Atanamayan öğretmenler seslerini duyurmak için eylem yaptı!

Aksaray, Niğde, Tokat, Kırşehir ve Kayseri'den ek atama talep etmek için bir araya gelen atanamayan öğretmenler Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 2020 yılı KPSS sınavı için ayrılan 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu ve bu sayıya ek olarak 40 bin atama daha istediklerini dile getiren öğretmenler okullarına ve öğrencilerine kavuşmak istediklerini söyledi. Grup sözcüsü Rabia Olgun yaptığı açıklamada 'Öğretmenler işsiz, öğrenciler öğretmensiz oldukça Türkiye geleceksiz kalacaktır' ifadelerini kullandı.

Atanamayan öğretmenler seslerini duyurmak için eylem yaptı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 40 bin atama üzerine çalıştıklarına dair söylediği sözler ile ters düştüğünü vurgulayan Olgun, hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Olgun sözlerine şöyle devam etti; "Ataması yapılmayan 500 bin öğretmen adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. 2020 KPSS sınavında yüksek puan alarak branşlarımızda iyi derece alan bizler 2017'de yapılan atamadan daha düşük bir sayı olan 20 bin atama açıklaması ile mağdur olduk. Bu sadece karma alım yıllarının değil son 23 yılın den düşük atama sayısıdır. Devletimizin bizi öğrencilerimiz ile kavuşturacağını düşünerek aylarca bekledik fakat yapılacak 20 bin öğretmen ataması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un her seferinde söylediği 40 bin atama üzerine çalıştıklarına dair söylenen sözleriyle ters düşmüştür. Biz atama bekleyen öğretmenleri maalesef hayal kırıklığına uğratmıştır. Üstelik yapılacak olan 20 bin atama bu sene emekli olacak olan öğretmenlerin oluşturduğu kadro boşluğunu doldurmayacaktır."
2020 yılında yapılan KPSS sınavına giren 432 bin öğretmenin belirlenen atama sayılarına göre sadece yüzde 4.61'inin öğrencilerine kavuşabileceğini söyleyen öğretmen Olgun, "500 bin öğretmenin aklında tek bir soru var 'öğretmenler onlara en çok ihtiyaç duyulan zamanda atanamayacaksa ne zaman atanacak?'  432 bin öğretmenin girdiği 2020 KPSS sonuçlarına göre atama sayısı 20 bin olarak kalırsa sınava giren öğretmenlerin sadece yüzde 4.61'i atanmış olacak yani her 100 öğretmenden sadece 4'ü öğrencilerine kavuşmuş olacak. Biz öğretmenler olarak öğrencilerimizi istiyoruz, öğrencilerde öğretmenlerini istiyorlar. İşte bu yüzden 2020 KPSS sınavına verilmiş 20 bin atamaya ilaveten 40 bin atama daha verilmesi şarttır" diye konuştu.