belediyesi önündeki alt geçit önünde basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Ümit Özer, belediyelerin halkın gündeminden koptuğunu ifade ederek, “Esnafımız nefes alamıyoruz, diye pankart asıyor, belediyemizin bundan haberi yok. Onlar ballı villalarla, ballı ihalelerle meşguller” diye konuştu. 

"İŞİ ÖNCE YAPMIŞLAR, ŞİMDİ İHALESİNİ YAPIYORLAR, KAYSERİ'DE HİÇ Mİ YAZILIM FİRMASI YOK"
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mart 2021 tarihinde saat 11.00’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından; Kayseri Büyükşehir Belediyesine Ait Yaya Alt ve Üst Geçitlerinde Bulunan Özürlü Asansörlerin, Yürüyen Merdivenlerin Arızalarının Uzaktan Tespiti ve 7/24 İzlenmesi İçin Uzaktan Kontrol Sistemi Kurulması işi için ihale yaptığını belirten Arık, ihale sonucunun henüz belli olmamasına rağmen, ihalede konu edilen kameraların yaklaşık bir ay öncesinden takıldığını söyledi. 12 noktaya 48 Adet kamera takıldığını ifade eden Arık, kameranın olayın görünen kısmı olduğunu, işin asıl büyüklüğünün yazılım olduğunu söyledi. Takılan kameralar ile şartnamede istenen kameraların birebir aynı olduğunu ifade eden Arık, “Görülen o ki, önce işi yaptırmışlar şimdi de ihalesini yapıyorlar. Bize ulaşan firmalar 45 günde bu yazılımın olamayacağı ve işin zaten birilerine yaptırıldığını belirterek, kendilerinin ihaleye girmediklerini söylediler. Belediyeden yetkililer bu kameraların demo olduğunu söylüyor. Demo dediğiniz şey, deneme amaçlı bir iki yere takılır. Şartnamede yer alan tüm noktalara kameralar takılmış. Ayrıca ihaleye giren firmalar açısından tüm firmalara demo takmaları için bir çağrıları oldu mu, hiç sanmıyorum. Yaptığımız incelemede ihaleye Konya Şelçuk’tan iki firmanın katıldığını tespit ettik. Kayseri’de hiç mi yazılım firması yok?” diye sordu.

"BÜYÜKŞEHİR NEDEN İHALEYİ DUYURMADI?"

Mimarsinan Yaya Alt geçidi, Yeraltı çarşısı camii girişi, yeraltı çarsısı vilayet girişi, yeraltı çarsısı medrese girişi, yeraltı çarşısı kurşunlu girişi, orduevi yaya alt geçidi, Melikgazi yaya alt geçidi, Kocasinan Yaya alt geçidi, Büyükşehir Belediyesi Tramvay Durağı Alt geçidi, Fuzuli Tramvay Durağı, Millet Caddesi Bariyer Girişi, Mille Caddesi Bariyer Çıkışı olmak üzere 12 noktaya toplam 48 adet kamera takıldığını belirten Arık, tüm noktaları tek tek incelediklerini ve kameraların bir ay kadar önce takıldığını belirtti.  
Arık, Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu ilanı kendi sayfasından duyurmamasının, sadece EKAP üzerinden ilana çıkmasının da düşündürücü olduğunu sözlerine ekledi.