AK Parti İl Başkanı: Hızlı trenle ilgili bildiğim bir şeyler var, ama Özhaseki Bakan açıklasın!

'Hızlı tren konusunda muhteşem bir yere geldik' diyen AK Parti İl Başkanı Şaban Çoğuroğlu, 'Sayın Bakan bana bir tarih verdi, ama benim açıklamam doğru olmaz. Finansmanında da önemli bir kıvama gelindi' dedi.

AK Parti İl Başkanı: Hızlı trenle ilgili bildiğim bir şeyler var, ama Özhaseki Bakan açıklasın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çoğuroğlu, hızlı trenle ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. AK Parti İl Başkanı, bu konuda Ulaştırma Bakanını yıldırdıklarını ve Bakanın artık kendilerini görmek istememe noktasına geldiği belirterek, "Geldiğimiz güne göre muhteşem bir yere geldik" şeklinde konuştu. Çopuroğlu, ayrıca "Sayın Bakanın bize söylediği bir tarih var. Finansmanında da bir kıvama gelindi" dedi. Çopuroğlu, bu konuda Bakanın verdiği tarihi açıklamadı ve Özhaseki'ye işaret ederek, şu ifadeyi kullandı: Yüksek Hızlı Tren ile ilgili bildiğim şeyler var. Doğrusunu konuşmak lazım. Çok emek veren Haseki bakan var. Yıldız Bakanımız , Elitaş Bakanımız var, emek veriyorlar. Şimdi siz emek vermişsiniz, kapının ardından açıklama yapıyorlar, bu hoş olmaz"  dedi. 
BAKANI YILDIRDIK... 
Katıldığı bir TV Programında açıklamalar yapan Çoğuroğlu, "Adil Bakanımıza belki 72- 73 sefer arabada dahi söylemişizdir. Bakanımızı artık yıldırdık. Hatta bizi artık görmek isteme noktasına getirdik. Valimiz de şahit. Net söylüyorum, geldiğimiz güne göre gözlemimiz, bir şey yaptım demiyorum, ama muhteşem bir yere geldik. Allah nasip edecek, göreceksiniz bana sayın Bakanın söylediği bir tarih var. Bulunduğum görev itibariyle hükmeden değilim, ancak bize söylediği tarih var sayın Bakanın." diye konuştu. 
BİLDİĞİM BİR ŞEYLER VAR... 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda görüşmesinin olduğunu anlatan İl Başkanı Şaban Çoğuroğlu, "Bir yere gelindi, finansmanında da bir yere gelindi. Finansmanı ile ilgili bir kıvama gelindi. 1 milyar dolarlık büyük bir yatırım. Kılçık hat denilen bir iş. Bu Yüksek Hızlı Tren konusunda bildiğim şeyler var. Doğrusunu konuşmak lazım, çok emek veren Haseki bakan var, Yıldız, Elitaş Bakanlarımız var. Emek veriyorlar. Siz şimdi emek vermişsiniz, bir noktaya getirmişsiniz,  kapının ardından açıklama yapılıyor. Bu hoş olmaz" şeklinde konuştu.