Ataş: Patates, soğan şovuyla ne üretici ne de tüketici kazanıyor!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşa dağıtılan patateslerle ilgili dikkat çeken iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Siyasi şova dönüştürülerek dağıtılan patates ve soğanla ilgili kendilerine birçok şikayetin yansıdığını ve bu nedenle ortaya çıkan tabloya bakıldığında bu durumun ne üreticiye ne de tüketiciye fayda sağladığını belirten Ataş, 'Bu süreçte gelen bilgiler üreticilerin mağduriyetinin giderilmediğini yönündedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise aldıkları patates ve soğanın çürümeye başladığını ve büyük kısmını çöpe gittiğini iddia etmektedir' dedi. Ataş, elma üreticilerinin de diğer üreticiler gibi sıkıntı da olduğuna dikkat çekti.

Ataş: Patates, soğan şovuyla ne üretici ne de tüketici kazanıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ataş, bu kez de patates ve elma üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli’ye sorular yöneltti ve cevap istedi. Vatandaşa ücretsiz dağıtılan patates ve soğanların, siyasi şova dönüştürüldüğünü ifade eden Ataş, şov amaçlı bu düşündüren tablonun üreticiye de tüketiciye de fayda sağlamadığına dikkat çekti.
"DAĞITILAN PATATES VE SOĞAN ÇÜRÜMEYE BAŞLAMIŞ!"
Milletvekili Ataş, “Tarım ve Orman Bakanlığı 9 Nisan 2021 tarihinde soğan ve patates stok artışını önlemek için geçen hasat döneminden üreticilerin ellerinde kalan soğan ve patatesleri alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacağını beyan etti. O tarihten itibaren üreticiden alınan patates ve soğanlar Türk Bayrakları ile süslenmiş kamyonlarla adeta resmi tören yapılırcasına siyasi şova dönüştürülerek vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştır. Bu süreçte patates üreticilerden gelen bilgiler ve basında yer alan haberler üreticilerin mağduriyetinin giderilmediğini yönündedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise aldıkları patates ve soğanın çürümeye başladığını ve büyük kısmını çöpe gittiğini iddia etmektedir” diye konuştu.
"ZOR DURUMDALAR, ÜRETİCİLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR"
Elma üreticilerinin de zor durumda olduğuna vurgu yapan Milletvekili Ataş, “Elma üreticilerimiz de patates ve soğan üreticilerinin yaşadığı sorunları yaşamaktadır. Ekonomik krizde vatandaşın alım gücünün düşmesinden ve Pandemi sürecinin uzamasından dolayı, üreticilerimizin tonlarca ürünü ellerinde kalmıştır. Zaten zarar eden üreticilerimizin giderlerine birde depolama maliyeti eklenmiştir. Şehir ve ülke ekonomisine katkı sunmak için, ekonomik krizde bile zarar etme pahasına üretim yapmaya çalışan üreticilerimizin mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.  
"PATATES, SOĞAN VE ELMA ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI BAKAN’A SORDU VE CEVAP İSTEDİ"
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı tespitlerin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den şu sorularına yanıt istedi: Üreticilerin depolarında geçen hasat döneminden kalan Patates ve Soğanın ne kadar olduğu tespit edilmiş midir? Üreticilerden toplamda ne kadar Patates ve Soğan alınmıştır? Alınan Patates ve Soğanlar kaç kişiye verilmiştir? Toplamda üreticilere ne kadar bir destek sağlanmıştır? Alınan Patates ve soğanlara sağlık ve kullanılabilirliği yönünden inceleme yapılmış mıdır? Elma üreticilerimizin ellerinde kalan ürünlerinin bakanlığınız tarafından alınıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasına yönelik bir düşünceniz var mıdır? Elma üreticilerinin depolarında geçen döneminden kalan ne kadar ürünün olduğuna yönelik bir tespit çalışması yapılmakta mıdır? Elma üretiminin maliyeti konusunda bir çalışması yapılmış mıdır? Yıl içerisinde üretilen Elma, Patates ve Soğanın ne kadarı ihraç ediliyor? Ne kadarı iç piyasada tüketiliyor?