Bakan'dan, MHP'li vekile hat cevabı: Sorun yok!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Yeşilhisar'da vatandaşların iletişimde yaşadıkları sıkıntıları sordu. Ersoy, Bakan'a 'Bölgede yaşayan vatandaşlarımız, cep telefonu ve internet hatlarının yetersizliği nedeni ile mağduriyet yaşıyor' dedi. Ancak Ersoy'a cevap veren Bakan Karaismailoğlu, 'İnceleme yaptık, herhangi bir sorun yok' yanıtını verdi.

Bakan'dan, MHP'li vekile hat cevabı: Sorun yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu’na, Yeşilhisar İlçesi sınırlarında bulunan Akköy ve Kaleköy Mahallelerini sordu. 


ERSOY: VATANDAŞLAR TELEFON VE İNTERNET HATLARININ YETERSİZLİĞİ NEDENİ İLE MAĞDURİYET YAŞIYOR
Konuyla ilgili Bakan’ın cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Ersoy, “Kayseri şehir merkezin 74 km, Kaleköy Mahallesi ise 71 km uzaklıktadır. Bahsi geçen mahallelerde vatandaşlarımız, cep telefonu ve internet hatlarının yetersizliği nedeni ile mağduriyet yaşamakta olduklarını beyan etmektedir. Özellikle de Kovid-19 salgınının Dünya genelinde etkisini devam ettirdiğini ve bu sebeple birçok günlük rutinin internet ağları üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildiğini göz önünde bulunduracak olursak, sosyal hayatımızda cep telefonu ve mobil ağ erişiminin elzem bir noktada olduğunu yadsınamaz bir gerçek olarak kabul etmemiz gerekir. Bu kapsamda; Mahalle sakinlerinin iletişim problemlerini gidermek amacıyla, Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapılması planlanmakta mıdır? Bahse konu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında, mobil şirketlerinin temsilcileri ile temasa geçilerek, mahalle sakinlerimizin mobil hatlara erişiminin sağlanması için bölgeye baz istasyonları kurulması planlanmakta mıdır?” ifadelerini kullandı. 
BAKAN’DAN YANIT: SORUN BULUNMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR
MHP’li vekilin sorularına Bakan Adil Karaismailoğlu’dan beklenen yanıt geldi. Bakan verdiği cevapta yapılan incelemelerde bahsedildiği gibi bir soruna rastlanılmadığını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlığımızca yapılan incelemeler neticesinde; Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi Akköy kırsalında ve Kale Köyde mobil kapsama ve internet erişim sorunu bulunmadığı tespit edilmiştir” dedi.


CHP MİLLETVEKİLİ ARIK: AKP 2023'TE UZAYA GİDECEK, AMA YEŞİLHİSAR AKKÖY VE KALEKÖY'DE YAŞAYAN YURTTAŞLARIMIZ AMBULANS BİLE ÇAĞIRAMIYOR…
CHP Milletvekili Çetin Arık da,  geçtiğimiz yıl mahalleye giderek, vatandaşlarla görüşmüş ve sorunu gündeme taşımıştı. Arık, “AKP 2023'te uzaya gidecek ama Yeşilhisar Akköy ve Kaleköy'de yaşayan yurttaşlarımız mahallelerinde telefon çekmediği için ambulans bile çağıramıyor. Akköy ve Kaleköy muhtarlarımız ve yurttaşlarımız ile biraraya gelerek sorun ve taleplerini dinledik” ifadelerini kullanmıştı. 

Yıl olmuş 2021! Acil durum olsa, köye ambulans dahi çağıramıyorlar!

Haberin detayları için TIKLAYIN