Büyükkılıç, 'Sorun yok' mesajı vermişti! Elitaş'ın ziyaretinde gerçek ortaya çıktı!

Kayseri Havaalanı'nın Yeni Terminal Binası çalışmalarında ödenek sıkıntısı yaşandığı ifade edildi. Elitaş, bu konuda Ankara ile yoğun telefon trafiği gerçekleştirdi.

Büyükkılıç, 'Sorun yok' mesajı vermişti! Elitaş'ın ziyaretinde gerçek ortaya çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üç gün önce havaalanı inşaat çalışmalarını incelemiş ve hummalı şekilde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Sorun yok” mesajı vermişti. Ancak AK Parti Grup Bşakanvekili Mustafa Elitaş’ın, partisinin İl Başkanı Şaban Çopuroğlu il e inşaat alanına gerçekleştirdiği ziyarette dikkat çeken bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Yıl sonuna tamamlanacağı ifade edilen havaalanı inşaatında ödenek sıkıntısının ortaya çıktığı ifade edildi.

HaberBÜYÜKKILIÇ: HUMMALI ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üç gün önce Yeni Havalimanı Terminal binası çalışmalarını yerinde inceledi ve  “Kış şartlarına rağmen hummalı şekilde  çalışmalar devam ediyor” mesajı verdi. Büyükkılıç, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapım çalışmaları yüzde 41'i aşan tamamlanma oranı ile devam etmektedir. Burada 8 milyon kişi kapasiteli bir havaalanı terminal binası yapılıyor. Bu binamız önümüzdeki yıl sonuna doğru faaliyete geçmiş olacak” diye konuştu.

HaberELİTAŞ: ÖDENEK SIKINTISI ÇEKTİKLERİNİ ÖĞRENDİK
Büyükkılıç’ın ziyaretinden üç gün sonra bu kez de AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile birlikte havalanı terminal binasının inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Elitaş, çalışmalarla ilgili ödenek sıkıntısı yaşadığını belirtti. Bu konuda yaşanan sıkıntıyı çözmek için telefon görüşmeleri yaptığını da ifade eden Elitaş, “Kayseri İl Başkanımız Şaban Çopuroğlu ile birlikte inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı Yeni Terminal binasını incelemelerde bulunduk. Ödenek sıkıntısı çektiklerini öğrendiğimiz İnşaat için Bakanlıkla görüşerek sorunun biran evvel çözüme kavuşturulmasını talep ettik” dedi. Elitaş'a teşekkür eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, "Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş ile, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı Yeni Terminal binasındaki çalışmaları yerinde inceledik. Ziyaretimizde, yetkililerin taleplerini anında Bakanlığa ileterek çözüme kavuşmasını sağlayan Bakanımıza hassasiyeti için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber