Arık, AK Partili Başkan'a Meclis'ten seslendi: Sayın Başkan, merak etme geliyor gelmekte olan!

AK Partili Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Seyrani'nin isminin fakülteden çıkarılmasına tepki göstererek, 'Vefasızlıktır. Rencide olduk' demişti. Arık, Meclis'ten aynı zamanda Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı da olan Cabbar'a seslendi.

Arık, AK Partili Başkan'a Meclis'ten seslendi: Sayın Başkan, merak etme geliyor gelmekte olan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Seyrani” isminin Ziraat Fakültesi’den çıkarılmasına tepki göstererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Arık, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Develi ilçemizde bulunan Seyrani Ziraat Fakültesinin adı, Seyrani çıkarılarak ‘Ziraat Fakültesi’ olarak değiştirildi. Seyrani, şiirlerinde ikiyüzlülüğü, rüşveti, haksızlığı, dini kötüye kullananları eleştiren bir halk ozanıdır. Develili hemşehrilerim adına soruyorum: Seyrani isminden kim, neden rahatsız oldu? Bu değişikliği kim talep etti? AKP Belediye Başkanı da ‘Bu uygulama ilçemize ve hemşehrilerimize bir vefasızlıktır, rencide olduk’ diyor. Sayın Başkan, merak etme; geliyor gelmekte olan.

NE OLMUŞTU?

Develi ilçesinde 2005 yılında kurulan ve 2008 yılında öğrenci alımına başlayan Seyrani Ziraat Fakültesi'nin adı değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla fakülteden 'Seyrani' ismi çıkarıldı. 
CABBAR: VEFASIZLIK!
Bu karara AK Partili Develi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı da olan Mehmet Cabbar tepki gösterdi. Cabbar, kararı  “Vefasızlık" olarak değerlendirdi. Cabbar, “Seyrani isminin kaldırıldığını Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı ve biz Develililer olarak büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Sadece Develimizin ve Kayserimizin değil, halk edebiyatı alanında ülkemizin zirve isimlerinden olan ‘Seyrani’ isminin kaldırılmasıyla ne amaçlanmıştır? Eğitim binasının Develi’den ayrılmış olması ve Seyrani Kampüsümüzün Kayseri Üniversitesi bünyesine geçmiş olması ‘Seyrani’ ismini çıkarmayı mı gerektirmektedir? Bu karar bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır. Seyrani Üniversitesinin hayalini kuran biz Develililer için bu uygulama Develililere yapılmış büyük bir vefasızlıktır” dedi. 

İŞTE O KARAR...