Akşener'den Özhaseki ile ilgili sert sözler: Görevden alın!

İYİ Parti Lideri Akşener'den, Özhaseki'ye yönelik sert ifadeler: Partinizde mümkünse insan görmeyeceği, eline mikrofon verilmeyeceği bir yere koyun. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. Nereden nereye geldi Türkiye...

Akşener'den Özhaseki ile ilgili sert sözler: Görevden alın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti lideri Akşener, iktidara Titanik benzetmesiyle yüklendi: "Sizler için işler kötüye gidiyor, Titanik batıyor farkındayız. Ancak gündem yaratmak için milletin toplumsal yapısına böyle zarar veremezsiniz." 
Akşener, HDP'ye verilen oylara beddua okumasıyla gündeme gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye tepki gösterdi.
İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Meral Akşener, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin, "Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin" sözlerini eleştirerek görevden alınmasını istedi.

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar: Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da, bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın, akıl almaz sözleriyle şahit olduk. Bu yönetici çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına “Allah belanızı versin” dedi. Milletine bela okuyan bir siyasetçi. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. “Nereden nereye geldi Türkiye”, değil mi? Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet bugün, işi iyice abartıp, kendine oy vermeyene bela okur hale geldi. Bir yandan Apo’nun mektubunu okutturup, el birliğiyle teröriste güzellemeler yapacaksınız, kırmızı bültenle aranan kardeşinin ayağına, devletin televizyonunu gönderip, röportaj yapacaksınız, sonra çıkıp, sırf size oy vermiyorlar diye, bu memleketin insanlarına bela okuyacaksınız. Yazıklar olsun. İşin en acısı da ne biliyor musunuz? Bu şımarık, bu şuursuz davranışlarla, bölücü teröre hizmet ettiklerinin farkında bile değiller. Terör örgütünün yöneticileri, şu an sırıtarak el ovuşturuyorlardır. Düşünsenize, hükümetten biri çıkıp dünyaya, “PKK’nın 6 milyon destekçisi var” diyor. İşte size AK Parti’nin devlet yönetimi anlayışı… İşte size Ak Parti yöneticilerinin gerçek yüzü. Çıktığım her televizyon programında, her konuşmamda defalarca söyledim. Bu memleketin hiçbir vatandaşı, herhangi bir partinin kulu, kölesi, marabası değildir.

O GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI GÖREVDEN ALIN

Oy vermek bir vatandaşlık hakkıdır, ve kimse, oy verdiği partinin politikalarından sorumlu değildir. Seçim olur, milletimiz önündeki seçeneklerden birine oyunu verir. Ama sırf vatandaşlık hakkını kullandı diye, kimseye suçlu muamelesi yapamazsınız. Böyle devlet yönetilmez. Buradan, başta Sayın Erdoğan’ı ve partisinin yöneticilerini, ciddiyete ve sorumluluklarının farkına varmaya çağırıyorum. Evet, işler sizin için kötüye gidiyor, biliyoruz. Evet, ateş bacayı sarmış, panik halindesiniz, görüyoruz. Evet, Titanik batıyor, farkındayız. Ama ne olursa olsun, böyle çıkışlar yapamazsınız. Sırf gündem yaratmak için, bu memleketin toplumsal dokusuna böyle zarar veremezsiniz. Böyle azgınlık, böyle izansızlık olmaz. Kendinize gelin. O densiz genel başkan yardımcısını da hemen görevden alın, partinizde mümkünse insan görmeyeceği, eline mikrofon verilmeyeceği bir yere koyun.