AK Parti Milletvekili Nergis: Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti. Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil' dedi.

AK Parti Milletvekili Nergis: Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in, “Artık asgari ücretli evimizin önünde arabası mevcut” sözleri tartışmaları beraberinde getirirken, dikkat çeken bir açıklamada AK Parti’nin diğer Milletvekili Hülya Nergis’ten geldi. Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen bir yayına katılan Milletvekili Nergis, “Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti.  Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil” dedi. 
“ŞEHİR HAYATINA DAHA ADAPTE OLMUŞ, BİREYLER OLACAĞIZ İNŞALLAH”
Köylerin mahalle olduğunu hatırlatan Nergis, “Biz kendi değiştirdiğimiz sosyoloji ile baş edebilirsek…İnşallah önümüzdeki süreçte bu değişimi daha sindirmiş, daha şehirli olmuş, şehir hayatına daha adapte olmuş, bireyler olacağız inşallah. Toplum olarak, millet olarak yani iyiye doğru bir gidiş var” ifadelerini kullandı. 
“AK PARTİ ALTYAPIYI TAMAMLADI, BUNDAN SONRA KÜLTÜREL, PSİKOLOJİK ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERMEK GEREKİYOR”
“AK Parti altyapıyı tamamladı, bundan sonra kültürel çalışmalara ağırlık vermek gerekiyor” diyen Nergis, “Eskiden yola ihtiyacımız vardı, eve ihtiyacımız vardı. Yani altyapımız bile yoktu. Bunlar tamamlandı. Çevre çok güzelleşti, yeşil alanlarla her tarafı donattık. Yani fiziki koşullarımız çok değişti ve güzelleşti. Dolayısıyla kültürel boyutta, psikolojik boyutta bu yeni değişim ve yeni düzene karşı bizim tabii ki belediyelerimizin de vasıtasıyla, kurumlarımızın vasıtasıyla, biz siyasiler rol model olarak eğitim kurumlarımız vasıtasıyla daha çok yapmamız gereken kültürel boyutta çok şey var” şeklinde konuştu.
"KIRSALDAN ŞEHRE GÖÇ GERÇEKLEŞTİ, ŞEHİRDEKİ STANDART ÇOK YÜKSELDİ"
AK Parti Kayseri Milletvekili Nergis, şu ifadeleri kullandı: Biz kendi değiştirdiğimiz sosyoloji ile baş edebilirsek, Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti. Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil.  Aile içerisinde geçmişte bir kişi çalışırdı, şimdi bakıyorsunuz bir kaç kişi birden çalışıyor. Eskiden aileye baba bakardı, erkek evlat çalışırdı. Öyleydi koşullar, ama bugün baktığınızda kız erkek ayrımı olmadan herkes çalışabiliyor evin hanımı da, erkekte çalışabiliyor. Hayat standardı çok değişti. Bunu köyde de görüyorsunuz, şehirde de görüyorsunuz. Zaten köyler mahalle oldu. Köy kavramı zaten Büyükşehirler’de kalmadı, ama bu sosyolojiyi de iyi okumak lazım. Bu değişiklikle de baş etmek…Şiddet vakaları gibi konularda birazda bu değişen sosyolojiden kaynaklı bazı şeyler. İnşallah önümüzdeki süreçte bu değişimi daha sindirmiş, daha şehirli olmuş, şehir hayatına daha adapte olmuş, ne istediğini daha iyi bilen, ayakları daha yere basan bireyler olacağız inşallah. Toplum olarak, millet olarak yani iyiye doğru bir gidiş var. AK Parti altyapıyı tamamladı. Bundan sonra kültürel çalışmalara ağırlık vermek gerekiyor. Eskiden yola ihtiyacımız vardı eve ihtiyacımız vardı. Yani altyapımız bile yoktu. Bunlar tamamlandı. Çevre çok güzelleşti, yeşil alanlarla her tarafı donattık. Yani fiziki koşullarımız çok değişti ve güzelleşti, ama bu değişen sosyolojiye karşı yapılması gereke daha çok şey var. Dolayısıyla kültürel boyutta, psikolojik boyutta bu yeni değişim ve yeni düzene karşı bizim tabii ki belediyelerimizin de vasıtasıyla kurumlarımızın vasıtasıyla, biz siyasiler rol model olarak eğitim kurumlarımız vasıtasıyla daha çok yapmamız gereken kültürel boyutta çok şey var.