Balkonuna astığı '128 Milyar dolar nerede?' afişi ekipleri harekete geçirdi!

CHP'nin, iktidara yönelik '128 Milyar dolar nerede?' yazılı afişli eylemi sürüyor.

Balkonuna astığı '128 Milyar dolar nerede?' afişi ekipleri harekete geçirdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yeşilyurt, evinin balkonuna “128 milyar dolar nerede?" yazılı afiş astı. Afiş akşam saatlerinde itifaiye ekiplerince söküldü ve polise teslim edildi. Olayı sosyal medya hesabımdan paylaşan ve tepki gösteren Yeşilyurt, savcılık kararı olmadığını belirterek, Valilik talimatıyla afişin indirildiğini ve kendisine de "Kamu düzenini bozmak" iddiasıyla işlem yapıldığını söyledi.


KABAHATLER KANUNUNDAN İŞLEM YAPILDI

CHP İl Yöneticisi Özgür Yeşilyurt, o anları canlı yayınla sosyal medya hesabından aktarırken şu ifadeleri kullandı: Savcılık onayı yok. Valilik'ten onayı aldıklarını söylediler. Kabahatler Kanunu kamu düzenini bozmak diye bir kanundan bahsetti arkadaşlar. Ordan işlem yaptılar. İndirmedğim için İtfaiye çağırdılar ve itfaiye eşliğinde  pankartımı söktüler. Polis memurları tutanak tutacaklar" dedi.

"HUKUKA AYKIRI" 

Konuyla ilgili şikayetçi olacağını da belirten Yeşilyurt, "Özel mülkümde bulunan 128 milyar dolar nerede yazılı pankartı Savcılık kararı olmadan hukuka aykırı olarak söktüler ve el koydular. Bu konuda gerekli hukuki işlemleri en kısa sürede başlatacağım." ifadelerini de kullandı.