AK Parti İl Başkanı: Vali Cumhurbaşkanımızın temsilcisi, ben de Genel Başkanımızın temsilcisiyim

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 'İl başkanı Vali'den üstün mü?'  tartışmalarıyla ilgili konuştu. Çopuroğlu: Vali Cumhurbaşkanımızın Kayseri'deki temsilcisi, biz de Genel Başkanımızın  temsilcisiyiz' dedi ve ekledi: Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi bu konudaki karışıklığı ortadan kaldırdı!

AK Parti İl Başkanı: Vali Cumhurbaşkanımızın temsilcisi, ben de Genel Başkanımızın temsilcisiyim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Müdürleri parti binasında ağırlaması ve atamalarla ilgili paylaşım yapılması ile gündeme gelen AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “İl başkanı Vali’den üstün mü?”  tartışmalarıyla ilgili konuştu. Çopuroğlu: Vali Cumhurbaşkanımızın Kayseri’deki temsilcisi, biz de Genel Başkanımızın  temsilcisiyiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, il müdürlerinin partide ağırlaması ve sonrasında yeni atanan ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik duyurusu ile muhalefetin tepkisini çekmişti. Muhalefet, “Valinin yapması gereken işi AK Parti il başkanı yapıyor. Bu yolla müdürlere mesaj mı veriliyor?” şeklinde eleştiriler sıralamıştı. Ortaya çıkan bu görüntüler ve sonrası ile ilgili değerlendirmeler de bulunan AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Haddimiz değil, ama elimiz de armut toplamıyor” ifadeleri ile dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu konuda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdığını savunan Çopuroğlu, “Bu süreçte tartışma oldu. İşte “İl başkanı Vali’den üstün mü?’ denildi.  Valilik konumu farklı bizim konumumuz farklı.  Vali cumhurbaşkanımızın Kayseri’deki temsilcisi, biz de genel başkanımızın Kayseri’deki temsilcisiyiz. Elhamdülillah hem Cumhurbaşkanı hem genel başkan aynı kişi olunca  ‘ikimizde’ temsilciyiz” ifadelerini kullandı.
“ELİMİZ DE ARMUT TOPLAMIYOR…”
“Vali bey Cumhurbaşkanı temsilcisi” diyen AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Biz Siyasi iradeyiz. İl müdürleri ile ilgili sıkıntı varsa ona kızmıyor bize kızmış oluyor.  Vatandaş gider ve orada güler yüz olmazsa hesabı biz veriyoruz. İl müdürleri bizim haddimiz değil, ama elimiz de armut toplamıyor O bahsedilen il müdürlerini sosyal medya hesaplarından paylaştık ve  paylaşırken kendilerine de sorduk. Çünkü fotoğraf paylaşılacak, müsaade almadan paylaşırsak kanuna aykırı. O il müdürleri arasında randevu alıp gelen de var” diye konuştu.
“MÜDÜRLERLE İLGİLİ ŞİKAYET VARSA GENEL MERKEZE BİLDİRİYORUZ”
“Müdürlerle ilgili birden fazla ve aynı şikayetler geliyorsa ve bu şikayetler devam ediyorsa üslubu kaybetmeden soruyor ve soruşturuyoruz” diyen Çopuroğlu, “Sıkıntı varsa gidermeye çalışıyoruz. Devam ediyorsa genel merkeze bildiriyoruz. Bir olayın nasıl olduğunu tek taraftan dinlemiyoruz ve araştırıyoruz.
İL BAŞKANI VALİ’DEN ÜSTÜN MÜ?
İşte ‘İl başkanı Vali’den üstün mü?’ Valilik konumu farklı bizim konumumuz farklı.  Vali Cumhurbaşkanımızın Kayseri’deki temsilcisi. Biz de Genel Başkanımızın Kayseri’deki temsilcisiyiz. Elhamdülillah hem Cumhurbaşkanı hem Genel Başkan aynı kişi olunca temsilciyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi sayın Valimiz, biz genel başkanımızın temsilcisiyiz” şeklinde konuştu.
“BAŞKANLIK SİSTEMİ GELMEDEN ÖNCE BU ÇOK KARIŞIK DURUMDU, ŞİMDİ DEĞİL”
Başkanlık sistemi gelmeden önce bu durumun çok karışık olduğunu öne süren AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, şu ifadeleri kullandı: Başkanlık sistemi gelmeden önce bu çok karışık bir durumdaydı. Şimdi çok karışık bir durum değil.  Türkiye şu anda sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın aynı olduğu bir ülkede yönetiliyor. Elhamdülillah bir birlik var. Dolayısıyla ben şu topa girmem.  İşte il başkanı şöyledir… Yok eğer vatandaşın gönlünde yer almıyorsanız, değil il başkanı ilçe başkanı da olsanız hiçbir anlamı yok.”
“BAKAN ARADI, DURUMU İZAH ETTİK"
Başkan Çopuroğlu, katıldığı bir tv programında yaşanan bu olaylardan sonra Bakan’ın da kendilerini arayıp, durumu sorduğunu ve Bakan’a da durumu izah ettiklerini söyledi. Çopuroğlu, müdürlerin atamalarına yönelik paylaşımı ile ilgili de “Mesai sonrası atama kararları açıklandığı için biz de Bakanlık açıklandıktan sonra duyuru yaptık” dedi.